bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Útočisko

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 05.05.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Útočisko

Do Southportu, ospalého južanského mestečka, sa prisťahovala krásna, ale plachá Katie. Nad jej minulosťou sa vznáša veľa otáznikov. Katie sa bráni nadväzovaniu akýchkoľvek vzťahov, no postupne sa zoznámi s Jo, temperamentnou slobodnou susedou, a Alexom, vdovcom s dvoma deťmi a veľkým srdcom, ktorý vlastní miestny obchod. Napriek počiatočným obavám Katie postupne zapúšťa korene a stáva sa súčasťou nielen miestnej komunity, ale aj Alexovej rodiny. Ani láska jej však nedovolí zabudnúť na temné tajomstvo, ktoré ju prenasleduje, tajomstvo, ktoré ju vyhnalo na desivú púť po celej krajine, až kým nenašla útočisko v Southporte. Vďaka podpore svojej láskavej, no tvrdohlavej kamarátky Jo si Katie nakoniec uvedomí, že si musí vybrať medzi životom na úteku a novou rodinou. V najťažších chvíľach ju dokáže zachrániť len láska.

Z anglického originálu Safe Haven (Grand Central Publishing, Hachette Book Group, New York, USA) preložil Marek Leško.

Detaily o knihe

Názov: Útočisko

Originálny názov: Safe Haven

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

úžasná (Dominika Klanicová, 20.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto je jedna z mála kníh, ktorú som si prečítala a vzápätí pozrela film. A musím povedať, že aj keď bol film dobrý, kniha bola neporovnateľne lepšia :) Vlastne to tak býva skoro vždy :) Je to typická ukážka toho, akí dokážu byť niektorí ľudia hnusní a diktátorskí, ako to bolo v prípade Katie a jej manžela. Niekedy to človeka až zamrzí, keď si uvedomí, koľkí ľudia denne zažívajú podobné veci, násilie na dennom poriadku, neustále kontrolovanie, ospravedlňovanie, ktoré na tom aj tak nič nezmení... Najviac sa mi páčila asi atmosféra, tiež by som niekedy chcela žiť v nejakom podobnom mestečku :) A potom aj to, že Nicholas Sparks dokázal opísať ich vzťah a lásku aj bez detailov z ich spálne. To sa mnohým spisovateľov nie vždy podarí :) Koniec bol napínavý, pri tomto spisovateľovi človek nikdy nevie, ako to dopadne a práve to je na ňom skvelé :) Takže rozhodne odporúčam prečítať si niektorú z jeho kníh, nie sú to len také obyčajné príbehy, ale ukrývajú aj veľa múdrosti :)

dokáže zaujať (Daniela Hujčáková, 19.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už keď som sa pozrela na obal knihy vedela som, že sa mi bude páčiť. Nicholas Sparks je moj najobľúbenejší spisovateľ. Už začiatok knihy ma vtiahol priamo doprostred deja, čo sa mi pri iných knihách nestalo.Páčilo sa mi, že do príbehu priradil lásku, romantiku, netradične zápletky a tragiku. Je to kniha od ktorej som sa nevedela odtrhnuť podobne ako od všetkých jeho kníh. Ak ste ju nečítali tak vám ju vrelo odporúčam prečítať. Je naozaj skvelá.

Skvelá voľba .... (Aneta Brišová, 17.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som si vybrala ako výhru na bux.sk, a hneď som sa do nej pusti, veľmi ma zaujala svojim dejom. Nedalo sa od nej odtrhnúť. Bolo to úžasné čítanie, dokonca aj film ma dostal. Knihy od tohto autora zbožňujem..

Safe haven (Barbora, 9.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to jedna nádherná knižka, ktorej sa len tak niečo nevyrovná. Sparks opät nesklamal a vložil do nej všetko - emócie, city, lásku, napätie...Všetko to krásne, čo len na knižke môže byť. A teraz, že nečítaj! Ako mám nečítať knihy, keď na svete existujú spisovatelia ako Sparks a jemu podobní/é, ktorí píšu také úžasné knihy, od ktorých sa človek nedokáže odtrhnúť až do neskorej noci, potom ho len oči bolia! Joj, ja som už napoly slepá, ale nič ma neodradí od čítania kníh - ani učenie, ani upratovanie, ani nič! Priala by som si , aby takýchto kníh bolo viac. Klobúk dolu pred spisovateľom, ktorý niečo takéto dokáže napísať. Hneď ako som dočítala knihu, čo mi trvalo úplne minimum, pretože som sa od nej nedokázala odtrhnúť, taká bola napínavá, som si išla pozrieť film, ktorý bol síce dobrý, ale, samozrejme, knihe sa nevyrovná. Len tak ďalej! A dúfam, že bude aj viac knihomoľov a nie len závislákov od PC! Knihu určite odporúčam, nebudete ľutovať a teraz ešte aj za takú cenu! Nesmie chýbať na vašej poličke!

