bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Môj smutne slávny život

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Môj smutne slávny život

Strhujúci príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami rozpráva o Axie, dcére írskych imigrantov vyrastajúcej v sirotinci, z ktorej sa stala jedna z najbohatších a najkontroverznejších postáv svojich čias. Axie, vyškolená pôrodná asistentka, si s manželom urobí z predaja „lunárnych tabletiek na ženské ťažkosti“ výnosný obchod. Postupne sa vypracuje na vyhľadávanú ženskú lekárku a presťahuje sa z biedneho podnájmu do honosnej rezidencie na Piatej avenue. Jej pomoc vyhľadávajú prominentné i chudobné Newyorčanky, často v tejto oblasti šokujúco nevzdelané. Praktiky svojskej Madam X, ako ju označujú novinári, však veľmi nevoňajú istej skupine mužov, a tak musí pred súdom čeliť vážnym, škandalóznym obvineniam, vďaka čomu si vyslúži neslávnu publicitu.

Z anglického originálu My Notorious Life by Madame X (Bloomsbury Publishing, London 2013) preložila Tamara Chovanová.
Verše preložila Jana Kantorová-Báliková.

Dostupné verzie titulu

Môj smutne slávny život Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Môj smutne slávny život

Originálny názov: My Notorious Life

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Rozporuplne pocity.... (Júlia, 30.1.2017) Odpovedať

som sklamaný(á)
Kniha je napísaná perfekným štýlom, po tejto stránke jej nič nemôžem vytknúť, ale čo ma sklamalo je obhajovanie potratov, podľa názvu knihy som čakala život hviezdy nie vrahyne nenarodených detí, a ešte k tomu ju autorka obhajuje, resp. kniha je napísaná v záujme hlavnej protagonistky.

Dýcha históriou (Kornélia Bobáľová, 21.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Moja NAJ kniha, ktorá dýcha históriou! Opisuje udalosti, ktoré sa skutočne odohrali a to ma nesmierne dohnalo k tomu aby som si ju prečítala. Brilantne napísaný biografický román, ktorý som nepustila z ruky až kým som neprečítala poslednú stránku :-) Určite si ju prečítajte!

Výborná kniha (Jana, 7.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná, perfektne napísaná kniha. Málokedy natrafím na tak dobrú knihu ako je táto. Krásny príbeh z minulosti ktory rozprava o praktikach porodnej asistentky z minulosti. Patrí medzi moje najobľúbenejšie. Vrelo odporúčam.

Výborná kniha (Dominika Batalková, 5.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna z najlepších kníh aké som čítala. Biografický román pôrodnej babice, ktorá vyvinula lunárne tablety a jej prenasledovanie. Príbeh sa odohráva vo viktoriánskom období v New Yorku. Knihe naozaj nemám, čo vytknúť, výborný príbeh, gradácia deja a opisy. Túto knihu sa naozaj len tak nedá odložiť na zajtra. :-) Odporúčam každému, kto má rád príbehy z tohto obdobia, kto má rád príbehy na základe skutočných udalostí (v poznámke autora sú skutočné mená postáv z knihy), a kto má rád zaujímavé príbehy. K tejto knihe sa určite ešte raz vrátim, a ak niekto vie o podobnej, budem rada, ak mi ju odporučí. :-)

Mám rada zbeletrizovanú literatúru faktu (Emily, 4.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najprv ma upútala svojou obálkou. Pôsobí záhadne, melancholicky. Veľmi citlivo a pútavo približuje témy tehotenstva, pôrodov, ale aj chúlostivých potratov. Určite sa oplatí si ju prečítať

Axie (Danka, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
práve čítam túto knihu, síce nemôžem povedať, že ju čítam rýchlo, ale čítam so zatajeným dychom, čítam, pokým nezaspím, keďže povinnosti okolo detí mi skôr čítať nedovolia, je perfektne napísaná, s úžasom čakám, ako sa skončí osud Axie a či sa nakoniec stretne so svojimi milovanými súrodencami, keď dočítam, ešte napíšem ;-)

Povinné čítanie pre všetky dievčatá! (Veronika, 17.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príbeh, ktorý chytí za srdce každú ženu. Konečne som sa dozvedela, že sex pred svadbou bol tabu aj v tom storočí a chlapi po nás šaleli úplne rovnako. Smutné je, že dievčatá nemali inú možnosť, ako donosiť deti a hanbiť sa za svoj osud. Teraz máme toľko možností... Neuveriteľne ma bavil osud madam x, ako sa z chudoby stala vážená pani, ktorá pomáhala ženám zo všetkých spoločenských vrstiev. Súhlasím s predošlým komentárom. Povinná jazda pre ženy, ale aj našich chlapov - aby vedeli aspoň trochu, aké to je, byť v našej koži.

Madam X (Zdenka, 29.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pravdupovediac ma kniha zaujala najmä obalom. A tak som sa rozhodla, že po nej siahnem, kedže som predpokladala, že pôjde viac menej o historickú knihu (čo ja milujem). Ale nečakala som,že ma až tak osloví. Odporúčam ju všetkým ženám!Kniha je síce biografiou pôrodnej asistentky,ale je písaná pútavo a veľmi vtipne. Myslím, že od obdobia, kedy pôsobila Madam X sa veľa vecí nezmenilo a ženy trápia tie isté problémy ako v minulosti, preto by sa táto knižka mala stať povinným čítaním pre všetky ženy, a možno aj pre mužov. Konečne pútavá kniha o ženách a pre ženy. Ako sa píše v mnohých recenziách, brilantne napísaný vtipný a zároveň provokatívny biografický román. Rozhodne čítajte! :)
Všetky komentáre (8)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Dnes som videla mladú nevestu pani M.,“ hovorila som a oni napäto počúvali. „Tá chuderka za mnou prišla s bolesťami a opuchom. Myslela si, že to má z ustríc. O deťoch vedela len to, že ich nosí bocian. Do svadobnej noci nevedela nič viac. Predstavte si jej zdesenie, keď jej manžel ukázal pravdu. A tak som jej vysvetlila, že čaká dieťa, aj to, ako príde na svet. Tá žena o tom v živote nepočula.“
„Taká nevedomosť!“ smiali sa muži a hundrali si popod nos. Charlie v kúte čosi šepkal otravnej Millicent, ktorá prišla s Arguimbeauom, ale poletovala okolo všetkých mužov ako ovad, ktorého by som najradšej prizabila. „Ha-ha,“ smiali sa muži, „ustrice a bociany.“
„To vôbec nie je zábavné,“ podotkla som. „Ide o to, že pani M. žila v nevedomosti. Bolo mojou úlohou vysvetliť jej, že to nemá z ustríc. Onedlho privedie na svet dieťa a ona o tom nemala ani potuchy. Dokonca som videla aj fajnové mladomanželky z Piatej avenue, ktoré boli rovnako nevedomé a vyplakávali mi v ordinácii o šokujúcich udalostiach, ktoré sa diali v ich budoároch, a pritom viete, o čom hovorili. Matky ich vôbec na nič nepripravili?“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x