bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Sprevádzačka

Vydavateľ: Motýľ s.r.o. (Vydavateľstvo Motýľ, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.05.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Sprevádzačka

Som ako milióny ostatných dievčat v mojom veku. Teda, vždy som si to myslela. Až do dňa, keď som spoznala svoje poslanie.
Počujem volania slabých, dotýkam sa obnažených duší a pomáham... zomrieť.
Som sprevádzačka, a pritom jedna z vás. Obyčajná, ustráchaná a
zaľúbená do toho najlepšieho človeka na svete.
Tajomný príbeh študentky, ktorá po prekonaní ťažkej virózy začne počuť volania mŕtvych. Zo začiatku je vystrašená, obáva sa, či netrpí psychickou poruchou, no keď spoznáva Daniela, zisťuje, že všetko môže byť úplne inak, ako našepkáva rozum.
Osud ju pripraví o priateľku, zavedie do kláštora hlboko v tmavých lesoch, postaví zoči-voči smrti a dá jej na vlastnej koži pocítiť, ako chutí bezmocnosť.
Sprevádzačka je kniha plná mystiky, napätia, hľadaní vlastnej podstaty a lásky.
Nemôžeš spasiť svet, ani zachrániť ľudí pred ich osudom. Tvojím poslaním je len pomôcť, aby sa necítili opustení a stratení v hlbokej beznádeji.

Detaily o knihe

Názov: Sprevádzačka

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Napínavá (Alena Precechtelová, 3.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
SPREVÁDZAČKA je knižka, ktorú som veľmi dlho zháňala. Aj som o ňu v r. 2014 súťažila, no než bolo losovanie mali sme v rodine tragickú udalosť, ja som sa o výhru neprihlásila a tak som o ňu prišla . Táto knižka vyšla pred jedenástimi rokmi, takže , či sa bude dať ešte kúpiť neviem . Ak nie, určite ju zoženiete v knižnici . Už som asi hodinu po jej dočítaní , ale ešte sa poriadne chvejem . Radka mladé dievča pri -vysokých teplotách bojovala nielen s teplotami, ale aj so životom . Po vyliečení začala počuť hlasy . Neviem ako Vy , no ja by som sa považovala za blázna . Ako sa Radky nielen s hlasmi v hlave vyrovná? Tak to sa už dozviete v tejto výbornej knižke. Určite budete mať pri jej čítaní zimomriavky a s napätím budete očakávať, čo všetko sa stane. Túto úžasnú knižku napísala skvelá slovenská spisovateľka Varáčková Miroslava.

Spokojnosť (Silvia Silnajová, 24.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
K tejto autorke som sa nedávno dostalo a veľmi sa mi zapáčila. A táto kniha je tiež príjemná. Anotácia na knihu nie úplne sedí, ale keď som pochopila, o čom kniha je, tak to všetko išlo, zapadalo do seba a musela som ju dočítať za 1 deň. Som veľmi rada, že máme aj slovenských autorov, ktorý nepíšu stále o tom istom a myšlienka a nápad nie je tuctový.

Veľmi pútavý príbeh (Martina, 7.9.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som musela prečítať na jeden dych, nedala sa odložiť. Popri hlavnej myšlienke o sprevádzaní duší ma oslovil nádherne opísaný vzťah Radky a Daniela, ich blízkosti, duševnej prepojenosti, súzvuku ako aj silnej telesnej príťažlivosti. Radka, zmätená svojím poslaním, u neho nachádza oporu a lásku. Dej je napínavý a preto sa kniha číta sama.

odporucam (Zuzana Drinková, 25.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Knizka ma milo prekvapila, lahko sa citala a ani dej nebol umelo natahovany. Prijemne oddychove citanie, ktore vas nebrdzi ziadnymi zdlhavymi opismi a ani monologmi hlavne postavy. Je putava a ma mierny ezotericky nadych. Odporucam.

waw :) (Iveta Mácsayová, 30.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tento román ma očaril najme tým ,že mi je prostredie v ktorom sa to odohráva vrelo známe :) preto som si vedela predstaviť pocity Radky aké mala z hospica a tak... keď si prečítate túto knihu určite vás nesklame :)

Kniha (Ivana, 12.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som zhltla asi za 3dni. Dostala som ju nanarodeniny a hneď aj bolo po nej. Doma, cestou vlakom, na kúpalisku... všade bola so mnou. Prekvapovala ma od začiatku do konca, ktorý bol naozaj (pre mňa) nečakaný. (možno preto,že stále verím, že v knižkách ešte vyhráva dobro nad zlom) Vrelo ju odporúčam každému kto má chuť na napätie od začiatku do konca a kto má rád knihy neobyčajné.

