bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Škaredí

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Škaredí

Každý môže byť oslnivo krásny. Veď čo je na tom zlé? Tally bude mať čoskoro šestnásť a už sa nemôže dočkať, kedy bude krásna. V jej svete znamenajú šestnáste narodeniny operáciu, ktorá človeka zmení z odpudivo škaredého na dych vyrážajúco krásnu bytosť a katapultuje ho do raja špičkových technológií, kde je jeho jedinou prácou nikdy nekončiaca zábava. Ešte niekoľko týždňov a... Lenže Tallyina kamarátka Shay si nie je celkom istá, či chce byť krásna. Keď utečie na utajené miesto zvané Dym, Tally spozná odvrátenú stránku sveta krásnych. Úrady ju postavia pred najhoršiu voľbu, akú si dokáže predstaviť: buď kamarátku nájde a privedie ju späť, alebo nikdy nebude krásna. Rozhodnutie, ktoré urobí, jej navždy zmení život.

Detaily o knihe

Názov: Škaredí

Originálny názov: Uglies

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Svet Krásnych (Petra Zmatková, 14.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Každý chce byť krásny... Ale stojí to za to? Zaujímavý príbeh o tom, čo by sa dialo, keby mal každý rovnaký typ krásy a teda rovnaký šancu na "reprodukciu", pretože presne o to ide. Aj Tally chce byť krásna, nevie sa toho dočkať, kým jej nová priateľka Shay neskomplikuje život... Čo je Tally schopná urobiť pre krásu a chce to vôbec? To sa dozviete v tejto knihe :) Kniha ma bavila od prvej strany, kvôli lietajúcim doskám a tak odlišnému svetu krásnych, odporúčam

zvláštna, ale zaujímava kniha (annie1992, 7.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
na začiatku som myslela, že to bude nuda, ale zaujala ma tak, že som sa od nej nevedela odtrhnúť..a rýchlo som utekala do knižnice pre druhú časť..z tejto knihy by si ľudia mohli zobrať to, že neide o to ako človek vyzerá, ale aký je..

Milujem tú knihu :) (Blixie, 20.1.2014) Odpovedať

prefektná kniha..dočítavam ju, a plánujem si kúpiť aj Krásnych.. Autor krásne opísal dej, postavy, proste všetko... Jednoducho povedané - Milulem tú knihu ♥ :)

:) (Dominika, 12.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Naozaj dobrá kniha, v prekvapivom prostredí, s prekvapivým dejom, .... Super oddychovka, ktorá sa číta prakticky sama :) Výborne napísaná. Je zaujímavé ako sa hlavná hrdinka Tally musí rozhodovať v zložitých situáciách a naozaj to nemá ľahké, vymeniť priateľstvo za to po čom tak strašne túži? Za dokonalý život .... Naozaj odporúčam, čítajte a posúďte sami :) A ide sa na druhý diel

Nech je tu už pokračovanie :) (Michaela Podolinská, 30.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma zaujala už na prvý pohľad, ale povedala som si nesúď knihu podľa obalu, takže to musím čím skôr prečítať, aby som sa utvrdila vo s vojom názore :) Nesklamala ma, knihu som mala prečítanú za dve hodinky a skutočne som sa nevedela od nej odtrhnúť. Po prečítaní som chcela čítať pokračovanie. Keďže to bolo nereálne, knihu som odvtedy prečítala už tri krát a stále ma dokáže prekvapiť. Niečo také nereálne je ako keby obrazom dnešnej spoločnosti. Nejde len o krásu ale o človeka samého. Nikdy som nemala rada knihy s fantasy charakterom, dá sa povedať že toto je jedna z mála kníh ktoré ma zaujali z tohto hľadiska. Dokonca sa pridala do poličky s nápisom: "Obľúbené" :) Odporúčam každému kto chce mať z čítania zážitok :)

zaujímavé (Iva, 1.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Na túto knihu som sa veľmi dlho tešila. Ako prvé ma na nej určite zaujala obálka veľmi sa mi k nej hodila a bola veľmi krásna. :) Ale k príbehu. Veľmi som sa na knihu tešila a možno preto som bola trošku sklamaná. Zdrojom mojej nevôle bola hlavá hrdinka Tally. Iritovalo ma jej neustále rozprávanie o tom ako chce byť pekná ako vnímala zo začiatku starých škaredých neskôr mi už prišla normálnejšia a na konci dokonca obetavá. Shay mi prišla ako oveľa normálnejšia postava. Ale celkovo mi kniha prišla dobrá a s výborným námetom štýl písania bol výborný. Páčilo sa mi ako autor vykreslil svoj svet a veľmi sa mi páčili veci, ktoré tam mali napríklad tie lietajúce dosky :) takú by som chcela vlastniť :D Milujem dystopické knihy a ani táto nesklamala a hoci ma Tally niekedy rozčuľovala kniha bola veľmi dobrá a už sa teším na pokračovanie a knihu by som odporúčala aj ďaľším :).

super (Anet, 27.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dočítané... a musím sa vyjadriť, lebo nevyjadriť sa nedá. Nie som už síce žiadna - nástka, ale túto knihu som prečítala extrémne rýchlo, až sa tomu sama divím, nakoľko to nie je celkom moja ,,šálka kávy". Veď fantasy príbeh z budúcnosti a ešte k tomu riešenie či som krásna, či nie prenechám radšej mladším generáciám. Napriek tomu ma kniha chytila od samého začiatku. Dievča Tally, ktorá je ešte Škaredá, nakoľko nedosiahla vek 16 rokov a je čakateľkou na operáciu, ktorá ju zmení na Peknú je tak trochu obrazom každého človeka. Autor sa krásne pohral s prvoplánovou predstavou o svete a jeho ponímaní len z jednej strany. Ale je to správne ponímanie, je to, čo čaká Tally naozaj to čo je v živote podstatné? Tally o tom nepremýšľa, až pokým nestretne pokušiteľku Shay. A tým sa všetko zamotá a Tally zrazu stratí svoju predstavu o ideále a zistí, že niektoré veci nie sú také ideálne, ako vyzerajú. Zvláštnu úlohu zohrajú aj tzv. špeciálni ľudia, v ktorých existenciu ľudia neveria. Mne tento príbeh nepripadá vôbec ako z budúcnosti, skôr mi evokoval súčasnosť a to, kam ľudstvo speje a akými sme sa zrazu stali my ľudia povrchnými. Často ľudí posudzujeme len podľa vzhľadu, podľa sympatií. Tak ako Tally, každý človek musí vo svojom živote urobiť niekoľko závažných rozhodnutí, ktoré mu zmenia život. A o tom kniha je. Odporúčam naozaj všetkým, nielen násťročným :).
Všetky komentáre (7)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť mínus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x