bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Krvavá ruža (Nočný tieň 3)

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 27.04.2024 02:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Krvavá ruža (Nočný tieň 3)

V záverečnom diele trilógie vojna medzi Ochrancami a Strážcami vrcholí, schyľuje sa k poslednej bitke medzi Potomkom – Shayom a Poslom – Bosquem. Predtým však musí Shay s pomocou Stopárov i Strážcov získať zvyšné tri kusy kríža symbolizujúce živly. Najprv sa teda presunieme do mrazivého Švajčiarska po vzdušnú čepeľ, potom do slnečného Mexika po vodnú rukoväť a napokon na sopečný ostrov uprostred oceánu, kde sa ukrýva posledný kus – ohnivá čepeľ. Až keď Potomok pozdvihne Kríž živlov, dokáže zabíjať prízraky, zahnať vládcu onoho sveta a zachrániť rodičov. Život sa však nekončí ani po poslednej bitke...
Uprostred tohto diania sa ocitla Calla a od jej múdrosti závisí budúcnosť ich sveta. Na jeho záchranu však potrebuje nielen Shayovu pomoc, ale aj Rena – a tak sa v strážcovskej Akadémii ocitajú dvaja alfa samci. Musia spojiť sily, a tak city idú bokom, hoci Callino srdce už patrí jednému z nich. Najprv však treba prežiť!

Z anglického originálu Bloodrose ((Philomel Books, A division of Penguin Young Readers Group, The Penguin Group, USA) preložila Diana Ghaniová.

Detaily o knihe

Názov: Krvavá ruža (Nočný tieň 3)

Originálny názov: Bloodrose

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Krvava ruža (Ivana Hudáková, 6.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu pokladám za veľmi dobré zakončenie celej trilógie, bolo to ako prvé dva diely napínavé, prekvapivé, tak trochu aj smutné, najmä keď zomrel Ren, bolo mi ľúto hlavne Adne, ktorá prišla o celú rodinu. Ale v konečnom dôsledku to bolo naozaj pekne zakončené.

to som nečakala (Daniela Rosiarová, 4.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na knihe ma prekvapilo mnoho vecí. Vôbec som nečakala smrť jedného z hlavných hrdinov, či pre mne úplne nečakaný koniec. Moja predstava bola iná a preto som bola rada, že ma kniha prekvapila a taký koniec by mi v živote nenapadol :). Bola to skvelá kniha plná napätia, vlkov, medveďov, nečakaných zvratov a mnoho iných vecí. Veľmi sa mi páčila. Som rada, že mám doma celú sériu.

Veľká pochvala (Lora, 29.4.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je jedna z najlepších akú som čítala aj ked začiatok nebol nič moc ale potom to začalo naberať na grádoch tak ako sa patrí, po celú dobu som bola v napätí pretože som vedela, že Cremerová je schopná všeličoho.....čo sa týka konca mala som veľa svojich teórii ale ani jedna sa nepribližila k ozajstnému koncu, najpr som sním nebola až tak spokojná ale keď som všetko dočítala začal sa mi veľmi páčiť. Mala som slzy na krajíčku. Určite odporúčam každému pretože také napätie+akcia v jednej knihe= úžasný zážitok ;)

:) (Lucia, 12.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
skvela tak ako oba predchadzajuce diely. tajne som dufala v iny koniec ale aj tak sa mi kniha velmi pacila :)

Krvavá ruža (Veronika Mišíková, 10.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha Krvavá ruža, záverečný diel trilógie Nočný tieň, ma úplne dostala. Aj napriek tomu, že mala svoje "muchy" tak bola plná napätia a akcie a čítala sa veľmi dobre. Záver ma úplne prekvapil, avšak bola som spokojná. Túto sériu odporúčam a už sa teším, keď si od autorky prečítam niečo ďalšie.

Krvavá ruža (Alexandra Halmová, 10.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Asi to skončilo tak, ako má. Na jednej strane dáva všetko zmysel, ale na druhej mám pocit, že si to autorka uľahčila, aby sa Calla nemusela rozhodnúť medzi Renom a Shayom. Celú knihu som zhltla za jeden deň, zo začiatku ma to bavilo trochu menej, ale potom som ju už nemohla pustiť z rúk. Príbeh je naozaj skvelý, všetko do seba zapadá a autorkou vytvorený svet má niečo do seba. Calla mi však väčšinu času liezla na nervy. Na začiatku to bola silná ženská postava, tu je z nej len tieň seba samej, ktorý sa večne len rozhoduje medzi Renom a Shayom (a zachádza ďalej, ako by mala). Aspoň, že všetky vedľajšie postavy sú úžasné a všetko zachraňujú.

To čo?! :D (Petronela Pavlíková, 29.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Normálne som ostala po prečítaní knihy kukať do blba, že čo?! Ja romantická duša som čakala niečo iné, ale bolo to super.Mala som čo robiť, aby som sa nerozplakala.A fakt mi je ľúto, že to je už koniec.Ale perfektná trilógia.Bomba, palec hore!

