bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Stalo sa to v Paríži

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 04.05.2024 02:52

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Stalo sa to v Paríži

Evie Dexterová, 26-ročná šarmantná Londýnčanka, príde o prácu v reklamnej agentúre a rozhodne sa pokračovať v životnej kariére ako turistická sprievodkyňa. Vďaka „vylepšeniu“ životopisu, v ktorom zveličí svoju znalosť francúzštiny a pridá aj zopár nie celkom pravdivých skúseností a schopností, získa prácu v cestovnej agentúre a vyberie sa na prvý zájazd do Paríža. Jej prvý deň sa začína spleťou bizarných, komických situácií, ktoré rieši navonok profesionálne a sebavedome, hoci v skutočnosti o mnohých veciach nemá ani potuchy. Evie je však presvedčená, že všetko hravo zvládne. Nakoniec sa jej to aj podarí – najmä zásluhou príťažlivého šoféra autobusu Roba. Udržať si novú prácu je však ťažké, keď vás rozptyľuje neodolateľný muž a omamné francúzske víno...

Z anglického originálu It Happened in Paris (Sphere, an imprint of
Little, Brown Book Group, London 2011) preložila Zuzana Dudíková.

Detaily o knihe

Názov: Stalo sa to v Paríži

Originálny názov: It happened in Paris

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

hm.... (Michaela Dúcsová, 6.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Na túto knihu som sa dlho a veľmi tešila. Zostala som však dosť sklamaná. Na jednej strane som sa často dobre pobavila, humor knihe rozhodne nechýba, aj cesty po Paríži boli pekne opísané. Na strane druhej - postavy. Ešte som nezažila knihu, kde by ma postavy tak strašne iritovali. Hlavná postava Evie klamstvom dostane prácu turistickej sprievodkyne. Klame viac ako dýcha, až to lezie na nervy. Okrem toho je to alkoholička.Teda vlastne nie, alkoholička je slabé, ona je korheľ, pije alkohol ako vodu, často až do totálneho rozbitia. Rob - šofér autobusu. Arogantný bohatý chlapík. Evie sa s ním dá dokopy okamžite ako sa spoznajú a nemajú problém sexovať ako králiky skoro na každej strane. Ktorá normálna žena si to rozdá s chlapom, ktorého ledva pozná, v batožinovom priestore autobusu na kabátoch cestujúcich, zatiaľčo oni sedia zamknutí v buse a myslia si že autobus má poruchu, ktorú rieši šofér so sprievodkyňou??? Ďalšia postava - spolubývajúca Lulu. Ďalšia alkoholička, s úplne čudnými názormi. S pracháčom sa vyspí len preto, že má super auto, a jej frajer je akurát odcestovaný. Rob sa kdesi v strede knihy vyfarbil. Evie sa z toho dlho spamätávala. Medzitým sa skoro s niekým iným vyspala, však čo, však je to len sex.... A koniec? Dorazil ma. To fakt žene stačí diamantový prsteň a vibračný krúžok na penise??? Asi nie som cieľová skupina tejto knihy:) Ale no dobre, rozhodne pobavila, a to bol asi jej prvotný zámer:) V lete, na pláž, plus pohár vína, verím, že sa človek bude baviť tak, až sa všetci okolo budú čudovať, že z čoho sa tak rehoce:)

oddychové čítanie (Veronika M., 10.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Povedala by som celkom vtipné čítanie o hľadaní samej seba, o tom v čom sú vaše skryté prednosti a slabosti. Evie prestavuje odvážnu hrdinku, ktorou by chcela byť nejedna z nás: byť rozhodná, zdravo dravá a nestráca vieru, že všetko skončí dobre. Molly Hopkinsová debutovala s touto prvotinou a tešila sa nemalému úspechu a tak sa rozhodla pokračovať s ďalším titulom: Stalo sa to v Benátkach (zatiaľ nepreložený do slovenčiny). Potrebujeme: fľašku vína (hlavná hrdinka má naozaj dobrú výdrž a Francúzsko si zrejme nevybrala len tak  )

WaW kniha (Tonka, 7.1.2015) Odpovedať

Mám plnu knižnicu kníh,ale tato ma svoje čestné miesto a je moja najoblubenejšia.Ak potrebujete zdvihnuť náladu,tak jednoznačne po nej siahnite.Smiala som sa od začiatku po koniec.Dej putavý,zábavný,má šmrnc a je písaný takým štýlom,že ju nepoložíte,dokiaľ ju neprečítate.Palec hore,autorka:)

oddychovka:) (Mima, 19.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Velmi mila, vtipna a dobre napisana kniha, ktora mi aspoň trosku predstavila Paríž, v ktorom som este nebola:).

