bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Charles Street č. 44

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 23.04.2024 03:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Charles Street č. 44

Starobylý dom číslo 44 na Charles Street v newyorskej štvrti West Village je pre Francescu, hrdinku Steelovej románu, dom snov. Bol však postavený koncom 19. storočia a vyžaduje si veľa úprav. Francesca so svojím priateľom Toddom doň investujú všetko svoje imanie, a keď sa ich vzťah rozpadne, Francesca sa domu nevie vzdať. Urobí všetko pre to, aby si ho udržala. Aby si finančne pomohla, nájde si podnájomníkov: z cudzích ľudí sa postupne stanú priatelia a z priateľov takmer príbuzní. Zázračná premena sa však neuskutoční zo dňa na deň... Ako prvá sa do jej domu nasťahuje Eileen, pôvodom z Kalifornie, ktorá si v New Yorku našla miesto učiteľky autistických detí, zoznamuje sa s mužmi cez internet a nadväzuje neraz nebezpečné známosti. Potom sem príde Chris, ktorý má po rozvode s manželkou narkomankou strach o svojho sedemročného syna. Ako posledná sa zjaví na scéne Marya, slávna kuchárka, tá zas chce po smrti manžela začať novú kapitolu vo svojom živote.
Francesca je aj majiteľkou galérie, z ktorej nemá veľký zisk, lebo diela nádejných mladých výtvarníkov predáva za nízke ceny. Keď sa galérii začne dariť a jej bývalý partner si nájde novú lásku, Francesca zistí, že z jej náhodných spolubývajúcich sa stali najdôležitejší ľudia v jej živote. Začne uvažovať nad čímsi, čo sa jej dovtedy zdalo nemožné – či má otvoriť svoje srdce inému mužovi.
V priebehu úžasného, nezabudnuteľného roka, ktorý obyvateľom bývajúcim na adrese Charles Street číslo 44 načisto zmenil život, sa dom zaplnil smiechom i smútkom, ale aj nádejou.

Z anglického originálu 44 Charles Street (Delacorte Press, a Division of Random House, Inc., New York 2011) preložila Tamara Chovanová.

Detaily o knihe

Názov: Charles Street č. 44

Originálny názov: 44 Charles Street

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Francesca Thayerová sedela pri stole, až kým sa jej číslice nezačali rozmazávať pred očami. Za posledné dva mesiace kontrolovala výpočty najmenej tisíc ráz – celý víkend sa usilovala cifry skresať, no vždy jej vychádzalo to isté. Boli tri hodiny ráno a dlhé vlnité blond vlasy mala načisto pomotané, čo si ich podchvíľou prehrabávala prstami. Pokúšala sa zachrániť galériu aj dom, ale zatiaľ sa jej nepodarilo nájsť vhodné riešenie. Bolo jej zle pri predstave, že o oboje príde.
Pred štyrmi rokmi si s Toddom otvorili v newyorskej West Village galériu špecializovanú na diela začínajúcich umelcov a ponúkali ich za naozaj znesiteľné ceny. K výtvarníkom, ktorých zastupovala, si vytvorila blízky vzťah. S umelcami mala bohaté skúsenosti, zato Todd nijaké. Predtým viedla dve iné galérie – jednu si otvorila krátko po promócii na hornom konci Manhattanu, druhú v Tribece. Ale galériou, ktorú založili spolu, sa splnil jej sen. Na univerzite študovala dejiny umenia, jej otec bol známy maliar, v posledných rokoch veľmi úspešný, a o galérii, ktorú viedli s Toddom, sa kritici – aj otec – vyjadrovali veľmi pochvalne. Todd bol vášnivý zberateľ súčasného umenia a nazdával sa, že keď si spolu založia galériu, bude to zábavné. V tom čase už bol unavený z právnickej praxe na Wall Street. Podarilo sa mu nasporiť dosť peňazí a domnieval sa, že na pár rokov si môže dať pohov.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x