bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Tréning väzňa

Vydavateľ: Zelený kocúr (Vydavateľstvo Zelený Kocúr, s.r.o.)
Edícia:Tréning väzňa
Séria:Tréning väzňa (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Tréning väzňa

V čom spočíva sila a tajomstvo knihy Tréning väzňa?
Tréning väzňa je technika cvikov s váhou vlastného tela, ktoré nám predstavuje autor Paul “Coach” Wade vo svojej knihe s pôvodným anglickým názvom Convict Conditioning.
Ako cvičiť, keď život závisí od tvojej vlastnej sily a tvrdosti?
Najviac metód súvisiacich s posilňovaním a zušľachťovaním svalstva je pre ľudí "domácich", totiž pre takých, ktorý žijú svoj život v relatívnom bezpečí. Svoju silu si pestujú pre hrdosť, vidia v tom výkon a nepoháňa ich samotný boj o prežitie. Profesionálny športovec trénuje, aby mal dobré výsledky na športovom podujatí, a nie preto, aby bezpečne vyšiel z boja o život ako víťaz.
Paul Wade strávil devätnásť pekelných rokov na takých miestach, ako sú väznica San Quentin, Angola, či Marion. Brány väznice prekročil ako bojazlivý a vychudnutý chlapček a vyslobodil sa odtiaľ ako jeden z najsilnejších mužov sveta. Paul Wade využil a obetoval čas strávený za múrmi kriminálu na to, aby vyvinul desivú silu potrebnú v boji o holý život. Kto by si pomyslel, že zabudnuté tajomstvo sily nájdeme práve v amerických väzniciach! Paul Wade postupne vyhrabával tieto tajomstvá, akoby mu život visel na vlásku a mnohokrát to tak naozaj mohlo byť. Paul Wade sa vyslobodil: splatil svoju dlžobu spoločnosti. Nielen skrz hrôzostrašné zážitky, ale dlh splatil aj najväčším darom, aký nám mohol dopriať: techniky tréningov, ktoré spísal v knihe, môžu prospieť každému, kto už má plné zuby slabosti a túži po skutočnej sile.
Technika
Dôsledným dodržaním techník tréningu môžeme podľa autora dosiahnuť takú nebývalú, úžasnú silu, vďaka ktorej budeme schopný robiť cviky, ktorých je schopný len málokto.
Napr.:
- kľuky na jednej ruke
- zhyby na jednej ruke
- drepy na jednej nohe
Všetky tieto výzvy dosiahneme výlučne cvikmi s váhou vlastného tela, bez použitia akéhokoľvek náčinia. Na to, aby sme boli schopný vykonať hore spomínané majstrovské cviky, musíme prejsť deviatimi cvikmi, z ktorých prvý cvik vykoná aj najviac lenivý človek, ktorý vykonáva sedavú práce bez rokov cvičenia.
Pomenovanie
Pomenovanie tejto techniky pramení z cvičení, ktoré je možné robiť bez akéhokoľvek vybavenia, bez činiek, na akomkoľvek mieste, hoci aj vo väzenskej cele. Autor Paul“Coach” Wade strávil devätnásť rokov v amerických väzniciach, kde vyvíjal túto techniku trénovania.
Tomi “Kid” odporúča
Samotný tréning ktorý opisuje táto kniha si vyskúšal aj Tomi “Kid”, majster sveta v profesionálnom boxe. O jeho odporúčaniach, pocitoch a dojmoch, ktoré ho sprevádzali počas trénovania sa dozviete práve v tejto knihe.

Detaily o knihe

Názov: Tréning väzňa

Originálny názov: Convict Conditioning: How to Bust Free of All Weakness - ...

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Tréning väzňa I., II (Ľuboš, 25.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už som si kúpil a daroval aj ďalším blízkym, lebo toto jednoducho treba mať. Kniha je napísaná skvelým štýlom a to - zdvihni sa choď do toho! Všetko čo k cvičeniu potrebuješ, máš poruke. A to najlepšie náradie máš len a len vo svojej hlave. Absolutórium si kniha zaslúži za jednoduchosť a pochopiteľnosť, dôkladne zobrazené a popísané cviky. Pre začiatočníkov, alebo aj tým, ktorí pociťujú stagnáciu, by som odporučil nasledovné. Nemyslím, že pre rast a pokroky stačí cvičiť dva krát týždenne, skôr odporúčam minimálne 3-5 krát, možno menej intenzívne, ale viackrát za deň. Kliky, drepy, možno aj zhyby na hrazde zvládnete za 5 min. hocikde. Budete práve odpočinutý a možno práve vtedy dokážete prekonať svoje maximá. Prípadne si teda predstavte, že práve od toho, ako tvrdo budete pracovať, záleží Váš život. Ako by ste boli vo väzení:) Tréning väzňa II mi zase ukázal veľa užitočných a neznámych vecí, najmä na zanedbávané, alebo problematické partie, starostlivosť a kĺby, svaly a mazivo, takisto prevenciu úrazov, následnú liečbu a životosprávu bez podporných prostriedkov, odporúčam ju teda kúpiť hneď po prečítaní jednotky. Momentálne cviky z jednotky a dvojky kombinujem. Kniha predstavuje úžasný súbor poznatkov o cvičení. Okrem toho je autor aj výborným psychológom a nehovorí len čo cvičiť, ale aj ako a prečo. Po tom ako som podľa nej začal cvičiť musím priznať, že kniha sa stala mojou Bibliou. Pracujem na sebe podľa nej už tri mesiace a nárast sily je skutočne viditeľný, tréningy nemám extrémne dlhé (max. polhodina - takmer každý deň) a taktiež ma nezničia tak, aby som ďalej v ten deň nemohol fungovať. Takže vrelo odporúčam :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x