bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Poslední rituál

Vydavateľ: Metafora (Metafora, s.r.o.)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:46

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,70 €
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,05 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Poslední rituál

První případ sympatické islandské právničky Tóry
Na místě vraždy zůstalo tělo bez očí... Co skrývá třetí znamení?
V budově univerzitní katedry historie v Reykjavíku je nalezena zohavená mrtvola německého studenta Haralda. Má vypíchnuté oči a jeho tělo je označeno magickou runou. Bohatá rodina zavražděného najme bývalého kriminalistu Matthiase a islandskou právničku Tóru.
Brzy vyjde najevo, že Harald založil spolek zájemců o čarodějnictví a vášnivě studoval islandské čarodějnické procesy. Sám měl na těle spoustu tetování, nechal si rozpůlit jazyk, aby vypadal jako hadí, a zajímal se o mučení, které možná kdysi vyzkoušel i v praxi.
Tóra s Matthiasem tedy logicky hledají vraha mezi adepty magie. Další stopa, báseň psaná krví, vede pro změnu k Haraldově rodině, kde očividně není všechno v pořádku. Do toho se ještě přimíchá tajemný rukopis, plán cesty k záhadnému předmětu, k němuž má hledače dovést „třetí znamení“.

Poslední rituál není rozhodně pouhou detektivkou. Barvitě vylíčený, pracovní i milostný, život rozvedené právničky Tóry a jejích dospívajících dětí dělá z knihy to pravé čtení pro všechny milovníky napínavých, přesto však lidských příběhů. Příznivce tajemna a magie potěší realistickým pohledem do této nanejvýš zajímavé oblasti a milovníky kriminálních příběhů napínavým pátráním po vrahovi.

Detaily o knihe

Názov: Poslední rituál

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Napínavé krimi (Katarína Lapšanská, 12.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
K tejto knihe som sa dostala úplne náhodou, mal ju kolega v práci medzi ostatnými, no už po prečítaní prvých stránok som sa od nej nevedela odtrhnúť. Zoznamujeme sa v nej s právničkou Tórou, ktorú poverili preskúmať jeden prípad rituálnej vraždy mladého študenta, ktorého telo objavil profesor. Spolupracuje s kolegom z Nemecka sympatickým bývalým policajtom Matthewom. Príbeh je napínavý, písaný aj miestami vtipne. Trošku mi robili problém tie islandské mená, ale po pár stranách som si zvykla. Celý príbeh som netušila, kto bol v skutočnosti vrahom, bolo to písané napínavo, a záver prekvapil. Samozréjme nechýbalo ani vzplanutie v hoteli medzi Tórou a Matthewom, ktoré poteší romantickú čitateľskú dušu akou som ja. Prekvapil aj problém a neočakávané záležitosti s Tórinim synom, ktorý bol podaný tiež humorne. Každopádne túto knihu a autorku odporúčam. Momentálne mám rozčítanú aj jej ďalšiu knihu a chystám sa aj na ostatné.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri plus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x