bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Solar

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Solar

Profesor Michael Beard je nositeľ Nobelovej ceny za fyziku, ktorý však už má svoju najlepšiu vedeckú prácu za sebou. Predáva svoj medzinárodný úspech, prednáša za obrovské honoráre, prepožičiava svoje meno na hlavičkové papiere svetoznámych vedeckých ústavov a ľahkovážne stojí na čele vládnej iniciatívy zameranej na boj s globálnym otepľovaním. Beard, nenapraviteľný sukničkár a pôžitkár, zisťuje, že sa mu rúca aj piate manželstvo. Tentoraz je však scenár iný: milenca má jeho žena a až keď ju stráca, uvedomí si, že ju ešte vždy miluje.
Beardovým pracovným aj osobným životom otrasie tragická nehoda, no zároveň sa pred ním objaví možnosť vymotať sa z manželského chaosu, obnoviť vedeckú kariéru a zachrániť svet pred environmentálnou katastrofou.
Solar je vážny, miestami ponurý, miestami vtipom sršiaci satirický román, v ktorom sa hrdina pohybuje od polárneho kruhu po púšte v Novom Mexiku. Parodizuje a ironizuje vedu, vedcov i niektoré nezmyselné ochranárske aktivity. Naznačuje, ako krehké ľudské bytosti zápasia s veľmi zložitým problémom našich čias.
V príbehu o nenásytnosti a sebaklame človeka ide o prenikavý a štylisticky nový pohľad jedného z významných svetových autorov.

Z anglického originálu Solar (Jonathan Cape, The Random House Group Limited, Great Britain) preložil Alojz Keníž.

Dostupné verzie titulu

Solar Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Solar

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nič moc (renka, 3.6.2014) Odpovedať

neoslovila ma
Pre mňa nudná kniha, dlho mi trvalo kým som ju dočítala. Neoslovila ma . Ani dej ani štýl písania.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Tlač prevrátila Beardovi život naruby asi tak, ako človek prevráti kôš na papier. Stačí potriasť a vypadnú z neho všetky polozabudnuté zdrapy papiera. Za iných okolností by sa za takú službu oplatilo aj zaplatiť. Nezávisle od seba sa jeho bývalé manželky, stará dobrá Maissie, Ruth, Eleonor, Karen a Patrícia, odmietli rozprávať s novinármi. Hlboko ho tým dojali. Z bývalých lások sa k nemu zachovala väčšina lojálne, len zopár sa dalo nahovoriť na rozhovor: jedna laboratórna asistentka a jedna úradníčka. Ozvali sa ešte aj dve vedecké pracovníčky, obidve mizerné a trápne. Prešibane sa objavilo aj niekoľko podvodníčok. Zatrúbila siedma poľnica a z hrobov a katakomb vyliezol na svetlo trpasličí dav bývalých mileniek a šarlatánok, aby sa postavili pred Stvoriteľa, novinára so šekovou knižkou, a očiernili profesora ako človeka, čo nenávidí ženy, ako vykorisťovateľa, ako voš.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x