Kniha (Ivana, 12.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
á ešte som zabudla. Knižka ma bavila aj preto, že v nej vystupovali postavy s rovnakými menami ako mám v okolí. Ja som Ivana, priateľ je Slavo ako aj v knižke. O to lahšie sa mi to čítalo... :) takáto vec vždy poteší

sklamanie (Jana Suchá, 7.8.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Keď som si knihu kupovala veľmi som sa na ňu tešila...hlavne kvôli pozitívnym ohlasom....začínala sa veľmi dobre..príjemne sa čítala..no čím ďalej som ju čítala, tým horšie som ju vnímala.. • autorka používa sem- tam vulgarizmy, ktoré sa mi k hlavným hrdinom vôbec nehodia..asi na oživenie deja alebo čo • za polovicou knihy mi ide dosť na nervy časté oslovavanie sa menom...hlavne z Danielovej strany...je to taká banalita, ale proste ma to štvalo • vadil mi taký príliš upätý, až by som povedala formálny štýl písania...chýbala mi taká tá ľahkosť a uvoľnenosť písania- hlavne dialógy. • od témy som čakala oveľa viac mystiky a fantázie • no a posledným sklamaním bol koniec...ako keby "na rýchlo" ukončenie knihy, lebo musí mať záver. Čítala som oveľa lepšie knihy...aj zo slovenského pera. Je to môj názor a aj negatívna recenzia je recenzia. :)

odporucam (jaroslava fikarova, 12.5.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
autorka vie majstrovsky vykreslit pocity postav az z toho mrazi vhupnete do deja ani neviete ako prezivate s radkou vsetko pocity strach bezmocnost ale aj lasku k danielovi. Vykreslenie priestoru a miesta. citite ako by ste tam boli.Preco Ivana zmizla co sa s nou stalo, sa tiahne celym pribehom. je to roman o laske pochopeni sucite a o prekonavani samej seba a trachu z neznameho. Od tejto autorky som citala zatial len tuto knihu a mozem vrelo odporucit

pekná kniha (Petra, 3.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha sa veľmi dobre číta, človek sa začíta a zrazu už nie je čo čítať :) Dej je zaujímavý a plný prekvapení. Teším sa na ďalšie knihy od autorky a dúfam, že budú minimálne tak dobré ako táto. Osobne môžem túto knihu len odporučiť. :)

Pre mna prekvapenie, ale velmi pozitivne :) (Susan26, 10.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zo zaciatku som mala asi predsudky a nejako sa mi do tej knihy nechtelo...ale potom ma chytla a nemohla som sa od nej odputat. Radka, po viroze, ma pocit, ze nieco nie je v poriadku a jej obavy sa potvrdia - je sprevadzacka "slabsich" ludi do sveta mrtvych. Bola som skepticka, ale pribeh plny lasky s Danielom, obav o stratenu priatelku Ivanu a normalnych pocitov stredoskolacky ma dostal. Bola som prekvapena, ako to vsetko plynulo...nemusela som sa zamyslat co a preco, lebo vsetko bolo vysvetlene...a zaver bol naozaj dramaticky, kde som ale cakala stastny koniec...zial ten sa nekonal, ale aj tak...zimomravky a uz sa tesim az si precitam dalsie knihy od tejto autorky. Odporucam :)

super kniha (monika, 27.6.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
odporucam tuto knihu,dobre citanie nemohla som sa od nej odtrhnut.

super! (lili, 13.6.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
super, odporúčam!

skvelá... (Janka B., 11.5.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mala som možnosť prečítať si rukopis tejto knihy, je plná napätia, mystiky a lásky. Vrelo odporúčam.
Všetky komentáre (14)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri plus osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x