bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nixonove najtemnejšie tajomstvá

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nixonove najtemnejšie tajomstvá

Richard Nixon bol jedným z najvýraznejším amerických politikov dvadsiateho storočia. Svet si ho však nezapamätal len ako muža, ktorý majstrovsky využil napätie medzi Sovietskym zväzom a Čínou na historickú návštevu Ríše stredu a na zblíženie s touto krajinou. Ako jediný americký prezident musel rezignovať pod ťarchou najväčšieho škandálu americkej politiky – Watergate.
Kniha Dona Fulsoma sumarizuje zistenia, o ktorých sa v Amerike hovorí roky, ale verejnosť na Slovensku ich nepozná. Ponúka obraz Nixona antisemitu, násilníka a pijana, človeka, ktorý udržiaval až podozrivo blízky vzťah s priateľom. Prezidenta, ktorého do politických funkcií svojím vplyvom a peniazmi po celé desaťročia pretláčala mafia.
Nixon sa podľa Fulsoma nezastavil pred ničím – na získanie a udržanie moci neváhal použiť lži, korupciu, nátlak na vyšetrovateľov, porušoval medzinárodné právo a proti srsti mu nebola ani fyzická likvidácia politických nepriateľov. Po prevalení najväčšej kauzy pod hrozbou odvolania s hanbou odišiel, ale zodpovednosti sa vyhol – do prezidentského úradu nastrčil Geralda Forda, ktorý mu amnestiou zaručil beztrestnosť.
Po prečítaní knihy budú aj najväčší Nixonovi fanúšikovia musieť prehodnotiť, akú stopu zanechal v amerických dejinách.

Z anglického originálu (Nixon’s Darkest Secrets,
Thomas Dunne Books, St. Martin’s Press,
New York 2012) preložil Peter Tkačenko.

Detaily o knihe

Názov: Nixonove najtemnejšie tajomstvá

Originálny názov: Nixon´s Darkest Secrets

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

pravda o Nixonovi (Martina Korbuľáková, 23.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ostala som v šoku, keď som knihu čítala. Mala som podpriemerné znalosti o živote Nixona, odporúčam všetkým, ktorí majú radi napríklad politické thrilery, zaujímajú sa o dianie vo svete a chcú mať prehľad. Táto kniha mi ukázala, aká môže byť politika špinavá...

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem plus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Nixonov poradca pre zahraničnú politiku Henry Kissinger rád zabával svojich kolegov historkou, ktorá naznačuje, že ani Pat nebola manželstvom nadšená. Podľa Kissingerovej verzie pri prvom stretnutí s pani Nixonovou chrlil komplimenty na adresu prezidenta, lenže ona sa k nemu naklonila a prerušila ho otázkou: „Vy ste ho ešte neprehliadli?“ Kissingerov bývalý asistent Roger Morris vraví, že Henry túto príhodu používal aj na to, aby svojich podriadených utvrdil v presvedčení, že „ten chlap nie je vyrovnaný“.
Redaktorka novín Baltimore Sun mala možnosť zblízka nahliadnuť do vzťahu Richarda a Pat len krátko po tom, čo prvý raz zasadol do úradu. Vraví, že bol „jedným z najčudnejších“, s akým sa kedy stretla. Boli v mexickej reštaurácii Capistranou v kalifornskom San Juane a Dobbinovú usadili za prezidentský stôl. Manželia Nixonovci vtedy pozvali reportérov z Bieleho domu na jednu z veľmi zriedkavých večerí. Keď sa nervózny prezident vymotal z nenútenej diskusie, začal chváliť výzdobu v reštaurácii vrátane kvetov. „Ale Dick,“ prerušila ho Pat, „veď sú umelé.“
Nixon ani nedokázal skryť, ako ho rozladilo, že vlastná manželka ho potopila na verejnosti a navyše pred novinármi.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x