bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Každý deň má niekto narodeniny

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Každý deň má niekto narodeniny

„Vždy, keď nás chce osud niekam posunúť, zahrnie nás túžbou.“

Debutový román Silvie Bystričanovej tvorí 43 stretnutí s hudbou, literatúrou, obrazmi, s láskou a osudom, v starom meste, v čajovni či v nostalgickom byte plnom spomienok.

Hlavná hrdinka Nina po bolestivom rozchode hľadá novú cestu, zavesí pôvodné povolanie na klinec a založí si vlastnú čajovňu. Navonok spokojná, vo svojom vnútri rozháraná čelí najťažšej skúške života.

Detaily o knihe

Názov: Každý deň má niekto narodeniny

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Super (Janka, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Od knihy netreba cakat putavy pribeh, ci dychvyrazajuce zapletky a rozuzlenia.. Pribeh je lahky, plny zaujimavych, hlbokych myslienok, a tym je tato kniha pre mna vynimocna :-) Odporucam pre sprijemnenie dni a zivota :-)

Stretnutie s knihou (Michaela Dúcsová, 9.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som si vybrala ako darček na narodeniny a ešte v ten deň som začala čítať. Je veľmi pravdepodobné, že, podobne ako ja, dostanete okamžite po začítaní sa, chuť na dobrý čaj. Možno rovno zapnete google a nájdete si vo vašom okolí dobrú čajovňu:)Pretože toto bolo to, čo ma sprevádzalo celou knihou. Príbeh Niny je pohodové čítanie do upršaných dní v kresle s dekou a dobrým čajom. Životné múdrosti, ktoré kniha obsahuje sú príjemným spestrením. Veľmi sa mi páči nápad označovať kapitoly ako Stretnutia. Každé také stretnutie s hudbou, obrazom, či človekom, v čitateľovi zanechá rôzne pocity. Nina je sympatická osôbka, ktorá si po rozchode jedného dňa vyhliadne starú budovu a rozhodne sa, že si otvorí čajovňu. Majiteľ je neprístupný chlapík, ale Nina využije svoj osobný šarm a napokon dostáva symbolický kľúčik. Gutman je starší pán, veľmi svojský a Nina si ho získa aj tým, že mu chodieva čítať. Z nápadu otvoriť si čajovňu v starej budove sa zrodí pevné priateľstvo. Ninu si nájde aj láska, hoci je spočiatku veľmi krehká a váhavá a Nina sa jej snaží ubrániť. Túto knihu hodnotím ako veľmi zaujímavé čítanie, som veľmi rada, že sa ku mne dostala. Je krásna, upokojujúca, informatívna, voňajúca po čaji, hudbe, literatúre a hoci sa na prvý pohľad zdá, že je tak jednoduchá, že sa pri čítaní nemusíte nad ničím zamýšľať, opak je pravdou. Po prečítaní som mala taký zvláštny pocit šťastia, obľúbila som si nový druh čaju a dostala som veľkú chuť kúpiť si nové pančušky:)

Kazdy den ma niekto narodeniny (Nika.J., 24.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Takže, rozhodla som sa aj ja napísať názor na túto knihu. Dostala som ju ako darček , milo som ju prijala... Po prečítaní by som sa teda tiež ráda vyjadrila, pretože v komentároch na túto knihu boli písané rôzne názory. úprimne teda musím povedať, že až natoľko nezdieľam nadšenie v niektorých komentároch , ale takisto musím povedať, že na večerné čítanie tejto knižky som si celkom zvykla. Podnikám v stavebníctve, v práci som od rána do večera a mám plnú hlavu vecí, čo musím vybaviť nasledujúci deň... preto mi vždy večer pred spaním dobre padlo, keď som si na 20 minút otvorila knižku a ponorila sa do tejto čajovej rozprávky. Áno, niektoré výroky som v knižke poznala, niektoré výroky som vďaka knižke spoznala. Úprimne, je mi jedno, či výroky sú prevzaté alebo nie, v knižke boli pekne zakomponované v texte a milo použité do životných situácií. Občas mi dokonca situácie v knižke pomohli riešiť moje vlastné problémy, mám ich momentálne dosť. Tá knižka bol pekný úlet zo sveta ťažkostí, aby som aspoň večer mohla zaspať bez ťažkých myšlienok. Chváliť do nebies nebudem, ale ako pohodové čítanie na zahnanie stresu to vrele odporúčam ! PS: Asi kúpim pokračovanie, pani Bystričanová. Ak sa chystá.. mohlo by sa :-)

Krásna kniha (Patrícia Papcunová, 8.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som knihu dostala k meninám, zaujal ma jej názov, ktorý burcuje zvedavosť. Prečo práve "Každý deň ma niekto narodeniny"? Prečítala som si teda najprv informáciu o autorke a diele a potom som "zahryzla" do prvej kapitoly. Máloktorá kniha sa začína tak pútavo a zároveň upokojujúco. Áno, upokojujúco. Tento pocit sa ma držal po celý čas, čo som knihu čítala. Bolo to príjemné čítanie, jednoduché, bez potreby analyzovať každú jednu vetu. A mnohé z nich ma teda pobavili.Zhrnutie: kniha pokojná, zábavná, prinášajúca nadhľad a chuť do života s vôňou čajových lístkov.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x