bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Krásni a mŕtvi 1 – Jonas

Vydavateľ: Fragment SK (Vydavateľstvo FRAGMENT, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 3,95 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Krásni a mŕtvi 1 – Jonas

Nie sú živí, no nie sú ani mŕtvi. Sú niečo medzi tým. V priebehu jedného roka zomrú za zvláštnych okolností štyria krásni mladí ľudia, študenti ellertonskej strednej školy. Jonas, Arizona, Summer a Phoenix. Tá posledná smrť zasiahne Darinu najviac. Bol to jej chlapec, jej veľká, najväčšia láska... Je Darinino stretnutie s Krásnymi mŕtvymi skutočné? Čo znamenajú tie anjelské krídla, ktoré vidí, počuje a ktoré nakoniec sama dostáva? Jonas zomrel ako prvý, zabil sa na motorke. Je tu však toľko nezodpovedaných otázok.... Rovnako ako ostatní sa vracia do sveta živých z limbu, čakárne, kam prichádzajú duše zomretých, aby na ne našiel odpoveď. Darina je jediná, kto môže Krásnym mŕtvym pomôcť.

Detaily o knihe

Názov: Krásni a mŕtvi 1 – Jonas

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Príjemné prekvapenie (Alenka V., 25.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Celkovo sa knižka čítala ľahko a dej plynul dosť rýchlym tempom. Čo sa týka akcie, asi by som povedala, že takmer všetku zhltol záver knihy a vyvrcholenie prípadu, ale aj tak som sa počas celej knihy nenudila. Naopak, dosť ma zaujímalo čo sa stalo Jonasovi a dobrý pocit mi pri čítaní udržal aj príjemný štýl písania autorky - taký jednoduchý, nenáročný a predsa mu nechýbali ani pekné (krátke) opisy. Na knihe by som aj našla zopár malých chýb (napríklad mi prekážalo, že niektoré scény boli zbytočne dramatické alebo že Krásni a mŕtvi mali až priveľa schopností a ovládali asi všetko možné). Tieto veci mi však nepokazili celkový dojem z knihy, ktorý je prekvapivo dobrý. Pravdupovediac, čakala som od tejto knihy menej. Páčil sa mi vzťah medzi Darinou a Phoenixom, medzi Jonasom a Zoey. Ich láska bola sladká, ale verila som im ju.

štyri hviezdičky (Betka, 15.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Po tom, čo som si prečítala zvyšok série musím usúdiť, že táto kniha bola najmenej dojímavá, zato všetko začala. Ak si ju neprečítate, nepochopíte zvyšku série. Ten série, ktorá podľa mňa patrí medzi jedne z naj.

Kniha, ktorá začína hneď akciou. Žiaden poriadny úvod, rovno vhupneme do napínavého deja (miska, 28.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha, ktorá začína hneď akciou. Žiaden poriadny úvod, rovno vhupneme do napínavého deja s kriminálnou zápletkou, kto je tu mŕtvi a kto živý a kto koho vlastne zabil. Kniha sa číta ľahko a je určená predovšetkým mladším ročníkom. Možno preto túto knihu hodnotím tak ako hodnotím. Čakala som totižto viac. Kniha je prvá zo série. Ak som to pochopila správne ostané knihy sa budú niesť prípadmi ďaľších troch študentov a ich záhadných úmrtí. Druhá kniha by mala vyšetrovať Arizonu, tretia Summer a posledná bude asi kniha najvyššieho kalibru, lebo bude riešiť Darininu najväčšiu lásku Pheonixa. ODPORUUUUUUCAM

Skvelo!! :3 (Patty Nightdream, 25.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nedávno som na knihu ale z ničoho nič viac-menej natrafila. Začala vo mne ale rásť zvedavosť, o čom kniha vôbec teda je. Keď zomrie vo vašej blízkosti znenazdajky nejaký človek, je to záhada. Lenže keď vo vašom okolí zomrú po sebe štyria ľudia, si určite hovoríte že sa za tým niekto skrýva. Že by smrti študentov z ellertonské strednej školy boli nehody? To sotva ! Obálka, alebo čo je hneď po príbehu na knihe najdôležitejšie. Niečo na nej rozhodne dokáže upútať. Mne osobne sa veľmi zapáčila. Neskôr keď knižku dočítate viete aj odhadnúť alebo teda aj viete prečo je práve taká. Postupne aj v pokračovaniach tejto série je to takisto.Kniha sa mi celkovo páčila. Rozhodne ma prekvapila. Niekedy som sa síce v deji strácala - hlavne na začiatku. Mám rada záhady a rada sledujem ich vyriešenie aj v tejto knihe. Niekedy sami dej aj zdal otrepaný a sprvu ma to nebavilo ale potom to už šlo hladko. Veľmi sa teším aj na pokračovania , keďže v druhom diely sa bude riešiť smrť Arizony a jej záhadného utopenia. Ale takisto aj na to ako sa to vyvinie medzi Phoenixom a Darinou.

