bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Smaragdový atlas (Knihy stvorenia 1)

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Smaragdový atlas (Knihy stvorenia 1)

Uprostred decembrovej noci trojica detí prenasledovaná temnými silami náhlivo opúšťa svoj domov v sprievode záhadného starého muža. Ich rodičia nemajú inú možnosť, ak chcú deti zachrániť. Prejde desať rokov, no Kate, Michael a Emma nie sú o nič bližšie k odhaleniu pravdy o ich osude.

Cesta k odpovedi sa skrýva v tajomnom atlase.

Práve vďaka jeho čarovnej sile sa súrodenci ocitnú v krajine, ktorej kruto vládne Grófka s armádou svojich mŕtvych bojovníkov. Dobrodružstvo sa môže začať! Nebudú v ňom chýbať unesené deti, prazvláštne spojenectvá, krvilační vlci, bitky v hlbinách zeme, honosné plesy duchov, obri s mečmi a najmä knihy s vedomosťami nevýslovnej ceny.

Smaragdový atlas je prvou zastávkou Kate, Emmy a Michaela na vzrušujúcej ceste do čarovného sveta, ale aj k poznaniu seba samých. Je to príbeh troch obyčajných detí, ktoré sa rozhodnú zachrániť svoju rodinu, aby napokon zachránili svet.

Z anglického originálu The Emerald Atlas (Alfred A. Knopf, an imprint of Random House Children’s Books, a division of Random House, Inc., New York 2011) preložil Matúš Kyčina.

Detaily o knihe

Názov: Smaragdový atlas (Knihy stvorenia 1)

Originálny názov: Books of the beginning trilogy, book 1: THE EMERALD ATLAS

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

otazka (bux.sk, 2.2.2017) Odpovedať

Dobrý deň, vydavateľstvo žiaľ ani v tomto roku neplánuje vydať pokračovanie.

Otázka (Daniela Kolcúnová, 31.1.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať či vôbec plánujete vydať druhú a tretiu časť. Je to úžasná kniha a bola by veľká škoda keby sa séria nedokončila. Ďakujem

fantasy (Lucia, 30.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som dostala na Vianoce a hoci bolo hneď jasné, že už niekoľko rokov nepatrím do cieľovej skupiny tejto knihy, dala som jej šancu. A dobre som urobila, knihu som prečítala za dva dni, postavy sú veľmi sympatické a človek si ich rýchlo obľúbi. Fantasy stvorenia sú originálne, a presne zapadnú do atmosféry knihy. Ten, kto má rád fantastické svety a dobrodružstvo (nezávisle na veku) si túto knihu určite užije.

prosím info (Ž. Síkorová, 17.2.2014) Odpovedať

Plánujete vydať 2. diel? Kedy? Ďakujem

prosím info : (Jana 2.6.2014, 2.6.2014) Odpovedať

Víde vôbec druhá časť alebo nie ?

Kedy vyjde dvojka? (Peter, 27.9.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Práve ju čítam. Je to super kniha :) a chcel by som vedieť, kedy vyjde po slovensky druhá časť, keď už aj česi ju preložili a po slovensky ešte nie je, ani sa nikde nespomína, kedy bude.

Vie zaujať (Lucia Luptáková, 4.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pred prázdninami som sa nudila. Knihy čítam rada a často, no tie ktoré mám doma som už všetky čítala aspoň niekoľko krát. Rozhodla som sa ísť do kníhkupectva pre nejaké fantasy. Ako vždy som sa tam motala aspoň pol hodinu, mala som navyberaných asi päť kníh, medzi nimi aj Smaragdový atlas. Akurát som išla nazrieť na jej prvú stranu, keď mi volal oco, že musím ìsť. Nevzala som žiadnu. Na prázdninách som natrafila na ďalšie kníhkupectvo a rovno vo výklade bola vyložená tá kniha. Smaragdový atlas. Nechcela som ju kúpiť. Zdala sa mi veľmi detská. No a do tretice: keď som navštívila mestkú knižnicu, bola tam rovno medzi novinkami. Požičala som si ju keď uż ma toľko prenasledovala. Tak sa mi zapáčila, že hneď po prečìtaní som si ju šla kúpiť. Posledný kus čakal na mňa. Užastná kniha

klobúk dole (Pavol Melišo, 18.4.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nádherná a pútavá kniha. Taký je smaragdový atlas. Nenudil som sa pri ňom ani chvíľu.

prosím info (Žofia, 10.7.2012) Odpovedať

Kedy výjde ďalšia časť?

odpoveď (Katarína Ončáková, 11.7.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, zatiaľ nemáme texty od autora. Keď bude druhý diel dopísaný určite začneme s prekladom.

