bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







  • Cena platí do: 14.2.2100

Lov -1 časť trilógie

Vydavateľ: Fragment SK (Vydavateľstvo FRAGMENT, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 05.05.2024 02:56

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Lov -1 časť trilógie

Sedemnásťročný Gen je nútený bojovať o prežitie v spoločnosti, kde je ľudská rasa odsúdená na zánik.
Je vybraný do Vládcom vyhláseného lovu na posledných ľudí – glupanov. Musí sa naučiť umeniu lovu. Musí dokázať utajiť svoju ľudskú podstatu pred svojimi krvilačnými kolegami, ktorých podozrenie každým dňom narastá. Ako však dokáže skryť to, že nedokáže bežať rýchlosťou blesku, že ho slnečné svetlo nezabije a že nemá neukojiteľnú túžbu po krvi?

A čo sa stane v okamihu, keď do jeho života vstúpi dievča, ktoré v ňom prebudí city, aké do tej doby nepoznal?

Detaily o knihe

Názov: Lov -1 časť trilógie

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Akčné a dobré (Zuzana Ľudviková, 3.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Táto nehrubá malá dystópia v jadre ukrýva určité čaro, ktoré čitateľa hneď padne do očí. Dokáže nielen prilákať a fascinovať, ale v človekovi, ktorý túto knihu číta zároveň vzbudí aj akúsi pozornosť a záujem - chcieť viac. S tým sa spája rovnako i autorov talent vyťažiť zo zápletky maximum a príbeh (alebo v tomto prípade prvý diel) ukončiť tak, aby nič nezničil a všetko nechal tak, aby boli všetci spokojní a nikto si nesťažoval na vraždy obľúbených charakterov či na odfláknutý koniec. Kniha ale nezaujme každého tínedžera "zažratého" do upírov, ale ak upúta, tak poriadne. Je vhodná nielen pre všetkých milovníkov fantasy, dystópií a sci-fi, ale aj pre obyčajných ľudí, ktorí si chcú len oddýchnuť pri nejakej plnohodnotnej a dobrej knihe. Je už len na vás, či sa rozhodnete uloviť si Lov.

Autor si nebral servítku pred ústa a niektoré scény opisoval dosť brutálne. (miska, 25.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Upírčinu som už dávnejšie nečítala a nejako ma ani nezaujímala. Všetky knihy už boli príliš podobné a nejak ma nelákalo sa k tomuto žánru vracať. Andrew Fukuda však napísal knihu, ktorá sa vymyká všetkým tuctovým upírskym knihám. Napísal niečo nové, vymyslel postapokalyptický svet v ktorom si upíri hovoria ľudia a paradoxne ľudia sú nazývaní glupani. Glupani už z väčšej časti pomreli, alebo ich požrali, či ich chovajú ako zvery v klietke pre lov ( neskutočná súťaž pre upírov - budem dosť ironická, keď napíšem, že je to pre upírov ako LOTO ), alebo posledná kategória do ktorej spadá aj hlavný hrdina, " tvárim sa, že som upír a začlením sa a keď budem dodržovať prísne pravidlá, nikto si nič nevšimne". Autor dôkladne premyslel a opísal správanie ľudí ( upírov ), kde hlavný hrdina Gene vyrastal. Čo všetko musel Gene každú noc robiť, aby nebol podozrivý a nezožrali ho priamo pred skrinkou v škole, ako dokonale sa musel tváriť, nesmel sa potiť, musel si holiť chlpy na každom kúsku tela a zimomriavky by boli tiež dosť veľkým problémom. Utiahnutý chlapec je ale razom vylosovaný na LOV, z ktorého sa všetci študeto-upíri idú zblázniť. A čo teraz? Niektoré veci nedokáže skryť a bude veľmi obtiažne prežiť. Autor si nebral servítku pred ústa a niektoré scény opisoval dosť brutálne. Bolo to hlavne ku koncu plné krvi, akčnosti a desivých scén. Kým si čitateľa na začiatku pomalým tempom pripravoval a oboznamoval s prostredím, vo finále nešetril svojim talentom a naozaj masakroval čo sa dalo. Totálne bezvýchodisková situácia, strach, hrôza a neušetril ani citovú stránku hlavného hrdinu.

Originálne (Kristína Poloncová, 23.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Lov je perfektné čítanie, ktore si získa slovenský knižný trh svojou prepracovanosťou, originalitou a nezvyčajnosťou. Kniha je skvele zvládnutá aj po grafickej stránke. Obálka je veľmi pekná a v poličke vyzerá perfektne. Ak váhate, určite knihu od Andrewa Fukudy vyskúšajte a neobanujete. Vysoké hodnotenie, perfektný dej, úžasné postavy, nezvyčajnosť. Lov ponúka mnoho superlatívov, ktoré na našom trhu môžu chýbať.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x