bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ve stínu černých ptáků

Vydavateľ: Jota (Nakladatelství JOTA, s.r.o.)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 14.06.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ve stínu černých ptáků

V roce 1918 si v kalifornském San Diegu vybírají svou daň smrtící chřipka a první světová válka. Šestnáctiletá Mary Shelley Blacková, pojmenovaná po slavné autorce románu o Frankensteinovi, dívka s přírodovědným nadáním, která se ocitla bez rodičů, odjíždí ke své tetě z Portlandu v Oregonu do San Diega.
Zděšeně sleduje, jak se zde zoufalí pozůstalí hrnou na seance a k fotografům duchů, kde hledají útěchu. Jedním z takových fotografů je i bratr jejího milého Stephena Emberse Julius, jehož Mary Shelley považuje za podvodníka.
Po Stephenově smrti na válečné frontě ve Francii se Mary Shelley vystaví v bouři bleskům, je zasažena a nakrátko umírá. Když se vrátí mezi živé, má zvláštní schopnost – cítit chuť emocí. Stephenův duch se k ní v noci vrací a prosí ji o pomoc – nemůže odpočívat v pokoji, protože ho mučí tajemní obrovští černí ptáci.
Uvěří Mary Shelley v existenci duchů? A podaří se jí odhalit důvod Stephenova utrpení a pomoci mu?

Detaily o knihe

Názov: Ve stínu černých ptáků

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Magický horor (Michaela Dúcsová, 3.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knižku som prečítala počas Dušičiek, pretože presne na toto obdobie som si ju šetrila:) Obálka je krásna, temná a vintage a súvisí s dejom, čo sa mi fakt ráta. Grafická úprava je tiež na vysokej úrovni, pred niekoľkými kapitolami sú dobové fotografie, ktoré súvisia s obdobím, v ktorom sa odohráva kniha. Prvá sv. vojna. Hlavnou postavou je Mary Shelley Blacková, ktorej rodičia vybrali meno podľa autorky Frankensteina. To nie je jej jediná zvláštnosť. Na krku často nosí pilotské ženské okuliare, lebo obdivuje všetko, čo sa týka vedy, či lietania. Už ako malé dievča vedela poskladať rozbitý fotoaparát. Nosí chlapčenské topánky, lebo v tých sa dá lepšie utekať keď to treba. Skrátka celá je zvláštna:) Dospieva ozaj v hnusnej dobe, nielen že je vojna, ale zúri aj chrípka a tak všetci nosia na ústach rúška a jedia vkuse cibuľu. Ako dieťa stratila mamu, teraz stráca otca, ktorého zatvoria za šírenie protivojnových myšlienok a za to, že pomáhal chlapcom od povinnosti narukovať. Dokonca aj jej najlepší priateľ odchádza do vojny práve na začiatku ich vzťahu. Od začiatku je to temné, depresívne... A potom sa to ešte viac zvrháva. Mary zomiera a vracia sa späť, a vracia sa aj Stephen, no nie ako človek... Je vystrašený, trápia ho čudné čierne vtáky... Mary musí zistiť, čo jej chce Stephen povedať skôr, než sa ona sama z toho zblázni. Nočné mory, duchovia, fotografovanie mŕtvych a iné desy, to všetko vás čaká v tejto knihe. Neviem ju prirovnať k ničomu, čo som už prečítala. určite ju odporúčam všetkým, čo sa radi boja a majú radi v knihe veci medzi nebom a zemou. Je úžasná, od obálky, cez spracovanie až po celý dej:)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x