bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Oliver Twist

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Oliver Twist

Fantastická malá knižka, ktorá zmení tvoj názor na svetovú klasiku.
„Ešte si prosím, pane," táto plachá prosba hladnej deväťročnej siroty Olivera Twista je prvým krokom na jeho strastiplnej ceste. Tmavými a nebezpečnými ulicami viktoriánskeho Londýna vstupuje Oliver do sveta takých chudobných ľudí, že sú ochotní zo zúfalstva podstúpiť akékoľvek riziko a nepoznajú zľutovanie. Kto by dôveroval Oliverovi, ktorého prenasleduje hrozivý svet zločinu? Sú jeho skutoční priatelia dosť silní, aby odvrátili sprisahanie na všetko odhodlaných zločincov? V pútavom príbehu o únose, streľbe i vražde vykresľuje Charles Dickens hrozby, ktoré visia nad životom zraniteľného chlapca, a kladie si večnú otázku: Čo je silnejšie? Dobro alebo zlo?
Klasický príbeh v novom šate z edície Svetové čítanievhodný pre čitateľov od 12 rokov.

Detaily o knihe

Názov: Oliver Twist

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Pekné čítanie (Erika, 22.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Príbeh Olivera Twista som poznala zatiaľ len matne. Preberá sa toto dielo na školách, no nie je zaradené medzi povinné čítanie, takže väčšina siaha skôr po stručnom obsahu. Tento mini výcuc diela sa mi čítal veľmi dobre. Dokonca ma navnadil na to, aby som si prečítala originál, ktorému sa samozrejme nič nevyrovná. Autor opisuje situáciu vo Viktoriánskom Anglicku, kde bola v tých časoch veľká chudoba. To však nie je všetko. Vyššie postavení ľudia tvrdili, že chudobní si za svoju situáciu môžu sami, pretože sú leniví. Na to, aby ľudia mohli žiť v chudobincoch museli tvrdo pracovať, no odmena bola len veľmi malá a bohatší sa stávali ešte bohatšími. Práve v tejto dobe žije aj Oliver, nevinné, poslušné dieťa, ktoré to nebude mať ľahké. Mnohí sa ho snažia naviesť na to, aby kradol, čím ho chcú pripraviť o dedičstvo, o ktorom ani sám nevie. Viac už však neprezradím ;) Kto má rád niečo z dejín Anglicka, dobrodružstvo, a to aké rôzne môžu byť charaktery ľudí a ich vzťahy, nech si prečíta túto knižku. Určite to nie je len rozprávka pre malé deti, ale aj pre dospelých!

Slovami to nejde. (Romana, 6.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Slovami nejde vyjadriť , trpkosť príbehu , ktorým som si spolu s Oliwerom prešla. Stal sa mojím kamarátom už od prvej strany , spolu s ním sme sa naučili že dobro v ľudskom srdci ešte existuje, že šťastie sa na mňa usmeje keď bude najhoršie ale hlavne naučil ma veriť v šťastné konce a to nie len v knihách ... šťastie existuje aj v živote. A tak ako radili v knihe Oliwerovi že za slzy sa netreba hanbiť:( ,, Len sa vyrev , plač rozširuje pľúca a zjemňuje charakter ´´) tak sa ani ja nehanbím napísať že pri tejto knihe som si neraz poplakala , proste úžasné čítanie pre všetky vekvé kategórie.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem mínus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x