bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Mechanický princ

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:400
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 23.04.2024 03:56

Lepšia cena: 10,88 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,14 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,95 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Mechanický princ

V magickom viktoriánskom Londýne našla Tessa útočisko u Tieňolovcov iba nakrátko. S pomocou príťažlivého samotára Willa a oddaného Jema totiž zisťuje, že Magistrova vojna proti Tieňolovcom je veľmi osobná. Viní ich za dávnu tragédiu, ktorá mu zničila život. Ak chcú odhaliť tajomstvá minulosti, musia preskúmať hmlistý kraj Yorkshire, hrôzostrašné sídlo plné nevypovedaných tajomstiev, špinavé uličky Londýna aj zakliatu plesovú sálu, kde sa Tessa dozvie strašidelnú pravdu o svojom pôvode. Keď sa napokon stretnú s mechanickým démonom, ktorý nesie varovanie pre Willa, uvedomia si, že Magister vie o každom ich kroku a niekto ich zradil.
Hľadanie Magistra a pravdy privádza trojicu do nebezpečenstva a Tessa zisťuje, že láska a lži dokážu otráviť aj to najčistejšie srdce. A jedna otázka stále visí vo vzduchu: Dozvie sa Tessa, kto vlastne je a aká je jej úloha?

Detaily o knihe

Názov: Mechanický princ

Objednávací kód NA332221

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Tieňolovci pozor! (Herriett, 28.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto je najemotívnejší príbeh aký som kedy čítala. Nikdy som neplakala pri čítaní knihy tak veľa. Slzy smútku, radosti, smiechu. Boli momenty keď som plakala pri čítaní jednej strany a pri čítaní nasledujúcej som sa dusila smiechom. V týchto knihách bolo všetko - akcia, láska, dobrodružstvo, smútok, prekvapenia, nebezpečenstvo, napätie a veľa emócii. Ľúbostný trojuholník medzi Tessou, Willom a Jemom mi zlomil srdce a nemyslím to obrazne. No napriek tomu sa cítim šťastná že som mala príležitosť prečítať si tieto knihy, spoznať tento príbeh a tieto úžasné postavy. Postavy, ktoré ma rozosmiali, rozplakali, a neskutočne mi na nich záležalo/záleží. Neviem si predstaviť, že by som tento príbeh nepoznala. Tieto knihy ma toho naučili veľa, no najmä to, že slová majú moc zmeniť nás. Najťažšia bola rozlúčka pri čítaní poslednej knihy. Ale tieto príbeh a postavy nikdy nebudú skutočne preč. Budú žiť ďalej v mojich spomienkach. A kedykoľvek uvidím kačicu, začujem husle alebo uvidím knihu Príbeh dvoch sídelných miest, vždy si na tento príbeh spomeniem. Pretože keď milujete niečo, čo je pre vás jedinečné, nikdy nato nemôžete zabudnúť.

skvelá séria (Evelin Kissová, 15.4.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Len Cassandra Clare dokáže urobiť svojej hl. postave takto krutú vec v oblasti lásky a zároveň z nej spraviť v našich očiach mrchu. Ten koniec bol citovo veľmi krutý a zároveň šťastný, no kto to takto dokáže napísať? Tessa je dosť rozumná hrdinka, bojuje, aby mohla žiť, zisťuje si informácie a pomáha Tieňolovcom. No niekedy som mala chuť otrieskať jej panvicu o hlavu. "Will je tak pekný, Jem ma potrebuje, och bože, čo mám robiť, však budem sa bozkávať s obidvoma a potom si vyberiem" - a ona si nakoniec normálne vybrala!, ale ja tomu ešte neverím, autorka to podľa mňa buď prehodí alebo ju zabije, aby bol pokoj :D Páčil sa mi Magnus Bane, ktorý konečne ukázal viac tej mágie a svojich citov. Takisto Charlotte a Henry sa mi nesmierne pozdávajú a Sophie je takisto skvelá hrdinka. Naopak záporákov by som všetkých vyvraždila, aj keď je ich charakter prepracovaný. No a čo naši ústrední chlapci? Je to s nimi ťažké, pretože obaja majú úžasné a úplne iné charaktery. Jem je stelesnená dobrota a skvelý a romantický chlapec. Ak by nemal tú chorobu, nemal by jedinú vadu. Je to typ hrdinu, ktorý je tým dobrým princom, ktorého rozumná žena chce za manžela. Will na druhej strane je bad-boy s dobrým srdcom. Osobne som si po 1tke myslela, že žiadne srdce nemá, ale okabátil ma :D Je to taký tragický sexy hrdina, s ktorým chce každá žena zhrešiť. Na jednej strane Tessu odsudzujem, ale na strane druhej, by som na jej mieste pri rozhodovaní byť nechcela. Autorka pripravila zase veľa akčných a prekvapivých scén. Vyšli na povrch mnohé tajomstvá a skutočnosti. Ohľadom Willa už hneď na začiatku, aby sme mali možnosť ho pochopiť. Romantické scény takisto nemajú chybu :P Hádky zbožňujem a riešenia ešte viac. Všetko to v tejto knihe nájdete. Príbeh je rozprávaný z viacerých uhľov pohladu a máme tak možnosť nazrieť do viacerých myslí. Aj doba má stále svoje kúzlo a tieňolovecký svet má ešte vždy čo ponúknuť. Dosť sa to podobá pôvodnej TMI sérii, no má to v sebe originalitu a nápady. Ak ste čítali 1. diel, nenechajte si ujsť ani toto pokračovanie. Nachádzajú sa tu situácie, ktoré som nechcela, aby sa vyvinuli tak, ako sa vyvinuli, ale predsa len nepíšem tento príbeh ja a tak to akceptujem a budem dúfať v šťastný záverečný diel.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x