bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Návod na prežitie pre ženu

Vydavateľ: AKV - Ambulancia klinickej výživy, s.r.o (AKV - Ambulancia klinickej výživy, s.r.o.)
Séria:Návod na prežitie
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:46

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Návod na prežitie pre ženu

Dr. Igor Bukovský napísal a vydáva dlhoočakávaný „Návod na prežitie pre ženu“. Aj v tejto knihe, ktorá má ako prvá kniha slovenského autora multimediálny charakter, ide hlavne o zdravie, pretože s ním sú všetky krásne maličkosti sveta ešte krajšie a vzácnejšie. Vtipne, ale pokorne a s úctou k zdravému rozumu vás inšpiruje k pozitívnym životným zmenám.
Z úvodu ku knihe:
„Staráme sa o svoje zdravie preto, lebo je to lepšie a prirodzenejšie – robia tak múdri ľudia, ktorí poznajú hodnotu zdravia. Z času na čas však dostávame životnú lekciu z ťažkej pravdy, že hoci urobíme (z nášho pohľadu) všetko správne a dobre, nestane sa to, čo sme si želali... Nie, život nie je strelnica, na ktorej si každý za svoje skutky (alebo peniaze) môže vystreliť toho najväčšieho maca.
Každý deň skúšam žiť dobrý život a byť dobrým človekom. Padám a vstávam. Všetci padáme, no vstávajú iba niektorí. Pridáte sa? Nech sa totiž vonku deje čokoľvek, telo, srdce a duša sa nemusia s veľkým potešením váľať v blate.“
Charakteristika knihy
? Reprezentatívna kniha na denné čítanie – skvelý darček pre každú ženu
? Špeciálne určená ženám (hoci nielen im) vekovej kategórie 20 – 70 rokov.
? Stručné a prehľadné členenie:
? 1. časť knihy „Vaše telo“ obsahuje tieto kapitoly: ? Koža ? Nechty ? Vlasy ? Zuby ? Kosti ? Kĺby ? Krv ? Obličky ? Prsia ? Pohlavné orgány ? Tehotenstvo ? Neplodnosť ? Menopauza ? Srdce ? Mozog ? Štítna žľaza ? Tráviaci systém ? Celiakia ? Rakovina ? Dekády ženy
? 2. časť knihy „Váš deň“ obsahuje tieto kapitoly: ? Raňajky ? Metabolizmus ? Glykemický index ? Cukor a umelé sladidlá ? Čokoláda ? Psychogénne jedenie ? Sedavé zamestnanie ? Zápcha ? Detoxikácia ? pH ? Protizápalová kúra ? Protikvasinková kúra ? Vitamin D ? Histamínová intolerancia ? Chronická únava ? PMS ? Predplesová kúra – rýchlo do šiat ? Alkohol ? Stravovanie pri dojčení ? Antikoncepcia ? Sexuálny život ? Spánok ? Duša
? Okrem informácií kniha obsahuje aj rozhovory s inými špecialistami aj známymi a zaujímavými ženami: ? Marína Kráľovičová ? Daniela Hantuchová ? Judita Puškáčová ? Zuzana Smatanová ? Adriana Poláková
? Rozšírený obsah: pomocou priameho prístupu (QR kódy) sa čitateľky dostanú k rozšírenému multimediálnemu obsahu knihy – obrázky, animácie, videá
? Skvelá hudba: 42 pesničiek, ktoré ste ešte možno nepočuli, ale určite stoja za to, vybral a okomentoval autor knihy – môžete si ich vypočuť pomocou priameho prístupu cez QR kódy (alebo stránku www.akv.sk)
Prednosti knihy
? Ľahké, pútavé a vtipné čítanie: text je prehľadne štrukturovaný a informácie sú podávané formou rozhovoru s čitateľom.
? Aktuálne a nové informácie: kniha používa informácie aj z roku 2013.
? Multimediálny charakter – kniha využíva nové formy prístupu k rozšírenému obsahu.
? Domáci autor – slovenské reálie: na rozdiel od podobných kníh, ktoré sú prekladom zahraničných diel, reálie tejto knihy vychádzajú zo slovenských pomerov.
? Názorné, praktické a zrozumiteľné informácie: obrázky, grafy a tabuľky, ktoré si budete dlho pamätať ?

Detaily o knihe

Názov: Návod na prežitie pre ženu

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Zenska encyklopedia (Zuzana Cagáňová, 28.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Asi tak by som nazvala tuto knihu. Trosku velka do vrecka, aby sme ju mohli nosit vsade so sebou, ale v domacej kniznici by nemala urcite chybat. Prijemne poucno oddychove citanie, ktore nam doda informacie o nasom tele a stravovani. Kapitoly su pisane prehladne a jednoducho, knizke nechyba typicky humor autora:) Pre mna bola obrovskym prinosom aj kapitola o histaminovej intolerancii, kedze sa ma osobne dotyka a najst o nej nejake informacie je niekedy ako hladat ihlu v kope sena. Knizku urcite odporucam.

Zenska encyklopedia (Zuzana, 27.1.2015) Odpovedať

Asi tak by som nazvala tuto knihu. Trosku velka do vrecka, aby sme ju mohli nosit vsade so sebou, ale v domacej kniznici by nemala urcite chybat. Prijemne poucno oddychove citanie, ktore nam doda informacie o nasom tele a stravovani. Kapitoly su pisane prehladne a jednoducho, knizke nechyba typicky humor autora:) Pre mna bola obrovskym prinosom aj kapitola o histaminovej intolerancii, kedze sa ma osobne dotyka a najst o nej nejake informacie je niekedy ako hladat ihlu v kope sena. Knizku urcite odporucam.

Skvelá (Ja, 20.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je naozaj super.. Nesklamala.. Je v nej všetko o zdravom stravovaní, o tom, čo prospieva pleti, vlasom, ako sa správne stravovať bez toho, aby sme si privodili choroby či pár kíl navyše... Hosťami pri tejto knihe sú známe slovenské ženy - Zuzana Smatanová, Marína Královičová, a ešte asi dalsie 3 , ktorch mená som zabudla :) ... každopádne odporúčam.. Kniha obsahuje veľmi veľa názvov pesničiek, ktoré sa dajú počuvat aj pri čítaní knihy , za čo dávam autorovi veľké + . Je v nej obsiahnuté naozaj to, čo žena k životu vedieť potrebuje, preto si myslím, že by nemala chýbať ani jednej z vás.. U nás doma máme kníh MUDr. Bukovskeho asi 5, a sme s nimi naozaj veľmi spokojní.. S lahkostou a vtipom všetko vysvetlí... P.S.: práve vydal novú knihu - Plán B... Tiež vyzerá super, ešte som sa k nej nedostala :)

Zivotny styl (Michaela Tothova, 9.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tato kniha by mala byt v kazdej slovenskej rodine. Ludia by sa mali pomaly ucit zit zdravsie. Ja som sice este len zaciatocnik, ale zvykam si a predstavte si - ide to :) Knihu odporucam, vela uzitocnych rad. Aj ked jedno minus to teda ma - velmi sileny humor. Ten tam vobec byt nemusel. Vsetkym zenam, ale aj muzom odporucam. Zivot mame predsa len jeden jediny.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x