Vtipné a romantické (Michaela Chochlíková, 4.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto je tá pravá knižka na pochmúrne dni. Zlepší vám náladu a urobí deň krajším. :)

Láska po francúzsky (Lenka, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha o tom, že keď sa dobrovoľne hodíte do mora, musíte začať plávať bez toho, aby si ktokoľvek všimol, že to v skutočnosti neviete :)Je napísaná naozaj výborne, autorka nešetrila humorom, najmä vtipnými poznámkami hlavnej hrdinky. Ak máte chvíľu voľného času a túžite ju prežiť s vyloženými nohami, voňavou kávou a dobrou náladou, táto kniha je tou najlepšou voľbou ;)

Kniha (Lukaš, 20.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak tuto knihu plánuju v buducnosti čitat :)

skvelá (Danina, 21.5.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak táto kniha bola super,čítala sa veľmi dobre a už dávno som sa tak dobre na knihe nenasmiala.Odporúčam prečítať každému.

Odporúčam (Kristína, 19.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Pri tejto knihe som si prešla všetkými emóciami - smiala som sa, hnevala či bola smutná... Bola to taká oddychovka čo sa ľahko čítala :) Sem tam si treba prečítať aj takýto bláznivý príbeh a nebrať všetko tak vážne... :)

palec hore :) (Andrea Franková, 28.2.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pri kúpe tejto knihy som bola plná očakávaní. Nemám totiž vo zvyku čítať romány pre ženy. Kniha ma nesklamala, práve naopak, je vtipná a v niektorých situáciách som si pripadala, že čítam o sebe :D. Rovnako ako obal, aj vnútro knihy je veľmi pekné. Dvihla mi náladu vždy, keď som ju otvorila. ODPORÚČAM !! :)

skvelá kniha (Katarína, 27.12.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma zaujala na prvý pohľad, a musím uznať, že je naozaj veľmi dobrá. Miestami vyvolávala vo mne pocit, že už ju odložím na poličku lebo ma nabavila, no neskôr ma to chytilo a nemohla som sa od nej odtrhnúť. Postavy sú vykreslené veľmi dobre a zaujímavo, jediné čo mne osobne vadilo bolo, že hlavná hrdinka veľmi pila. Dej je však skvelý, miestami by som Roba uškrtila za štýl, ako sa rozprával s hlavnou hrdinkou :) vrelo odporúčam, naozaj dobrá kniha.
Všetky komentáre (11)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vlk?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Obliekla som si Robovu košeľu a cupitala za ním.
Nežartujem ani nezveličujem – no, možno niekedy klamem (dobre, dobre, tak väčšinou), ale čestné slovo, teraz neklamem: jeho nahý zadok vyzeral úplne ako zadok Brada Pitta v Tróji. Viete, myslím tú scénu, keď Brad zhodí koženú sukňu bojovníka a obnaží si zadok. V tej chvíli som teda hľadela na rovnakú prvotriednu verziu. Má ho perfektný, jedným slovom bezchybný. Odvážila by som sa dokonca tvrdiť, že jeho zadok vyzerá lepšie ako jeho tvár. Zamyslene som si žuvala necht na palci a ľutovala, že nemám svoj telefón s fotoaparátom. Poslala by som fotku Lulu a Luxy. Pukli by od závisti!
Pohľad na Roba, ako leje do vane môj drahý značkový olej, ma hneď vrátil do reality.
„Vieš, koľko to stojí?“ vyhŕkla som a vzala mu fľašu. „A zvyčajne sa oň nedelím, takže ak uvažuješ o tom, že so mnou vlezieš do vane, považuj to za česť!“
„Som poctený. Zdvihni ruky. Kúpim ti ďalšiu fľašu,“ navrhol a s úsmevom mi ťahal tričko cez hlavu.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x