bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Údolie smrti

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Rizzoli & Isles (8.diel z 13)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Údolie smrti

Keď súdna patologička Maura Islesová prijme na lekárskej konferencii kolegovu ponuku a vyberie sa na výlet so skupinkou priateľov, netuší, akú dohru bude mať jej impulzívne konanie. Auto so štyrmi dospelými a trinásťročným dievčaťom uviazne v snehovej búrke v horách, ďaleko od ľudskej civilizácie, a len horko-ťažko sa im podarí dostať do vyľudnenej osady v horskom údolí. Nielenže sú postavení zoči-voči otázke, kam zmizli obyvatelia, ktorí po sebe zanechali iba mŕtvych domácich miláčikov a na stoloch nedojedenú večeru, ale vôbec nemajú ako nadviazať spojenie s ostatným svetom. Môžu podniknúť len jedno – niektorý z nich sa musí obetovať, aby sa v tvrdých podmienkach pokúsil privolať pomoc. Ani tí, čo ostanú, to nemajú ľahké – zlovestnú atmosféru v údolí umocňujú tajomné stopy v snehu pod oknom – tie prezrádzajú prítomnosť niekoho, kto striehne v tme. Niekoho, kto pozoruje Mauru a jej priateľov.
O niekoľko dní nato Jane Rizzoliová dostáva neradostnú správu o tragickej smrti priateľky, ktorú našli mŕtvu v horskej rokline, a je rozhodnutá zistiť za každú cenu, ako zomrela. Pri vyšetrovaní sa oboznamuje s históriou osady vyznávajúcej učenie Proroka – osady zasypanej snehom, pod ktorým sa skrýva hrôzostrašné tajomstvo. Ako vychádzajú najavo ďalšie a ďalšie okolnosti a sieť okolo mocného nepriateľa sa sťahuje, Jane krok za krokom dospieva k pravde o priateľkinom osude.

Z anglického originálu Ice Gold (Ballantine Books, a division of The Random House, Inc., New York 2010) preložila Katarína Jusková.

Detaily o knihe

Názov: Údolie smrti

Originálny názov: Ice Cold

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

vyborna kniha (Dana P., 1.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kazda kniha od Tess Gerritsen je skvela, ale podla mojho nazoru Udolie smrti je najlepsia kniha od nej. Pribeh Vas od zaciatku chyti a drzi v napati az dokonca. Pri opisoch opustenych domov, z ktorych zmizli ich obyvatelia, ma clovek zimomriavky. Zapletky su skvele a neocakavane a opis sekty Spolocenstva, toho ako v nom ludia ziju, je velmi zaujimavy. Skutocne odporucam precitat si tuto knihu.

Množstvo variácií... (M., 9.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Doktorka Islesová si celú lekársku konferenciu určite predstavovala inak.Svoj inak vopred nalinkovaný život sa rozhodla oživiť.Prijala ponuku svojho bývalého spolužiaka Douga a spolu s jeho priateľmi sa vydala na výlet zimnou krajinou. Keď v opustenom zákutí sveta zapadnú ,sú nútení ísť pešo do hororového údolia. Opustené domy,mrtvy domáci miláčikovia...koho by to nevystrašilo.Sama by som na ich mieste utekala kade ľahšie.Do ich životov som sa ponorila v tme voľných večerov.Prežívala som to s nimi.Stála som po ich boku v každej situácii.No keď som si myslela ,že Maura,postava ,s ktorou som sa najviac stotožňovala je mmrtva,nevedela som si predstaviť pokračovanie knihy.O to bola moja radosť väčšia ,keď som zistila, že žije.Chýbala by mi...

super (Stanka Hanusová, 5.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je veľmi málo kníh, ktoré ma dokážu zaujať už len prvými vetami, preto si nerada rozčítavam knihy.Kým sa prelúskam cez úvody, kde vám zdĺhavo opisujú postavy a miesta ,kde nenechajú tak ani kúsoček miesta vašej fantázii ale autor vám nanúti presný opis všetkého o čo v knihe pôjde, často prečítate aj niekoľko kapitol...V sobotu som teda s dosť sileným výrazom siahala po novej knihe /presne tejto/ a mala som v úmysle prečítať aspoň úvod, aby som " to najhoršie " mala večer za sebou a mohla si nerušene čítať. Táto kniha ma dostala už prvými tromi vetami! To sa mi ešte nestalo...Začala som čítať a nepustila som ju z ruky. /zjedla som pri nej obed aj večeru/ Príbeh Spoločenstva bol nesmierne zaujímavý, vždy som rozmýšľala, čo ľudí vedie k tomu, aby sa pridali ku komunite,aby zverili svoj osud a osud svojej rodiny do rúk "proroka" .Kniha mi to ozrejmila , ešte som nič na túto tému nečítala. Hlavný dej ma však upútal najviac. je neuveriteľné ,ako vás príbeh dokáže vtiahnuť do seba,ako vám nedovolí zavrieť knihu, ako niekoľko hodín sedíte a čítate,prestanete vnímať slová a písmená, namiesto toho sa vám v hlave premieta príbeh ,ktorého ste priamy účastník.Stojíte obďaleč a s vysokou hladinou adrenalínu a všetkými zmyslami vybičovanými na maximum a neviete, či sa máte pokúsiť pomôcť alebo sa len potichu tešiť, že vás sa táto hrôza netýka.Snažíte sa kričať " Nerob to a lebo Nechoď tam!, no nikto vás nepočuje....Majú stopy okolo okna?- Rýchlo pozriete do toho svojho....Aj napriek tomu, že sedíte v bezpečí svojho domova, máte nastražený sluch a čakáte aj na ten najmenší zvuk..Vo chvíli,ked sa upokojíte a máte dojem, že najhoršie je za vami, príde k knihe zvrat, na ktorý nikto nečaká... Páčilo sami, že je dej nepredvídateľný, páčil sa mi koniec, s ktorým som nerátala...O Polnoci som dočítala, unavená fyzicky aj psychicky a zrazu mi môj priemerný život obyčajnej Slovenky pripadal taký úžasný...Vrelo odporúčam.

