bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vražedné tajomstvá

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vražedné tajomstvá

Do malej dedinky v Guatemale prichádza doktorka Temperance Brennanová so svojím tímom forenzných špecialistov, aby v rámci vládneho programu pomohla odhaliť a identifikovať ostatky obetí masakru, ktorý mal zostať zabudnutý. Odkrývanie masového hrobu však naruší nečakaný útok na dvoch členov jej tímu. Krátko nato ju miestny detektív požiada o pomoc s identifikáciou zvyškov ľudského tela nájdených v septiku. Guatemalská polícia sa domnieva, že by mohli súvisieť s vyšetrovaním zmiznutia štyroch mladých dievčat z prominentných rodín. Tempe ochotne spolupracuje a pátranie ju privedie až k tajomstvám ľudí, čo sa v túžbe po moci a po peniazoch neštítia ničoho.

Detaily o knihe

Názov: Vražedné tajomstvá

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Vražedné tajomstvá (Matej Tóth, 7.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mnoho z vás určite registrovalo a ešte aj stále registruje seriál Kosti. Seriál je z prostredia forenznej antropológie a FBI. Práve autorka Kaithy Reichs sa podpísala pod produkciu toh-to seriálu, založenom práve na jej knihách a hlavnej postave doktorky Temperance Brenna-novej. Takt ako to už býva, kniha a seriál sa nikdy nedajú porovnávať, pretože každý formát pracuje na inom základe a pôsobí na čitateľa inými prostriedkami, ale aj kniha aj seriál založený na tejto sérii majú veľmi vysoké kvality a úroveň. Alterego spisovateľky, a tiež forenznej antropologičky, doktorka Brennanová je požiadaná o pomoc pri identifikovaní pozostatkov obetí vyčíňania vraha. V knihe už od začiatku je vidi-teľná atmosféra napätia, ale aj tajomstiev, ktoré čitateľa pohltia. Tak ako na seriály, aj na knihe sa mi páči spôsob, akým doktorka Brennanová pracuje, aké postupy volí, ale aj ako dokáže svoj život prispôsobiť svojej práci, svojej vášni. Autorka popisuje aj v tejto knihe zmysel forenznej antropológie, ale aj rôzne reálne prvky čerpajúce z jej praxe, ako je aj identifikácia ľudských pozostatkov guatemalského masakru, na ktorej doktorka v knihe pracuje. Samozrejme, odborné terminológie sú prezentované čitateľom primeraným spôsobom, aby sa v nich nestrácal a neunudili ho. Popri pracovných záležitostiach musí doktorka riešiť aj citové a vzťahové záležitosti, zapája sa aj osobne do riešenia problémov ktoré sú vedľajším produktom vrážd. Ak vás oslovil seriál Kosti, alebo sa chcete dozvedieť viac, akú úlohu má forenzná antropo-lógia vo vyšetrovaní vrážd ale aj masakrov, prečítajte si aj túto knihu od Kathy Reichs, ktorá je nie len, podľa môjho názoru úžasná antropologička, ale aj zaujímavá spisovateľka a rozprávačka príbehov vychádzajúce aj z jej praxe.

Vrazedne tajomstva (Sona, 11.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Moja prvotina od Kathy ma velmi milo prekvapila, ked som zistila, ze mam docinenia s Brennankou, vzapati ma sklamalo ze Bootha tu hladam marne. Ale az na ine postavy a ich osudy, pribeh moze smelo posluzit ako scenar k nejakej epizode z Kosti (ak teda uz pouzity nebol, nejak stracam prehlad). Napinavy a zamotany dej, mnozstvo konspiracnych teorii a nakoniec je vrahom niekto uplne iny, ako sa na prvy ci druhy pohlad zda. Ceresnickou na torte je pribeh, kt. bezi na pozadi, medzi Tempe, porucikom Ryanom a serzantom Galianom. Male minus je, ze som sa trosku zamotala medzi vsetkymi tymi bunkami, ale celkovo hodnotim knihu velmi velmi dobre a tesim sa na dalsie.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri plus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x