skvelá (Michaela Mészárosová, 29.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
naozaj tento autor dokáže naozaj nádherne písať... ked ju raz začnete čítať tak neviete prestať až kým ju celú nedočítate... je plná napätia..naozaj ju vrelo odporúčam...skvelá kniha, úžasný príbeh a určite nebudete ľutovať :)

Beautiful kniha (Emily, 8.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďalší zo Sparkových príbehov, ktorý zasiahol naše srdce.Naozaj dojímavý príbeh. Zbožňujeme tieto knihy, ktoré pri svetle lampy čítavame dlhé hodiny a nevieme sa od nich odtrhnúť...

Jednoducho nezabudnuteľná... (Marcela "Mea" :), 24.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Moja "malá" sestrička zbožňuje Sparksove romány, tak som jej na narodeniny kúpila práve túto knihu. Mala ju prečítanú za 2 dni a toľko ju ospevovala, až som si jedného dňa povedala: "Skúsim si ju prečítať aj ja". Od momentu, kedy som knihu vzala do rúk som sa od nej nemohla odtrhnúť. Dej Vás okamžite pohltí, vtiahne Vás do víru lásky a nebezpečenstva, ukáže Vám, že o šťastie treba bojovať. Strašne Vás zaujíma, ako sa kniha skončí, a tak čítate a čítate, no zároveň máte strach, že koniec nebude podľa Vašich predstáv, že sľubne sa vyvíjajúci vzťah sa rozbije na márne kúsky a Vám ostanú len oči pre plač. Napokon si však od úľavy vydýchnete. Nejde o typický román, v ktorom dominujú sladké rečičky či prehnané vyznania lásky, ide skôr o príbeh, ktorý sa prikláňa viac k realite. Príbeh, ktorý nám ukáže, že každé zlo bude raz potrestané. Nádherný román, ktorý odporúčam každému, kto túži aspoň na chvíľu utiecť z reality a prežiť príbeh plný dobrodružstva, strachu, lásky, odvahy, splnených prianí...

Nesklamala :) (Petronela Pavlíková, 22.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Ku knihe ma priviedla náhoda, k meninám som dostal Sparksovu Poslednú pieseň, ktorej obsah mi bol veľmi blízky - a už som si kúpila Sparksa cielene. Je to síce iný žáner, než som doteraz čítavala, ale kniha sa mi páčila, a preto chcem aj ostatné Sparksove romány. Už teraz sa teším na vianočné lenošenie s jahodovým čajom a Sparksom...

útočisko (Vašeková Ľudmila, 19.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Dobrá kniha.Oddýchla som si pri nej.Koniec dobrý-zaujímavý.Odporúčam.

spokosnosť (Zuzana Kukurucová, 16.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Bola som prekvapená,ako autor na pomerne malom počte strán dokázal opísať veľmi pútavo príbeh. V knihe nie sú zbytočné opisy, ktoré by nudili, a preto sa kniha číta naozaj príjemne a ja som si pri nej skvelo oddýchla.

Standardny Sparks (Tatiana Petríková, 7.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha bola prijemna, zaujimava a drzi si standard. Nepatri medzi top od neho, ale urcite nesklame. Po 10 jeho knihah, co som precitala, ma dokaze prekvapit ako odlisne su vsetky jeho pribehy. A hlavne realisticke.

zázrak (Erika Kaszová, 7.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
neuveritelna kniha o úteku z manželského vazenia jednej týranej ženy. zaujala ma hned na začiatku ako si hlavná postava dobre premyslela svoj útek a všetkými silami sa pokúšala zbaviť sa svojho manžela. Príbeh okorenený romantikou z dobrým koncom odporúčam pre všetkých čitatelov ktorý majú radi akciu a napatie z romantikou :D