výborná kniha (stanka, 3.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
knihy od Tess Gerritsenovej čítam veľmi rada, má výborný štýl, drží čitateľa v napätí od začiatku až po koniec, ale ešte ani jednu knihu od tejto autorky som neprečítala tak rýchlo, ako práve Údolie smrti, skvelý príbeh plný napätia a nakoniec prekvapivé rozuzlenie

Vrelo odporúčam (Ogoa, 16.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi dobre napísaná kniha, ktorá ma držala v napätí až po poslednú stranu. Nečudo, že všetky knihy od nej sú vypredané.

výborná kniha (Daniela Labikova, 16.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Údolie smrti je vynikajúca kniha plná napätia,nečakaných zvratov.Napínavý príbeh Vám nedovolí ani na sekundu odložiť knihu a určite ju prečítate velmi rýchlo tak ako ja na jeden šup.Nedá sa odložiť kým neviete ako sa to všetko skončí.A záver je naozaj zaujímavý a nečakaný....

výborná kniha (Elena Ondreková, 15.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tento príbeh je plný zvratov a prekvapení. začína príbehom mladého dievčaťa, ktoré žije so svojou rodinou v sekte. Je nešťastná.. Potom sa dej presunie do doby o niekoľko rokov. Patologička Maura je nešťastná vo svojom súkromnom živote a nevie ako ďalej. Prijme pozvanie od starého známeho na malý výlet. Ten sa ale neskončí dobre a skupinka turistov uviazne v snehovej búrke. Nájdu starú opustenú osadu nazvanú Kráľovstvo nebeské a uchýlia sa tam pred mrazivým počasím. Zisťujú, že osadu jej obyvatelia opustili náhle a nevzali so sebou nič. V garážach zostali autá, na stoloch nedojedená večera.. Navyše zistia, že ich niekto tajne sleduje.. Každý pokus o odchod z osady sa končí neúspechom. Maurin priateľ sa pokúsi ísť pre pomoc, no už sa nevráti.. Dej je plný napätia, vyvíja sa nečakane a záver, hoci je čitateľovi úplne jasný, je nakoniec prekvapivý a nečakaný. Takže odporúčam prečítať.

neľutujem ,že som to čítala (Sylvia Mokrášová, 22.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
No,začala som to čítať len tak z nudy. Ale po pár stránkach to už nuda nebola. Ozaj veľmi dobre napísaná kniha,prečítala som ju na jeden dúšok,lebo som sa nevedela dočkať konca. Spať som išla o druhej v noci.A potom som si dala ešte "repete",aby mi neušiel ani jeden detail. Oplatí sa to prečítať,vrelo odporúčam,je mrazivo vynikajúca

Údolie smrti (Alica Vojtášová, 9.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Všetky knihy od Tess Gerritsenovej vydané na Slovensku mám prečítané. Údolie smrti ma prekvapilo, nečakala som, že priamo hlavná hrdinka bude tak veľmi zapletená v prípade. Zaujímavé prostredie, zaujímavý dej a ešte zaujímavejší ľudia. Určite odporúčam, je perfektná.

určite sa oplatí prečítať si (Gabriela Minďášová, 26.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prečítala som niekoľko kníh od tejto autorky ale asi ani jednu nie tak rýchlo ako Údolie smrti.Krásne kniha plná nečakaných zvratov a zaujímavých ľudských osudov, kniha o tom, že v zúfalých situáciach robíme zúfalé činy, ale aj o sile pomôcť za každú cenu. Krásna kniha pod stromček

keď sa kniha podarí...:) (Martina Putoráková, 22.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tess Gerritsenová ma už zaujala knihou Suterén záhad,kde dokázala, že ma na písanie nadanie. Táto kniha nie je o nič menej zaujímavá a pripúta si Vás od prvej po poslednú stranu. Dej sa vyvíja nečakane a necháva Vás v napätí, a o to vlastne v dobrej knihe ide.
Všetky komentáre (11)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x