bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Za facku

Vydavateľ: EvitaPRESS (EPA store s.r.o)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 5,55 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Za facku

Keď Zuzana spozná Matúša, je ním očarená. Nie bezhranične a pubertálne, veď už má za sebou jeden nevydarený vzťah a z neho vydarenú dcérku Natáliu. Spisovateľ Matúš ju zaujal originálnymi názormi, rešpektom, ktorý v ľuďoch budí, no hlavne nehou, akú vedel prejaviť pri ich zbližovaní.
Len postupne Zuzana prichádza na to, že za originálne názory považuje Matúš len tie svoje, že rešpekt opláca pohŕdaním a že nehu a intimitu vníma ako prejav svojej slabosti.
Protiklady ako Zuzana a Matúš sa síce priťahujú, ale žiť spolu nevydržia. Hlavne po tom, čo padne prvá facka.

Detaily o knihe

Názov: Za facku

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Eva Urbaníková - Za facku (Monika J., 10.8.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Paperbacky priznám sa, nepatrili k mojim "obľúbencom", knihy v tvrdých väzbách mali pre mňa vždy akosi väčšiu hodnotu, no nakoniec som rada, že sa ku mne táto predsa len dostala. Popri mojich obľúbených steelovkách a nim podobných bol tento titul pre mňa veľmi pohodovým a príjemným spestrením. Kniha sa čítala ľahko, dej je jednoduchý, prečítala som ju skutočne na jeden dych. Páči sa mi, že príbeh je zo súčasnosti, opisuje bežný život a vzťahy ľudí, ako ich môžeme nájsť v hociktorej rodine. Určite by som ju odporúčala prečítať hlavne ženám, ktoré sami prežívajú vo vzťahu s mužom niečo podobné, ba možno i horšie. Možno tak ľahšie naberú odvahu k tomu, aby sa vzopreli osudu a povedali "dosť", ako to urobila i hlavná hrdinka. Pretože každá žena si zaslúži byť šťastná a milovaná.

Oddychovka (Hana Havranova, 10.1.2015) Odpovedať

priemerná kniha
Kniha je taká zo života. Príbeh ktorý sa bežne stáva v každej druhej rodine na Slovensku pričom väčšina žien s tým nič neurobí. Číta sa to dobre ale zažiť by som to nechcela.

klasika (danka, 4.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
dalsia klasicka evitovka, pohodove citanie...tema zo zivota, v ktorej sa mnohe zeny najdu

prekvapenie anitfanúšičky evitoviek (Janka, 24.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
toto je moja prvá Evitovka, ktorú som prečítala, a priznám sa, že som jej veľké šance nedávala, nakoľko som o týchto knihách mala vyhranený názor, a to nie v pozitívnom zmysle slova (áno, odvrhla som ich bez toho, aby som aspoň jednej dala niekedy šancu - hanba mi). Po prečítaní tejto knihy, som si však svoj názor opravila a som tomu veľmi rada. Čakala som totiž sladký klišé príbeh o ničom, ale dostal sa mi reálny, ľudský príbeh, ktorý nič neprikrášľuje, nič nedramatizuje, jednoducho ukazuje to, čo sa okolo nás deje (možno práve aj nám). Verím tomu, že keby si túto knižku prečítali ženy, ktoré muž utláča, a ony si myslia že je to v poriadku, tak by sa im otvorili oči a podnikli by kroky, aby mohli byť opäť šťastné. Nie je to síce literárny skvost, ale ľudský áno.

evitovky ♥ (Marianna Ferencová, 30.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
pekná zábavná, ľahko čitateľná..

sklamanie (Andy, 3.8.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Je to síce oddychovka, ale akosi som čakala viac. Prečítala som ju pomerne rýchlo, ale nie pre akýsi napínavý dej, dôvodom je, že je písaná až príliš ľahko, akoby narýchlo. Od autorky by to chcelo trochu viac sa zahĺbiť do deja, všetko sa mi zdalo brané akoby len po povrchu, čo je škoda. Sľubovala som si od nej akosi viac. Evita má rozhodne lepšie knihy, túto zaraďujem vo svojom pomyselnom rebríčku asi ako jej najslabšiu.

... (Michaela, 16.4.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Čakala som síce košatejší príbeh, zdalo sa mi to všetko také dáke useknuté, ale v celku pútavé čítanie.

Jedna z prvých (Romana Blechová, 15.4.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Veľmi zaujímavé čítanie, keďže v rodine zažívame niečo podobné....Dokázala som sa stotožniť s dejom, s myšlienkami a obdivujem silu začať znova a bojovať, vzdať sa, aj keď chorého vzťahu, mnohé to nedokážu,....

Čítanie zo života- bohužiaľ (Peťa, 29.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Častý scenár vzťahu, keď si žena neváži samu seba, podľa sloganu "Niekedy milujeme každého, len nie seba. A to je ten prúser..." Očakávala som však silnejší príbeh, nakoľko si nemyslím, že v takýchto prípadoch ostáva len pri jednej facke. O tom, čo po nej nasledovalo sa však autorke asi hovorí ťažko. Každopádne, je jednou z tých, ktoré z tak likvidačného vzťahu dokázali odísť (našťastie).

