bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nemám čas na umieranie

Vydavateľ: EvitaPRESS (EPA store s.r.o)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:56

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 4,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nemám čas na umieranie

O vysiľujúcom boji s chorobou, o neskutočnej vôli žiť aj o láske, ktorá sa zrodila na prahu smrti.

Róbert spočiatku nepripisuje hrčke na krku žiaden význam. Ako väčšina z nás nemá na vyšetrenie čas, uprednostňuje prácu so slovami „veď to prejde“. Ale neprešlo.

Po dlhom odhodlávaní napokon podstupuje sériu vyšetrení, nasleduje operácia uzliny, odber kostnej drene. A dozvedá sa nemilosrdný verdikt – lymfóm. Alebo inak – rakovina lymfatického systému.

Nasleduje chemoterapia a napriek Róbertovmu nesmiernemu odhodlaniu vyzdravieť a silnej vôli žiť sa jeho stav rapídne zhorší a musia ho uviesť do umelého spánku. Tesne predtým sa stretáva so sestričkou Kamilou.
Po šiestich týždňoch umelého spánku, keď mu niekoľkokrát zlyhali orgány, je Kamila prvá, koho vidí.

Liečba pokračuje ďalšou chemoterapiou a ožarovaním. No po tejto strastiplnej ceste už nekráča sám. Kamila stojí odhodlane a s láskou pri ňom.

Detaily o knihe

Názov: Nemám čas na umieranie

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skutočnosť podľa sna (Dominika, 5.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som veľmi rada, že som si ju mohla prečítať a nie len o nej počúvať. Keď som ju dostala na svoje narodeniny veľmi ma to potešilo, vzla som ju do školy a začala ju počas praxe čítať. Spolužiačky vybrali svoje knihy a všetky dievčatá, ktoré neradi čítajú tak od tohto momentu keď sme s spolu prečítali túto prekrásnu knihu všetky milujú čítanie kníh. Tak ako ja, že si každý mesiac objednávam či kúpim z media klubu alebo z iného kníhkupectva aspoň jednu knihu, niekedy aj viac. Kniha ma zaujala tým, že je veľmi pekne opísaný príbeh mladého modrookého chlapa, ktorý sa musí vyrovnať so zákernou chorobou, ale jeho psychika mu nikdy nedala najavo, že padne. A s jeho slovami v tejto knihe súhlasím.Ja som už vo svojej rodine zažila 3-krát boj o vlastný život s touto zákernou chorobou. Ja som hrdá na takých ľudí, že naberú odvahu a napíšu príbeh pravdiví o svojom živote a sne ktorý sa stal skutočnosťou.

Pekná smutná kniha so šťastným koncom (Jar, 4.1.2015) Odpovedať

priemerná kniha
Príbeh je zaujímavý a smutný, poznáme ho z TV, ale na štýle písania vidno, že Robo na písanie moc nie je, mohli mu trošku pomôcť a oživiť niektoré pasáže knihy, aby boli pútavejšie.

skutočný príbeh (Jane, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autorovi knihy, o ktorom ste už určite počuli, príp. čítali, držím palce, nech si peripetiami, o ktorých píše v knihe, už viac neprejde! Rozhodne to nie je Evitovka, ktorú označíte nálepkou "oddychová". Skôr ju opíšte ako smutnú, bolestnú, (žiaľ) reálnu a možno aj motivujúcu. Je to príbeh zo života onkologicky chorého človeka, ktorý opisuje, čím všetkým si v istej fáze svojho života musel prejsť, kto mu bol oporou a ako sa s chorobou napokon vysporiadal...Sú knihy, v ktorých sa presný postup liečby rakoviny spomína len okrajovo, resp. sa nejde moc do detailov. Táto kniha je pravým opakom. Autor podrobne rozpísal nielen proces liečby, ale aj svoje psychické prežívanie...Určite kniha stojí za prečítanie..možno si aj niečo pri nej uvedomíte..

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je jeden plus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x