bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Sprievodca svetovými náboženstvami

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Sprievodca svetovými náboženstvami

Počas celej histórie sa náboženstvá sveta usilovali dať odpovede na najhlbšie životné problémy, poskytnúť útechu v čase trápenia a priniesť pochopenie pravdy. No napriek všetkému, čo majú spoločné, sú náboženstvá sveta veľmi rozmanité – pramenia v značne odlišných históriách, miestach aj ľuďoch.
Príručka vás prevedie dvanástimi najväčšími svetovými náboženstvami a poskytne vám podrobný pohľad na ich vznik, vieru a praktiky. Text dopĺňajú skvelé fotografie a umelecké diela.
Sprievodca svetovými náboženstvami oživuje dejiny a kľúčové postavy každého náboženstva a je dokonalým úvodom pre tých, ktorí skúmajú svetové viery, aj pre tých, ktorí len potrebujú rýchlu pomôcku na vyhľadanie faktov.

Z anglického originálu The Compact Guide to World Religions (Lion Hudson plc, Oxford, England) preložila Anna Rácová.

Detaily o knihe

Názov: Sprievodca svetovými náboženstvami

Originálny názov: The Compact Guide to World Religions

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Súhrn všetkých náboženstiev (Tatiana Majerová, 15.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi zaujímavá kniha, ktorá oboznamuje čitateľa so všetkými svetovými náboženstvami. I keď je v celku útla, vôbec jej to neuberá na kvalite, lebo ozaj ponúka históriu, zvyky i tradície náboženstiev a k tomu všetkému ešte i bohatú obrazovú prílohu. Jednoducho super.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri plus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Zakladateľ a významné postavy
Ježiš Nazaretský nikdy nepoužíval označenie „kresťanstvo“. Bol však jeho inšpiráciou.

Ježiš Nazaretský
Ježiš sa narodil v Betleheme, južne od Jeruzalemu v kraji Judea. Príbeh o jeho narodení, ktorému sa prisudzujú znaky zázraku, je vyrozprávaný na začiatku Evanjelia podľa Lukáša. Presný rok nie je istý. Najnovšie výskumy uvádzajú rok 5 alebo 6 pred n. l.
Hlavným zdrojom informácií o Ježišovom živote sú štyri evanjeliá. O jeho mladosti sa vie málo. Vykresľujú ho, že pochádzal z Dávidovho domu, z kráľovského rodu. Tento ukazovateľ, ako aj ďalšie ukazovatele v evanjeliách ho predstavujú ako „mesiáša“. Príchod Mesiáša židia očakávali – mal ich zachrániť od útlaku a vyslobodiť zo zajatia, lebo v tom čase boli pod vládou Rímskej ríše. Ježiš sa teda narodil do spoločnosti, v ktorej panoval politický zmätok a odpor proti vládnucim autoritám.
Ježišova matka sa volala Mária. Jeho otec bol Jozef, hoci evanjeliá tvrdia, že Ježiš nebol počatý normálnym biologickým spôsobom, takže Jozef nebol jeho biologickým otcom. Lukáš (1, 30 – 33) vysvetľuje, že Márii sa zjavil anjel, aby jej povedal, že zázračne počne silou Svätého Ducha, a nie nejakou ľudskou činnosťou. Ježiš dospieval v meste Nazaret, 110 km severne od Jeruzalema v oblasti Galiley, známej ako ohnisko nepokojov a protirímskeho cítenia.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x