bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Mŕtvy na Pekelnom vrchu

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,49 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Mŕtvy na Pekelnom vrchu

Historická detektívka. Prvý prípad kapitána Steina a notára Barbariča, ktorí sú na stope zločinu v habsburskom cisárstve za vlády Rudolfa II. Na konci 16. storočia zúri v kresťanskom pohraničí vojna s Osmanskou ríšou. Turci sa pokúšajú preniknúť k bohatým banským mestám v hornom Uhorsku. Vojnového veterána Steina vyšlú do Štiavnice odhaliť zradcu, ktorý sa chystá nepriateľom ukázať tajnú cestu do dobre opevneného mesta.
Pátranie ešte skomplikuje vražda miestneho šľachtica. Stein musí spojiť sily s mestským notárom Matejom Barbaričom, aby rozplietol klbko sprisahaní a zločinov, z ktorých mnohé siahajú hlboko do minulosti. Zdá sa, že všetko súvisí so zlorečeným Pekelným vrchom – mnohí veria, že sa na ňom zjavuje duch zhýralej meštianky, a po nociach sa tam rozlieha vytie psov, čo strážia bránu do záhrobia.

Detaily o knihe

Názov: Mŕtvy na Pekelnom vrchu

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Kniha roka 2013 (Maroš Kuchar, 6.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zábavné, zaujímavé, napínavé. Tak možno hodnotiť historickú detektívku zasadenú do 16. Storočia v Bánskej Štiavnici za vlády Rudolfa 2. v časoch proti tureckých vojen z pera Juraja Červenáka, ktorý skôr vyniká v písaní fantasy literatúry, čo sa aj odrazilo v knihe. Vidno že miesta kde sa dej odohráva má dobre zmapované a dobré znalosti histórie a vyšetrovacích postupov z tej doby. Ak už máte po krk moderných detektívok tak táto kniha je dobrá voľba. Hutná atmosféra a perfektné dialógy vám určite nedovolia pustiť knihu z ruky.

štiavnická román (Evenstar, 17.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižka, ktorá čitateľa strhne svojím dejom od prvej strany. Dynamicky sa vyvíjajúci dej bez zbytočných opisov, originálne postavy, napätie a ducha doby si zamilujete a nebudete sa vedieť dočkať ďalšieho Červenáka :)

historická detektívka (Janka, 11.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kúpila som ju ako darček priateľovi a než som mu ju darovala som ju stihla prečítať :) mám rada historické romány a teraz už aj historické detektívky od Červenáka :) Okrem slovenskej histórie sú tu aj vtipné dialógy a napätie. A ja som do konca netušila kto je vrah :)

Jednoducho Červenák (Tomáš Urík, 10.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Literárna tvorba Juraja Červenáka sa postupom času stáva neodmysliteľnou klasikou, ktorá by rozhodne nemala chýbať v knižnici skutočného knihomoľa. Historicko-detektívny príbeh "Mŕtvy na Pekelnom vrchu" je doslova čerešničkou na torte a tým najlepším, čo slovenský knižný trh môže od domácich autorov v súčasnosti ponúknuť. Odporúčam každému, kto i len trochu pričuchol k histórii a komu napätie, dejový zvrat a miestami ľahký čierny humor nesmie chýbať v žiadnej knižnej vychytávke. :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem mínus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x