;) (Saš, 3.9.2012) Odpovedať

Už dlhšie som si na túto knihu brúsila zuby :D :D :D

potešila (Veronika, 6.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Moja prvá knižka od Sparksa,aj keď sa priznám, že som už videla sfilmovanú verziu knihy Milý John. Tešila som sa aj keď som od tejto knihy neočakávala veľa aby som nebola nakoniec sklamaná, že som ju precenila a nezanechá to vo mňe požadované dojmy, ale musím sa priznať, že sa mi príbeh veľmi páčil. Boli to životy dvoch ľudí, ktorým osud skrížil cesty. V závere je ešte aj záhadné až nadprirodzedné rozuzlenie, ktoré čitateľa istotne prekvapí, ak sa o ňom už nedozvedel od svojich nedočkavých kamarátok :)

milé prekvapenie (Jane, 4.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nicholas Sparks. Dlhú dobu som sa k jeho knihám nevedela "dokopať", asi chýbal ten správny podnet, ktorým bola obyčajná poznámka kamošky: "Sparks? Ten je fajn, píše dobre.." Asi nie príliš veľké nadšenie, uznávam, ale rozhodla som sa skúsiť, či sa na hodnotení jeho tvorby zhodneme. Pri čítaní prvých strán som ten dojem nemala, no čoskoro sa to zmenilo. Tajomstvo, napätie, láska, zamýšľanie sa nad vzťahmi, ktoré nie vždy fungujú tak, ako chceme, trefne opísané myšlienkové pochody jednotlivých postáv, miestami pohodové čítanie vzápätí vystriedané akciou..Čo dodať? Ďalšia z kníh, ktorá zdobí moju knižnicu a ktorú si určite raz opäť s chuťou prečítam.:-)

;) (Barbora, 2.7.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ja Nicholasa snáď milujem..najúžasnejšie knihy aké som kedy čítala a táto patrí k najobľúbenejším ;)

wow (Blazka, 19.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vyvážený pomer akcie, lásky, nenávisti, pomsty a posadnutosti. Pri posledných stránkach som si aj poplakala. Pekné. Neuveritelne, ako vsetky knihy od tohto PAAANA :-)

Super (Jana Jankejechová, 17.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrá kniha, ale vlastne ako každá od Sparksa, nemôžete sa od nej odtrhnúť...už sa teším na filmové spracovanie, ak bude.

výborné čítanie (Majka, 9.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
prečítala som ju za pár dní, prežívala som všetko s Katie, chvílami mi to pripadalo ako detektívka, ale všetko sa vyriešilo a potvrdila sa známa pravda, že všetko sa v živote vráti - dobré aj zlé :)

Super (Saska, 24.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tuto knihu som dostala na Vianoce, deň po nich už bola prečítaná, bola a aj som z nej unesená. Nedalo sa mi od nej odtrhnúť, musela som čítať, aby som zistila ako sa dej vyvinie a ako to celé skončí. Nicholas Sparks nesklamal :)

nádherná knižka (Katka, 23.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
ďaľšia nádherná knižka od Nicholasa Sparksa. je tam krásne zobrazené ako človek prekonáva to zlé čo ho v živote postrehlo a že po všetkom zlom vyjde nakoniec slnko :)
Všetky komentáre (21)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Ustúpte!“ skríkla. „Bežte ďalej!“
Jej slová pohltil záchvat kašľa. Nesmela tam dlhšie ostať. Zachytila sa o okraj rímsy, spustila najprv jednu nohu, potom druhú. Chvíľu tam visela a potom povolila zovretie.
Dopadla na zem, cítila, ako si pri náraze buchla kolená a chvíľu sa kotúľala, až sa zastavila pri vchode do obchodu. Ukrutne ju boleli nohy, no vedela, že musí odviesť deti do bezpečia. Dokrivkala k nim, chytila ich za ruky a ťahala ich preč.
Za nimi tancoval oheň, vyskakoval do výšky a vrhal iskry k nebesám. Horeli už aj neďaleké stromy a konáre praskali ako ohňostroj. Odrazu sa ozval hlasný rachot, až im zaľahlo v ušiach, a keď sa Katie otočila, videla rúcajúce sa steny. Ozvala sa ohlušujúca explózia, až Katie s deťmi zmietla na zem tlaková vlna.
Kým všetci traja lapili dych a obzreli sa za seba, z domu už zostala len gigantická horiaca troska.
Zvládli to však, prežili. Pritisla k sebe Josha a Kristen, objala vzlykajúce deti a bozkávala ich vo vlasoch. „Nebojte sa,“ šepkala im, „už ste v bezpečí.“
Vtedy sa však pred ňou zjavil tieň a uvedomila si, že sa nemýli.
Bol to on, týčil sa nad nimi s pištoľou v ruke.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x