premňa kniha číslo 1 (Veronika Kubalíková, 17.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Užasná kniha, vhodná najmä pre teenedžerov . Veľmi napínavá . Síce fantastická ale romantická . O velkej láske ktorá trvá aj po smrti, o Darine ktorá spraví čokolvek aby bola so svojim priateľom. Skutočne odporučam

Zaujímavé (Dominika B., 12.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
I keď som už možno príliš dospelá na takéto knihy, kniha ma prekvapila a číta sa veľmi dobre. Páči sa mi zmes prvkov fantasy, detektívky a love story. Po pár kapitolách prestávam vnímať iritujúce slovo zombia a vôbec to, že Jonas, Arizona, Summer a Pheonix nie sú "živý"... Autor zvládol psychickú líniu - hádky s rodičmi, smútok a potláčaný hnev, zúfalosť. Takže aj keď kniha patrí do radu Young Adult, ako 21 ročnej sa mi to páči tiež :)

Zombie či duch? (Evelin Kissová, 6.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižka bola skvelá! Veľmi zaujímavá tematika zombie/duchov, nápaditý príbeh, smútok a smrť, vedela som sa do istej miery stotožniť s hl. hrdinkou, prevažujú klady a čítalo sa mi to veľmi dobre. Určite odporúčam fanúšikom duchárčiny a Young Adult.

Krásni a mŕtvi (Daniela, 31.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná kniha! Zaujala ma už pri čítaní prvej kapitoly ! Odporúčam ju, prečítala som všetky časti. Vždy som na konci prekvapená, kto vraždu spôsobil. Slová súú zbytočné, treba prečítať.

:-) (Alex, 16.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tato kniha ma milo prekvapila uz od zaciatku bola zaujimava, ked som ju citala vedela som si zivo predstavit vsetko co sa v nej pisalo. Velmi dobry a jedinecmy napad spisovatelky zaujimavy dej aj s vtipnymi hlaskami!:-)Klobuk dolu, urcite odporucam treba precitat aj dalsie casti! ;)

Určite odporúčam aj keď... (Jana Juráková, 23.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Nech si vraví kto chce čo chce, mne sa táto nová fantasy páčila. Ako inak musím pochváliť novú tému, ktorá aj keď ma nedostala do kolien je skvelá. Začiatok mal dlhé trvanie. Autor sa snaží čitateľa uviesť do deja, ale príliš sa mu to nedarí. Mám z toho pocit, že sa stále točí v kruhu. Príbeh má črty detektívky. Darina sa postupne snaží zistiť čo sa stalo, aby pomohla svojím priateľom a ku koncu príbehu sa jej to samozrejme darí a to je bod kedy sa kniha začína aj rozbiehať, ale v zápätí končí. Príde mi, že Darina, ktorá ma zistiť čo sa vlastne stalo nič nerobí, len sa preváža na aute hore-dole a nejakou náhodou dospeje k vyníkovy. Ak to opäť prirovnám k detektívke-vyrieši prípad. Nabrala som pocit, že autor nemal presne vyriešené ako by jeho príbeh mal vyzerať. Vytvoril novú tému, postavy, poplepletal ich, ale ako prejsť postupne z jednej udalosti, ktorá sa stala na začiatku k druhej, ktorá sa stala na konci, to už pravdepodobne nevedel a tak len tápa. Napísala som na začiatku, že sa mi to páčilo? Stále to platí, ale má to obrovské muchy...

som zvedavá na ďalšie (Emília, 21.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha sa číta ľahko a pre napínavosť deja aj pomerne rýchlo. Ja som stihla za deň. A potom prišlo čakanie na 2.časť. Ak si prečítate prvú, určite budete chcieť vedieť, ako to všetko dopadne, je to silne návykové. Krásni a mŕtvi sa pohybujú na rozhraní, nie sú ani živí, ani mŕtvi, no po smrti priam žiaria krásou, majú krídla a to, že neodišli, má dôvod. A Darina im má pomôcť.

Super (Dominika Murárová, 11.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu by som odporučila pre jej zaujímavý a napínavý dej, ktorý sa odohráva na rozhraní života a smrti. Čítala som ju už viackrát, no stále ma dokáže prekvapiť. Odporúčam prečítať si ju.

Celkom dobrá (Jana Suchá, 5.12.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Zaujímavý obal, zaujímavá téma, dej....kniha je veľmi pohodové čítanie, číta sa ľahko a rýchlo...nie je tam nad čím sa zamýšľať....určite si prečítam aj druhú časť...4 hviezdičky dávam preto, lebo som čítala veľa o veľa lepších kníh....
Všetky komentáre (13)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x