bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Utorky s Morriem

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.05.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Utorky s Morriem

Možno to bol starý otec, učiteľ alebo kolega. Niekto starší, trpezlivejší a múdrejší, kto vás chápal, keď ste boli mladí a hľadali svoju cestu, pomohol vám vidieť svet z iného uhla a radil vám, ako žiť. Pre Mitcha Alboma bol takou osobou Morrie Schwarts, profesor, ktorého spoznal na univerzite pred dvadsiatimi rokmi. Možno ste aj vy, podobne ako Mitch, na ceste životom stratili stopu svojho učiteľa a svet sa vám zrazu zdal chladný. Nechceli by ste ho znova stretnúť, položiť mu dôležité otázky, ktoré vás ešte vždy trápia, vypočuť si múdre slová ako kedysi, keď ste boli mladší a menej uponáhľaní?

Mitch Albom dostal svoju druhú šancu. Znovuobjavil Morrieho v posledných mesiacoch jeho života. Morrie vedel, že zomiera, a preto sa každý utorok stretával s Mitchom vo svojej pracovni ako kedysi na univerzite. Ich obnovený vzťah sa premenil na posledný „semester“ a prednáškami o živote.

Utorky s Morriem sú čarovnou kronikou času, ktorý spolu strávili, Mitch sa v nej delí so svetom o Morrieho a jeho dary. Inteligentne a zrozumiteľne napísaná kniha je plná múdrosti, láskyplne zachytáva jednoduchosť ukrytú zložitosťou života.

Detaily o knihe

Názov: Utorky s Morriem

Originálny názov: Tuesdays with Morrie

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

POVZBUDENIE (Katarína, 9.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha Utorky s Morriem bola naozaj skvelá - poučenie, nové inofrmácie a iný pohľad na vec...okrem toho som bola aj dojatá a myslím, že mi na konci aj slza vybehla...charakter a osobnosť Morrieho je pre mňa veľkou inšpiráciou...niekedy by som túžila po tom, aby ma prestali zaujímať materiálne veci a pátrala by som skutočne len po tom ľudskom...no uvidíme :) v každom prípade knihu odporúčam - môže byť pre vás veľkým obohatením, oddychom po ťažkom dni, niekedy i balzamom na dušu krásnymi myšlienkami...tak nech sa páči, ja som očarená :)

Čistá myseľ (Gabriela Kaščáková, 1.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Prečítala som všetky knihy Mitcha Alboma a Utorky s Morriem ma sklamali. Možno tým, že som od nej naozaj veľa očakávala a príliš som sa sústredila hľadaním niečoho výnimočného a pritom výnimočnosť tejto knihy je práve v jej jednoduchosti a pravdivom pohľade na človeka. Na to dobré i zlé, ale hlavne je o výnimočných ľuďoch a chvíľach. Stojí za prečítanie, ale bez očakávaní, s čistou mysľou a otvoreným srdcom.

Sen každého žiaka (Lucia Laurincová, 21.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Človek, ktorý by nechcel mať takého chápavého, milujúceho a múdreho učiteľa pre mňa neexistuje. Často krát na nich nadávame, ako nám každý deň v škole znepríjemňujú život, no Morrie Schwarts dokázal nielen v Mitchovi, ale aj vo mne vzbudiť dosiaľ nepoznané. Každú sekundu jeho života, života jedného úžasného človeka, som prežívala s ním. Radosť, starosť, smútok, pokoj... Všetko sa vďaka nemalému pisateľskému umeniu Mitcha Alboma stávalo aj mojou súčasťou, a myslím, že to je cieľ, ktorý chce každý autor u svojho čitateľa dosiahnuť. Ak ste citlivejším čitateľom, kniha vás ovplyvní nesmierne. Dokonca vám vytryskne aj nejaká ta slzička, dve. U mňa to boli vodopády. Morrieho osud je smutný, to áno, no vďaka Mitchovi z tohto sveta nikdy neodíde. Vždy tu bude, v tejto knihe, aby sa so svojimi skúsenosťami podelil s obyčajnými ľuďmi, ktorí svoju cestu životom ešte len hľadajú. Smelo do toho, vrelo odporúčam. :)

VYNIKAJUCA (Veronika, 7.8.2012) Odpovedať

Dojimavy pribeh profesora a jeho byvaleho ziaka. Pri obracani stranok sa clovek zamysla (nielen) nad vlastnym zivotom. Odporucam zacat citat, ked budete mat okolo seba klud ... nemusite sa nahlit ... nie je to kniha na jedno popoludnie

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x