Za facku (Simona Almášiová, 26.3.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Knihu som si kúpila s časopisom na dlhú cestu autobusom. Splnila účel- spríjemniť cestu. Ale čo k nej povedať? Nie je na zahodenie, ale zase nie je ani najlepšia. Evita je dobrou spisovateľkou,ale z jej rúk vyšli už aj lepšie veci. Ale ako oddychovka je to fajn, pretože každý s času na čas dostane od života nejakú tú pomyselnú facku :)

Koľké sme sa v tej knižke našli? (Erika, 18.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ja určite áno. Síce som ešte takú naozajstnä facku od chlapa nedostala (chvalabohu), ale tých iných faciek bolo v mojom živote dosť. Bohužiaľ, takých "Matúšov" behá po svete veľa a aj nás "Zuziek" je dosť. Keď sme zamilované, tak sme ľahko ovplyvniteľné, meníme sa ani nevieme ako. Robíme veci, ktoré by nás v "triezvom" stave ani nenapadli. Najhoršie je, keď sa nám rozpadá všetko, čo sme si roky budovali. A to len kvôli pár chvíľam šťastia. Ak máte v okolí nejakú takúto "Zuzku" a nepočúva Vaše rady, nevníma žiadne signály, tak jej skúste podarovať túto knižku. Možno sa v nej nájde aj ona.

Oddychovka (Viktória, 14.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Evita opäť raz nesklamala :) je to pohodové čítanie o problémoch každodenného života jednej ženy ktorá má úžasná vzťah so svojou dcérou až kým jej nepopletie hlavu muž a nenasadí jej ružové okuliare :)Táto kniha potvrdzuje to že ak sme zamilovaný sme tak zaslepený že dokážeme potlačiť svoje vlastné ja aby sme sa blysli v očiach milovaného človeka :/ čo je niekedy veľmi smutné je to, že každý vníma túto zmenu len mi si ju neuvedomujeme v knihe som sa v niektorých situáciach našla a v iných som bola kritická k hlavnej postave ale celkovo túto knihu hodnotím veľmi dobre a vrelo ju odporúčam

Priemerna (Dominika B., 11.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Taka oddychovka. Cestu vlakom, alebo kavu o samote sprijemni. Vobec mi nevadi, ze knizka je kratka. Nie zbytocne a nutene dlha. Aj ked som videla cenu za aku sa predava v knihkupectvach, co mi vsak uz ako prehnane pride. Inak je to prijemne citanie a hlavnu hrdinku viem pochopit preco cele neukoncila skor. Vo veku, ked uz ani nedufala v lasku, je tak trochu normalne (alebo take zenske ;-) ), ze sa chytala slamky a chcela to cele zachranit...

čakala som viac (Jana, 8.3.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Evitu mám rada, ale táto kniha mi prišla akoby "narýchlo zbúchaná". hodnotím ju priemerne, určite som čakala viac

Evitovka (Daša Šimonová, 7.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Ľahká, nenáročná oddychovka... nesklame, ale ani neohúri... keď si toto prečíta osoba v podobnej situácií ako hlavná hrdinka, tak jej to hádam pomôže otvoriť oči a nespamätá sa až po facke...

stálo to za tu facku? (Dana Radáčiová, 6.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
tak veru za tú facku to stálo...ale podľa mňa sa mala spamätať už dávno a poslať ho preč

Pútavá (Petra Bohušová, 6.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto knížočka ma úplne prekvapila, ale v dobrom! Čakala som ďalší príbeh o tom, ako sa žena nechá otĺkať od nejakého kreténa. Veľmi zaujímavo podaný príbeh, ako každá knižka od nej. Nesklamala ma ani táto ;) Zhltla som ju na jeden dúšok, milujem presne takéto príbehy zo života. Odporúčam všetkým, nie len ako inšpirácia pre ženy, ktoré žijú s tyranom.

za facku (Eva Lokajová, 5.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
ďalšia skvelá evitovka, taká zo života. Ako sú ženy ovplyvniteľné mužmi. Ako matka príde o dcéru kvôli frajerovi a aká je zaslepená láskou. Čo ju to stojí? Facku. Aby si to všetko uvedomila.

Za facku (Ivana Kňazíková, 4.3.2013) Odpovedať

priemerná kniha
ľahké čítanie, napr.na dlhšiu cestu vlakom, avšak priemerná. Stále som ako keby čakala niečo viac, na vyvrcholenie deja..Jedna z tých slabších Evitoviek..

nesklamala (Jana Lascsáková, 1.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Ako vždy, ani teraz ma kniha od Evity neskalama. Ľahko a s príjemným humorom opísaná realita života. Aj takéto veci sa stávajú, ľudia v prvých chvíľach zamilovanosti zabúdajú chápať toho druhého...
Všetky komentáre (20)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x