bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







V tmavej chodbe

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: V tmavej chodbe

Keď Kit Gordyová príde na výberovú dievčenskú školu, veľmi rýchlo zistí, že je to tam úplne iné, ako si predstavovala. Blackwood je majestátny starý dom opradený tajomstvom, vypína sa na odľahlom mieste, nie je tu internet a mobilné telefóny nemajú signál. Chabé elektrické svetlo nestačí ani na to, aby z chodby, kde majú študentky izby, vyhnalo zlovestné tiene. Školu vedie záhadná madam Duretová a okrem nej je tam jej syn, staručký profesor a dve pomocníčky. Kit má len tri spolužiačky a čoskoro vysvitne, že všetky dievčatá spája niečo iné ako štúdium. V škole sa čosi deje a Kit sa to vôbec nepáči. Ani to, že na listy písané rukou nedostáva odpovede. Nemôže sa spojiť s matkou a otčimom, ktorí sú na svadobnej ceste po Európe, ani s najlepšou priateľkou Tracy. Najčudnejšie je, že v noci ju mátajú podivné sny a prebúdza sa s boľavými prstami, akoby celú noc hrala na klavíri, čo jej však v skutočnosti vôbec nejde. Aj ostatné dievčatá sa odrazu menia. V Kit dozrieva presvedčenie, že z toho desivého miesta musia stoj čo stoj ujsť. Pritom ešte netuší, že učitelia a študentky nie sú jedinými obyvateľmi Blackwoodu.

Z anglického originálu Down a Dark Hall (Little, Brown Books
for Young Readers, New York 2011) preložil Michal Jedinák.
Verše preložila Jana Kantorová- Báliková.

Detaily o knihe

Názov: V tmavej chodbe

Originálny názov: Down a Dark Hall

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Najlepšia kniha (Ivona Belková, 23.11.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najlepšia kniha, akú som kedy čítala. Vynikajúco napísaná, žiadne "omáčky", ale stručný a jasný dej. Výborne sa číta. Vrelo odporúčam.

super (Jusková Simona, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
tak super kniha ... čítala som ju asi 2x je super túto knihu som čítala iba večer ked každý spí a v dome je tma ... strašne som sa bála o KIT ked prišla do tej školy, strašne som sa o ňu bála a tom som len tu knihu čítala. Musím povedať že mať tú knihu doma by bolo faaakt super... strašne by som sa tešila o dalši super kúsok ... Ďakujem

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť plus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Zašmátrala po guľovej kľučke, zovrela ju v dlani a skúsila otočiť. Dvere nepovolili.
„Je zamknutá!“ zhrozene zašepkala Kit. Ako sa Sandy podarilo zavrieť zvnútra, keď kľúčová dierka je iba z vonkajšej strany?
Kit pustila kľučku a hánkami zaklopala na hrubé drevo. Zdalo sa, akoby ten zvuk vyplnil noc.
Z izby k nej doľahol slabý ston.
„Sandy!“ zakričala Kit, teraz už naozaj vystrašená. Ruku zovrela do päste a búšila na dvere, netrápilo ju, či niekoho zobudí. „Sandy, ozvi sa! Stalo sa ti niečo? Sandy!“
Keď sa nedočkala odpovede, opäť schmatla kľučku a zúfalo ju zvrtla. Na jej úžas tentoraz celkom ľahko povolila a dvere sa otvorili. Oprel sa do nej závan chladného vzduchu, vlhký a mrazivý, akoby sem privial rovno z Arktídy.
„Sandy?“ zvolala Kit, a len čo vstúpila do izby, s neotrasiteľnou istotou vedela, že jej priateľka nie je v tme sama. Niekto je tam s ňou.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x