bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Motorkár

Vydavateľ: Hladohlas (HLADOHLAS GROUP, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:84
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:55

Lepšia cena: 4,19 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 4,29 € (vrátane DPH)
Bežná cena:4,99 €
Ušetríte: 0,70 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Motorkár

Peter Moskaľ sa po skvelom prozaickom debute Cestopis konečne primäl napísať druhú knihu. Až tak veľa sa od cestovateľa nelíši - znova je to obraz jeho vnútorného sveta, ktorý je citlivý, metaforistický, jemný i priamočiary. Autor sa nevzdal ani svojej originálnej atmosféry, takže napriek tomu, že budete čítať o bežnom živote smrteľníka žijúcom v tomto uponáhľanom svete, dostanete sa do Peťovho nezvyčajného sveta snívania s otvoreným srdcom veľmi vnímavej duše.

"Nebude to len o motorkách a babách?" Nie, nebude. Ale bude to jazda, to sa pripravte!

Detaily o knihe

Názov: Motorkár

Objednávací kód NA337390

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Proroctvo o samote som počul už pred rokmi. Rozprával mi o nej zatrpknutý básnik na lavičke v Žiline. Vtedy, keď ma vyhodili von z malej stanice, lebo som spevom rušil plyšového spisovateľa. Možno ten prorok nebol ani básnik. Povedal: „Priprav sa na to, že zostaneš sám.“ Luskol prstami a zmizol. Ale ba, musel to byť básnik.

No a vtedy v lese pri motorke ku mne do stanu vošla samota. Vyzula sa a zazipsovala za sebou. Rozprávali sme sa o pokore. Dosť veľa aj o láske. Odpúšťali sme si ešte pred hádkou. Debata s ňou mala hlavu aj pätu. Prešiel som jej rukou po stehne z poslednej fotky. Tváril som sa pred ňou, že všetko zvládnem. Len ešte chvíľu počkaj. Voňala ako hladká dievčenská pokožka pokropená letným dažďom. Vravela, že všetko, čo sa deje, má zmysel. „Poď, všetky búrky sú už za nami. Už len táto jedna.“ Chcela sa milovať.

Sama si stiahla tričko a nechala ma rozopnúť jej podprsenku. Bežné komplikácie a hlavne trpezlivosť. Kopec času so samotou.

Ona ma naozaj ľúbi, ak jej nevadí chladná zem pod zadočkom. Leží na mojej zázračnej bunde. Čaruje, nabíja ju silou starých materí, mieša všetky druhy ružových mágií, vlní panvou a vzdychá. Prišla so mnou prežívať toľko nocí, koľko mi ostáva do konca. Bola takmer kompletná. Chýbalo jej len pár prstov a ja som ich mal prebytok.

Hrýzol som samotu do ucha, zatínal do nej nechty. Držal som ju za pačesy. Nežnú, neskúsenú s plnou pusou tvrdých slov. V tej tme som ju ani nevidel. Zahalila sa do čiernych vlasov a dráždila ma končekmi. Striedala vône, hrala sa so mnou na nedočkavých zaľúbencov v spálni rodičov.

Dážď neprestával búšiť. Do rána som bol mokrý.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x