bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zrada Borgiovcov

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zrada Borgiovcov

V lete roku 1493 je Rodrigo Borgia takmer rok pápežom Alexandrom VI. Francesca Giordanová, prenasledovaná tieňmi vlastnej minulosti, zohrala kľúčovú úlohu pri Borgiovom zvolení na stolec Svätého Petra a teraz dostala príkaz udržať ho na ňom. Ako dvorná travička najznámejšieho a najnebezpečnejšieho rodu v Taliansku táto majsterka smrti stojí zoči-voči pavučine nebezpečenstiev, intríg a zákerností ohrozujúcich renesančnú osvietenosť.
Nebezpečenstvá sa vynárajú zo všetkých strán, preto Francesca vymyslí zúfalý plán a riskuje vlastný život. Jej protivníkom je šialenec rozhodnutý zničiť to, čo sa zaprisahala chrániť. Poznačená vlastnou zmyselnosťou, posadnutosťou a vierolomnosťou, v tajných rímskych kryptách z pätnásteho storočia aj v rušných uliciach mesta musí bojovať aj s démonmi vlastnej temnej povahy. Za každú cenu musí zabrániť sprisahaniu zameranému na zosadenie Borgiu, získanie moci nad kresťanským svetom a uvaleniu sveta do večného temna.

Z anglického originálu The Borgia Betrayal (St. Martin’s Press, New York 2011) preložila Mária Kočanová.

Detaily o knihe

Názov: Zrada Borgiovcov

Originálny názov: The Borgia - Betrayal

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skvelé (Denisa Petríková, 3.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Málokedy sa stáva, že autor bez problému nadviaže na svoje prvé dielo. V prípade S. Poole to ale nebadať. S ľahkosťou pokračuje v priblížení osudov ženskej hrdinky a historického pozadia rodiny Borgiovcov. Dej je napínavý, čitateľ, predovšetkým ak je milovník tohto žánru, sa nebude vedieť od nej odpútať.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Dám popraviť celú rodinu! Nie! Ešte lepšie, dám ich zavesiť v reťaziach na námestie bez jedla a vody a nechám pred zrakmi celého mesta umierať v mukách a žobrať o smrť!“
To vyhlásil Borgia uprostred pracovne, kde sa rozzúrený prechádzal hore-dolu a hľadal niečo, čokoľvek, na čom by si vylial zlosť. Ešte mal na sebe formálne rúcho, v ktorom prišiel z prerušeného stretnutia s da Harom, keď som mu odkázala, čo sa stalo. Myslela som, že bude lepšie, ak si to vypočuje odo mňa než od niekoho iného. Širokú tvár mal červenú a lesklú od potu. Obďaleč sa krčili tajomníci, nesmeli odísť bez jeho povolenia, ale na smrť sa desili byť nablízku, keď bol v takom rozpoložení.
Stala som si tak, aby nás oddeľoval jeho stôl. Z relatívne bezpečnej pozície som povedala: „Urobte ako chcete, ak vám to pomôže. Ale nesú vinu iba na tom, že majú hlúpu a neobozretnú dcéru, ktorá si nevšimla, že na škatuli s mydlom chýba moja pečať. Keby donna Lydia čo len na okamih tušila, že mydlo je otrávené, nikdy by ho nevyskúšala tak ochotne.“
„To je jedno! Panebože, vari si neuvedomuješ, že moja jediná dcéra, moja drahá Lukrécia mohla...“
Odolala som pokušeniu povedať mu, že sa jej nič nestalo práve preto, lebo som si to uvedomila.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x