bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Múzeum nevinnosti

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:552
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 26.04.2024 02:54

Lepšia cena: 12,56 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,86 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,95 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,49 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Múzeum nevinnosti

V prvom pláne ide o ľúbostný príbeh muža Kemala z bohatej rodiny, zasnúbeného s dievčaťom z rovnakej vrstvy, ktorý sa zamiluje do vzdialenej príbuznej, stojacej spoločensky nižšie. Po viacerých dramatických zvratoch a uplynutí dlhého času sa nakoniec môžu vziať, ale zasiahne osudová náhoda a príbeh sa končí tragicky. Kemal prežije a založí múzeum zo všetkého, čo mu jeho veľkú lásku pripomína. Aj Istanbul, veľmi staré mesto, akoby tu bolo múzeom samého seba z lepších čias, ktoré zažilo. Možno za Atatürka, možno ešte za Osmanskej ríše. No viaceré vrstvy jeho obyvateľstva túžia po identifikovaní sa so západom.

Detaily o knihe

Názov: Múzeum nevinnosti

Objednávací kód NA322254

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Majstrovské dielo (Viera, 13.12.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Môžem povedať, že dlhý čas som sa nedokázala sústrediť na nijaký filmový dej, ani na knižný. Po dovolenke v Turecku, na odporúčanie kamarátky, som si stiahla e-knihu Múzeum nevinnosti v angličtine. A pohltila ma úplne. Práve pre všetky tie drobnosti a opisy ako muž túži po žene, ako muž dokáže milovať a trpieť ... a naozaj sú asi takí muži, pretože i túto knihu napísal muž. Nedokážem vyjadriť, ako táto kniha vo mne zarezonovala a ako nedočkavo som sa k nej každý deň vracala. A ešte viac som si zamilovala Turecko a Istanbul. A už sa teším na ďalšie romány Orhana Pamuka. A ďakujem mu za prinavrátenie schopnosti čítať :-).

Odporúčam! (Zuzana Antolová, 19.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dve línie príbehu, majstrovsky skĺbené do jedného celku, vytvárajúce jedinečný román. Na jednej strane zdanlivo prvoplánová zápletka ako z presladenej tureckej telenovely – rozčuľujúce správanie hlavných postáv, láska Kemala k Füsun, z ktorej sa stáva chorobná posadnutosť, Kemalov zvyk zbierať rôzne predmety hraničiaci s úchylkou, na strane druhej – autorove úvahy o Turecku, krajine zmietajúcej sa mocenskými bojmi, vojenskými diktatúrami, cenzúrou, kde sa kastovný systém, staré tradície a zvyky dostávajú do konfliktu s túžbou mladšej generácie po demokracii, slobode, zábave, voľnosti, modernosti, ktorá sa valí z Európy. Múzeum nevinnosti je prehliadkou exponátov, ktoré prevedú celým príbehom. Nie je len príbehom lásky, je snahou zachytiť ducha jednej éry v dejinách ľudstva. Dlho som rozmýšľala nad tým, ako román úprimne ohodnotiť. Má niečo, čo ho odlišuje od tuctových sentimentálnych románov červenej knižnice. Autor zasadil príbeh do prostredia a do doby, ktorú dôverne pozná, takže pri čítaní som mala pocit, že som sa vrátila o niekoľko desiatok rokov dozadu a žijem v Istanbule. Sympatie, či naopak nesympatie k postavám príbehu vždy do istej miery ovplyvnia celkový pohľad na dielo. V mojom prípade nedošlo k stotoženiu, postavy ma skôr iritovali, no i tak musím zložiť autorovi poklonu za to, ako reálne, do detailov a do hĺbky ich vytvoril – akoby rozprával o ľuďoch, ktorých dôverne poznám. To všetko dohromady vytvára kombináciu, ktorá ma prinútila niekoľko večerov po sebe vracať sa k tejto knihe, napriek tomu, že na základe anotácie som vedela čo môžem očakávať a o čom budem čítať, a to dokonca bez toho, aby som popri čítaní Múzea prelúskala ďalšie dve knihy. Vôbec nesúhlasím s názorom ďalšej čitateľky Martiny, ktorý síce rešpektujem, ale podľa toho čo napísala vidím, že nepochopila ani knihu, ani autora a upla sa práve na ten prvý plán. Naopak, vrelo odporúčam!

....ale ma krasny obal :) (Martina Krakovska, 12.1.2012) Odpovedať

som sklamaný(á)
Mam velmi rada hrube knihy, ale pri tejto knizky by som s radostou zobrala 200 strana(kniha cca. 420 str.), ak sa niekomu pacia roztahane turecke telenovely, tak je pre nho tato kniha ako stvorena. Dlhe opisy ako muz tuzi po zene a nemozu ju mat a co je vsetko ochotny pre to spravit, ach.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x