SUPER! (Janka, 26.6.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to úplne úžasná kniha. Musíte si ju prečítať, hlavne tí ktorí prečítali Fablehaven 1-3, Harry Potter 1-7, .... Keď som čítala Fablehaven očakávala som od týchto kníh veľa pretože som počula veľa výborných až skvelých recenzií na tieto knihy. Ale Smaragdový atlas som si našla sama a čítala som ju ako prvá v partii, neoľutovala som to....ODPORÚČAM VŠETKÝM, JE TO NAOZAJ SKVELÁ KNIHA :)

:) (Aneta, 26.6.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Súhlasím

Naozaj skvelá kniha :) (Slavomíra Koprivňaková, 20.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milí Potteromaniaci, Narniofili a vyznávači Prsteňa. Nebuďte smutní, že série Vašich obľúbených kníh sa už nerozrastú! Svetlo sveta uzrelo ďalšie čarovné dielo, u ktorého badať, že vyššie spomínané tituly boli autorovým povinným čítaním. Cítiť tu inšpiráciu ale vôbec to neprekáža, pretože John Stephens stvoril hrdinov, ktorých si zamilujete a budete prežívať ich príbeh v napätí celých takmer 350 strán. Dej knihy začína príznačne na Štedrý večer, takže pokiaľ ju obdarovaný začne aj hneď pod stromčekom čítať, bude to taká milá symbolika. Veľmi sa mi páči štýl písania popretkávaný ironickým humorom. Nevyskytuje sa len tak ojedinele,budete sa chechtať popod fúz počas čítania celej knihy. Už sa neviem dočkať ďalších 2 častí. Toto je proste jedna z tých kníh, ktoré hltáte stranu po strane a je Vám ľúto, ak čítanie musíte prerušiť - snažíte sa aspoň poločkom nahliadnuť, čo skrýva ďalšia kapitola. Je to jedna z tých kníh, ktorá sa číta až dovtedy, kým Vám zúrivá mama nezabúcha na dvere a Vy s prekvapením nezistíte, že je pol piatej ráno :) Naozaj ju odporúčam, detská veková kategória ale aj dospelí s dušou dieťaťa, ktorí majú radi magické príbehy plné neuveriteľných bytostí - ako ja - si naozaj prídu na svoje :)

Smaragdový atlas (veva, 26.10.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
super kniha :-)
Všetky komentáre (15)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

KATE: Najstaršia z trojice súrodencov a zároveň jediná, čo si pamätá rodičov. V osudný deň matke sľúbila, že na brata a sestru dohliadne, kým sa rodina opäť nestretne.

MICHAEL: Chudučký chlapec s nosom večne strčeným v nejakej knihe, obľúbený objekt šikanovania v každom sirotinci (jeho okuliare pravidelne putujú do najbližšieho záchoda). Zbožňuje fantastické príbehy, najmä ak sa v nich zjaví aj nejaký trpaslík.

EMMA: O čo menšia vzrastom, o to je zlostnejšia. Michaela považuje za čudáka, no bez milosti naloží každému, kto by to o ňom nahlas povedal. Nikomu sa s tým síce nepochválila, ale dvakrát mu hodila okuliare do záchoda.

Na čo sa môžu tešiť?

1. Ako sa ukáže, svet čarov a kúziel ešte celkom nevymizol.
2. Emma sa konečne naučí poprosiť.
3. A možno popritom stihnú aj zachrániť svet.

Najmä bod dva by nečakal asi nikto.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x