bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Veľký Gatsby

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 15.06.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Veľký Gatsby

Veľký Gatsby je najslávnejším románom F. S. Fitzgeralda. Dej príbehu je situovaný do 20. rokov 20. storočia, z obdobia prohibície a tzv. džezového veku v USA.
Mladý zbohatlík James Gatz, prezývaný aj Veľký Gatsby, a krásna Daisy Buchananová prenikli do sfér lepšej spoločnosti každý po svojom a podobne sa vyrovnávajú aj s novým životným štýlom.
Gatsby rozprávkovo zbohatne na ilegálnom obchode s alkoholom, do novej spoločností však nikdy nezapadne, lebo preňho majú ešte stále najvyššie hodnoty medziľudské vzťahy.

Detaily o knihe

Názov: Veľký Gatsby

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Gatsby si vás získa od prvej stránky ♥ (Zuzana, 13.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď vám poviem, ako som sa dostala k tejto knihe, budete prekvapení. V rámci predmetu moderná Americká literatúra sa ocitla na zozname kníh povinného čítania. V tom období bol približne natočený aj nový film, respektíve nová verzia tohto filmu s Leonardom di Capriom. Čítať sa mi to veľmi nechcelo (veď okrem tejto knihy som mala prečítať aj niekoľko ďalších). A tak som sa rozhodla, že si pozriem film. Určite si neviete predstaviť, aké bolo moje prekvapenie po dopozerani filmu. Prvé, čo som spravila, bolo, že som si ešte v ten večer rezervovala knihu v našej knižnici a už na druhý deň som sa dala na čítanie. Vôbec som nepredpokladala, že naša učiteľka o desiatky rokov staršia, odporučí takú úžasnú knihu, ktorá osloví aj súčasného čitateľa. Preto sa teraz pokúšam nemať predsudky ku knihám, pokiaľ majú iný obal, mladého, neskúseneho či neznámeho autora a knihu súdim až po svojom vlastnom prečítaní a následnom zvážení. Ako je už zrejme jasné z recenzie, knihu odporúčam všetkými desiatimi. Toľko lásky, oddanosti, symboliky či nadčasových myšlienok pokope nájdete len vzácne. Na záver by som ešte odporučila všetkým nerozhodným čitateľom, aby neodsudzovali knihy, pokiaľ ich neprečítajú a nevytvoria si o nich vlastný obraz. Ďakujem knihám, lebo bez nich by som nemala toľko pekne strávených voľných chvíľ.

Príjemná vec na víkendové čítanie (Romana Svetíková, 2.5.2014) Odpovedať

I keď som sa do deja nevedela vžiť tak ako inokedy (možno som knihu čítala len v neprávny čas) i tak ma zaujala a bola som zvedavá ako to vlastne celé dopadne. Pre mňa bol (ako zvyčajne) najsilnejší koniec. Ani nie preto ako to celé dopadlo s Gatsby-m ale fakt, že aj keď si môžte dovoliť všetko po čom vám oči bažia, že môžte mať skvelú výchovu či spôsoby ničím nezakryjete to kým ste sa narodili. Obdivujem Fitzgerald-ov krásny symbol v podobe očí doktora T. J. Eckleburga.

Minirecenzia (Filip Tkáč, 1.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Relatívne krátka kniha s dobrým príbehom o láske a minulosti nielen pre milovníkov lovestory a lá Rosamunde Pilcherová. Nie nadarmo je kniha americkou klasikou, napísaná je zručne, ale trochu mi uniká jej dôležitosť v histórií (ale to by sme pravdaže mohli slovičkárčiť, čo je klasika). Nepovedal by som, že je to typ knihy, ktorý čitateľa vtiahne a nepustí, ale vzhľadom na jej dĺžku to ani nie je veľmi potrebné. Odporúčam, ak sa človek chce cítiť viacej sčítaný, čo sa týka klasík. Trochu ma trápi preklad, obsahuje trochu zastaralé slovíčka, ale nie je to nič, kvôli čomu by som sa obesil.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x