Krvavá ruža (Viktória Kyselová, 11.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak konečne som si kúpila a prečítala aj poslednú časť Temných tieňov nevedela som ju prestať čítať až som pri nej zaspala okolo tretej ráno a dočítala som ju na druhý deň. Pocity ktoré s tejto poslednej časti mám sú rozporuplné lebo skončila dobre ale na konci spisovateľka musela zakročiť tým že nechala zamrieť jednu z mojich obľúbených postáv tejto knihy Rena no ale dalo sa to predpokladať kedže sa hlavná hrdinka Calla nevedela rozhodnúť medzi dvoja alfa samcami očakávala som niečo podobné posledná kapitola a epilóg bol tiež dosť smutný kedže si Calla musela vybrať medzi svojou rodinou a svojou láskou no nakoniec to všetko dobre dopadlo hoci sa Sabine musela vzdať svojej vlčej podstaty kvôli láske ale zasa obetovala sa nielen kvôli láske ale aj kvôli Anselovi ktorý sa mohol stať vďaka nej opäť vlkom. Takže zhrniem to tak že sa to skončilo asi najlepšie ako sa to za daných okolností mohlo skončiť a som rada že som tú vojnu dobojovala spolu s nimi :) Vrelo odporúčam každému pretože tieto knihy Vás vtiahnu do iného sveta kde zabudnete na bežné problémy života :)

(Martina 6.11.2012) (MARTINA, 6.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
KNIHU CITALA SOM PRVE AJ DRUHE VYDANIE,ALE IBA KRVAVA RUžA KEBY BOLA AKCIA NO CHCELA SOM PEKNA KNIHA SUPER.

Úžasná (Kristína Jakubiková, 2.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelá kniha. Aj napriek tomu, že hlavná hrdinka mi povahovo nesadla, túto sériu som si obľúblila. A posledný diel ma rozhodne nesklamal. Dej presne nadväzoval na predošlú knihu, jeho plynutie je zmyselné a pomerne rýchle. Akcia knihe určite nechýba. Na začiatku som si myslela, že koniec knihy už dávno poznám. Jediné, čo ma mohlo prekvapiť bolo konečné rozbitie ľúbostného trojúholníka. A veľmi som sa mýlila. Záver knihy ma naozaj prekvapil. Myslím, že skončil aj dobre aj zle. Avšak môj celkový dojem z tejto knihy tým nijako nepoznačil. Je proste perfektná :)

Kniha plná fantazie (Alžbeta Szomolaiová, 29.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prečítala som už všetky tri časti a hltala som každu jednu stranu. Styl pisania aj dej je fantasticky. Uplne vas pribeh pohlti a prežívate všetko s hrdinami v knihe. Knižka vam priblizi fasinujuci svet vlkov a ich boju so zlom. Určite kupu knižky neolutujete!

spokojnost :) (Lenka, 1.6.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
knihu som precitala za jeden den. dost som bola zvedava na jej koniec. par krat pocas jej citania som nakukla na stranky ku koncu lebo som nevedela vydrzat :D ja som s knihou celkom spokojna. koniec sa dat takpovediac ocakavat, teda myslela som ze to skonci v tom zmysle len o trosicku inak. nemyslim si ze ked kniha skonci tak ako ludia ocakavaju ze je to hned prepadak. bola tam vela zaujimavych veci, vela sa tam toho vysvetlilo. niektore boli dost zamotane ze som sa musela o kusky vracat spät, ale inak som velmi spokojna :)

:) (Denisa Bužiková, 1.6.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelá ako predchádzajúce časti :) navyše na konci ma čakalo prekvapenie aké som nečakala :D je to super čítanie ktoré môžem len odporúčať

nevyužitý potenciál (Lenka Strešíková, 11.5.2012) Odpovedať

neoslovila ma
Autorka ma sklamala. Ten záver je napísaný, ako by ju iba tlačil termín vo vydavateľstve - jednoducho rýchlo zbúchala koniec a hotovo.

kniha:) (Katka, 2.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Velmi som sa tesila na zaverecnu cast a nebola som sklamana:) Vedela som sa stotoznit s Callinou nerozhodnostou a trapenim. Zaver ma trochu prekvapil ale asi len koli tomu, ze som ocakavala nieco ine. Takze vrelo odporucam vsetkym, co maju radi fantasy svet.

dobré (Jana Suchá, 1.5.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
1 a 2 sa mi veľmi páčili, hlavne 2, tým, že priniesla nové postavy a super zápletky. A preto som sa veľmi tešila na 3. No som trochu sklamaná. Dej mi pripadal trošku nudný, hlavne ten začiatok. Napr. nerozhodnosť hlavnej hrdinky. No postupne to naberalo na grádoch. Sem-tam som sa strácala v deji. Autorka to pojala trošku chaoticky. Niektoré opisy som si proste nevedela predstaviť. K tomu záveru sa nebudem vyjadrovať tak ako ostatný, nechcem prezrádzať dej. Mňa potešil. Až na tú úplne poslednú stranu. Čakala som viac človečiny. :D Ten kto to dočíta tak pochopí, čo tým myslím. :)

krvava ruža (Ján Franek, 4.5.2012) Odpovedať

som sklamaný(á)
ja osobne som sklamaní z konca tejto trilógie začiatky sa mi veľmi páčili ale koniec som si predstavoval inak

Super ˇ=D (Saška, 9.4.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je super mám pocit, že je ešte lepšia než tie 2 predtým dohromady.....tiež som ju čítala v češtine ale radšej si ju prečítam ešte raz a po slovensky............. knihu vrelo odporúčam je úžasná :)))))

Odporúčam :) (Lenka, 27.3.2012) Odpovedať

Knihu som čítala už po Cesky no velmi sa teším ked si ju prečítam aj po Slovensky..dosť ma to prekvapilo najme ten záver ktorý asi nikto nečakal a priznám sa dosť ma to sklamalo .. ale inak super kniha :DD

cover (Jane, 11.1.2012) Odpovedať

budete mít stejný cover jako Naše Česko?

odpoveď (Katarína Ončáková, 18.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to pravdepodobné :) Obálka tu bude už o mesiac :)
Všetky komentáre (21)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x