bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Modrý Papľuh

Vydavateľ: Príroda (pôvodná) (Vydavateľstvo Príroda s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Modrý Papľuh

V záhadnej štvrti Potmehúdy objavuje starý profesor Navrátil neviditeľné pohnevadlá. Možno ich vidieť len cez kúzelné okuliare vo svetle jeho špeciálnej baterky. Sú to nebezpečné bytosti, ktoré nám odrazu skočia za krk, podpichnú nás alebo pridusia, a my sa potom správame inak, ako by sme sa mali. Nie je vôbec ľahké vyhnúť sa Rozhádajkom, Žiarlivkám, Fňukadlám, Pýchoňom, Lakomákom alebo Papľuhom.

Cestou zo školy, pri reštaurácii U bociana, jedno také pohnevadlo skočilo za krk aj Zuzanke a začali sa diať neslýchané veci... Vtipná a svojím posolstvom hodnotná knižka vychádza po jej veľkom úspechu v Čechách v našej novej edícii Lastovička, určenej deťom mladšieho školského veku.

Detaily o knihe

Názov: Modrý Papľuh

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Ako (sa) Maťko (takmer) prestal hnevať. (Lenka Kozempelová, 30.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedného rána nám poštou prišla obálka s menom môjho Maťka. Nedočkavo ju teda otvoril a vykukla na neho práve táto knižka. Hneď ho zaujala, lebo je tam veľa obrázkov, ale pritom to nie sú len také hocijaké obrázky – to je vidieť už z obálky. Zvedavosť bola veľká, nuž sme sa pustili do čítania, čo sú to vlastne za čudá-judá tí Papľuhovia. Bolo nám vysvetlené, že sa s nimi neradno zahrávať a najlepšie sa im celkom vyhýbať, lebo dobré deti aj dospelí pod ich vplyvom začnú zlostiť, byť lakomí, hádať sa, žiarliť a všelijaké iné kúsky stvárať. Nasledoval zoznam jednotlivých pohnevadiel aj s obrázkami, to už bol Maťko stratený – sledoval dej úplne bez dychu. Samozrejme, dozvedeli sme sa aj to, ako s nimi zatočiť, to bolo naozaj dôležité. Odvtedy, keď Maťkovi skočí za krk nejaký Papľuh, už mu aj citujem z tejto knižky. Alebo vytiahnem okuliare a baterku, akože profesora Navrátila a tvárim sa, že vidím toho Rozhádajka, čo ho drží za vlasy. Čuduj sa svete, naozaj s tým mám úspech a takto s humorom vyriešime aj situácie, v ktorých sme si predtým občas nevedeli rady.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát deväť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x