bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dedičstvo

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dedičstvo

Po smrti svojej starej mamy sa Erika Calcottová a jej sestra Beth vracajú na Storton, impozantné rodinné sídlo, kde ako malé trávievali letné prázdniny s rodinou, ale aj s deťmi z cigánskej rodiny, ktorá táborila na ich pozemkoch.
Eriku pri triedení vecí po starej mame zaplavia spomienky na detstvo a záhadné zmiznutie ich bratanca Henryho. Po zmiznutí Henryho sa rodina rozpadla...
Erika sa rozhodne, že vypátra, čo sa stalo s Henrym. Túži urobiť čiaru za minulosťou, aby jej sestra Beth, ktorá trpí depresiami, konečne získala pokoj.
Na povale domu objaví dôkaz, že korene ich rodiny siahajú na prelom devätnásteho a dvadsiateho storočia v Amerike – ku krásnej a bohatej newyorskej dedičke a osamelému ranču uprostred prérie.
Stretnutie minulosti a prítomnosti vynesie na svetlo dva príbehy neodpustiteľnej zrady – dedičstvo, s ktorým sa sestry musia vyrovnať.

Vo Webbovej rozprávaní sa ozývajú tie najkrajšie struny klasického anglického románu.

Z anglického originálu The Legacy (Orion Books, Londýn 2010) preložila Zdenka Buntová

Detaily o knihe

Názov: Dedičstvo

Originálny názov: The Legacy

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

vyborne citanie z vypredaja (Danka, 25.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Davno som nedrzala v rukach nieco tak putave ako tuto knihu (ak neratam krimi. Viemp, ze je za par € pohodena v kazdom vypredaji,castokrat aj tu na buxe....vzdy som ju obchadzalas tym, ze anotacia sa mi nezdala dost dobra. Teraz mi je jasne, aka som bola slepa... Autorka ma talent pisat tak, ze som mala problem knihu odlozit. Dej sa odohrava v 2 casovych liniach, ktore sa nakoniec pretnu a odhalia skryte rodinne tajomstvo. No, keby len jedno... Neskutocne ma bavili kapitoly z minulosti. Citat ako 18- rocna bohata slecinka z New Yorku nepocuva protesty svojej tety a odchadza tisice kilometrov daleko, zit do horucej piesocnatej prerie kvoli laske ku chovatelovi krav bolo perfektne. Zvykala som si spolu s nou na dreveny dom, do ktoreho cez spary fukalo, v lete navievalo piesok, v zime sneh, ucila som sa prekonat strach z koni, varit, prat...bolo mi jej luto ked sa snazila vzit do koze "zienky domacej" no nedarilo sa, ked marne tuzila po dietati, ktore nie a nie prist. A velmi som sa hnevala ked po troch rokoch nasadala na vlak do New Yorku a v ruke drzala kosik s dietatom, ktore nebolo jej... Naozaj skvela kniha, pribeh v nej ukazuje ako si tajomstva z minulosti prenasame do sucasnosti hoci o tom nevieme. Pribeh o dedicstve, ktore ovplyvnilo 3 generacie a ovplyvnilo zivoty mnohych ludi. Autorka ma nadchla, uz mam objednanu dalsiu jej knihu.

Dedičstvo (Vera Čáranová, 25.7.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
nádherná kniha, krásny príbeh, úžasné čítanie. Zaujímavé je, že je to spisovatelkin prvý román. Už teraz sa teším na ďalšie.

Dedičstvo (Daniela, 11.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mám rada knihy,kde je trochu napätia, lásky, histórie a takou je práve táto kniha. Je v nej vykreslený nádherný príbeh rodinnej ságy, kde chybné rozhodnutia v mladosti,ovplyvnia osudy ďalších generácií... „Chladní agresívni ľudia, ktorí ubližujú a nenávidia, sa tak správajú, lebo nie sú šťastní ." Odporúčam prečítať.

Ohromné (Katarína Sádecká, 11.4.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Starý dom, strašné tajomstvá, prelínanie súčasnosti a minulosti - výborná kombinácia na zaujímavé čítanie. Človek niekedy nedokáže pochopiť konanie druhých a mne ako čitateľovi sa sprotivila postava Caroline, ktorá bola slabá a nezodpovedná, jej zbabelosť zničila život hlavne deťom. Táto kniha vo mne vyvolala veľké emocie, čo považujem za jasné kritérium úspešnosti. Výborný román.

dedičstvoo (Simona Potfajová, 15.5.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Super kniha, s očakávaním čakania čo bude ďalej, ako dopadne záhada......

Dedičstvo (Eva Biela, 30.4.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Je to celkom zaujimava kniha.Dokonca mi aj slza vysla pri urcitej pasazi.Bola tam ,laska,romantika,zahada ,nenavist ....Cakala som sice nieco ine a najma koniec som si predstavovala trochu inak:)))Ale celkove hodnotenie je pozitivne :)

recenzia (Mária Kuncová, 24.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Táto kniha je podľa mňa návratom ku klasickému anglickému romanu. Ma históriu, intrigy a aj záhadu.Je to príbeh niekoľkých generácii.V knihe je veľa zvratov a záver je viac ako prekvapujúci.Je to proste krásny príbeh o láske, empatii, nenavisti a demonoch, kt.su v nas.Mala som zážitok z tejto knihy.
Všetky komentáre (7)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je jeden krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Slnko už zapadalo, keď prekonali posledný kopec a uvideli pod sebou žmurkajúce svetlá ranča. Na miestach, kde Caroline chytilo slnko, mala pokožku rozpálenú a citlivú, a v šatách oblečených na holé telo sa cítila čudne. Jej spodná košeľa sa sušila prevesená cez operadlo bričky. Oblizla si pery a zacítila bahnitú chuť vody v jazierku. Jej vôňa im zostala na pokožke, vo vlasoch. Ešte cítila dozvuky ich milovania na brehu, pripadala si ťažká, rozpálená. Odrazu sa jej nechcelo vrátiť do domu. Túžila, aby ten deň trval naveky: milovať sa s Corinom za horúceho dňa v tieni stromov, zabudnúť na celý svet, nemyslieť na nič. Corin akoby jej čítal myšlienky – pritiahol opraty, zastavil koňa, chvíľu hľadel na svoj domov a potom sa otočil k nej.
„Môžeme sa vrátiť? Si pripravená?“ spýtal sa.
„Nie!“ vyhŕkla prudko. „Chcela by som, aby bol každý deň ako dnes. Cítila som sa ako v raji.“

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x