bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Veľký Gatsby - ( brož.)

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 06.05.2024 02:58

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Veľký Gatsby - ( brož.)

Dej príbehu je situovaný do 20. rokov 20. storočia, z obdobia prohibície a tzv. džezového veku v USA.

Mladý zbohatlík James Gatz, prezývaný aj Veľký Gatsby, a krásna Daisy Buchananová prenikli do sfér lepšej spoločnosti každý po svojom a podobne sa vyrovnávajú aj s novým životným štýlom. Gatsby rozprávkovo zbohatne na ilegálnom obchode s alkoholom, do novej spoločností však nikdy nezapadne, lebo preňho majú ešte stále najvyššie hodnoty medziľudské vzťahy.

Detaily o knihe

Názov: Veľký Gatsby - ( brož.)

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nadčasová a skvelá (Helena Š., 31.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Človek niekedy až nemôže uveriť ako veľa sa toho môže udiať na 174 stránkach knihy (a ešte s takými malými rozmermi :D). Dej vás vrhne priamo do 20. rokov 20. storočia a vy sa dostanete do príbehu plného nelegálnych podvodov, mimomanželských afér a hlbokej lásky. Rozprávačom príbehu je Nick Carraway, obchodník s cennými papiermi na Wall Street. Hlavným predmetom jeho rozprávania je jeho sused James Gatz, ktorého všetci poznajú pod menom Veľký Gatsby. Nick dostane pozvanie na jednu jeho párty, kde sú snáď všetci príslušníci vyššej vrstvy New Yorku. A tu sa dozvie, že Gatsby usporadúva tieto párty iba preto lebo dúfa že raz sa tam objaví aj krásna Daisy Buchananová, do ktorej je z hĺbky srdca zamilovaný. No Daisy neprichádza a tak požiada o pomoc Nicka, ktorý je jej bratrancom. Takto sa Nick dostáva do spleti klamstiev, keď musí tajiť vzťah Gatsbyho a Daisy a tak isto aj Daisynho manžela a jeho milenky. Ale raz príde čas keď sa Tom Buchanan musí všetko dozvedieť. A dopadne to úplne inak ako budete očakávať. Pretože pravú lásku človek nemôže poraziť. Ak si teda ešte naplno neuvedomujete cenu medziľudských vzťahov, táto kniha je stvorená pre vás. Veľakrát vám vyrazí dych a budete si priať aby Gatsby a Daisy niekde ušli a začali odznova. No to občas nejde. A ešte musím vyzdvihnúť filmovú adaptáciu tohto románu, ktorá bola veľmi dobrá a až prekvapivo sa držala knižnej predlohy. A Leonardo DiCaprio ako Gatsby je jednoducho famózny. Tak akurát na Oscara.

plus za "filmovú" obálku (Michaela Töröková, 12.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
priznám sa, že po prvom prečítaní ma kniha až tak nezasiahla. páčila sa mi, ale nijak zvlášť. potom som však videla filmovú adaptáciu.... a to bolo, hm, wow.... knihu som si prečítala znovu. neviem čím to je, ale celý príbeh vnímam akosi ináč, plastickejšie.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x