bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Sila šestky (Som číslo štyri 2)

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Sila šestky (Som číslo štyri 2)

Prišlo nás deväť, aby sme spoločne zmarili plány Mogadoráncov na ovládnutie Zeme. Z času na čas ma však prepadnú pochybnosti. Nezmenili sme sa? Všetci ešte veríme v naše poslanie? Ako to mám vedieť? Ostalo nás šesť. Ukrývame sa, usilujeme sa zapadnúť medzi ľudí, vyhýbame sa vzájomným stretnutiam... Naše schopnosti sa však nezadržateľne vyvíjajú a onedlho budeme mať dosť síl na boj. Je John číslom štyri a jeho boj znamením, na ktoré sme čakali? Videla som ho v správach. Sledovala som všetky články o tom, čo sa stalo v Ohiu. John Smith sa ocitol na úteku. Pre svet bol záhadou, no pre mňa... bol jedným z nás.
A čo čísla päť a šesť? Nemohlo by jedným byť aj to dievča s havraními vlasmi z mojich snov? To, ktorého moc presahuje hranice mojej predstavivosti? To, ktoré môže mať dosť sily, aby nás všetkých spojilo?

Z anglického originálu The Power of Six (HARPER, an Imprint of HarperCollinsPublishers, USA) preložil Patrick Frank.

Detaily o knihe

Názov: Sila šestky (Som číslo štyri 2)

Originálny názov: The power of six

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Musela som mať (Júlia Fillová, 24.1.2015) Odpovedať

Túto knihu, konkrétne jednotku som si doslova vydupala a neľutujem. Príbeh je akčný a ja som bola celý čas v napätí. Postava Deviatky mi vyrazilla dych a skutočne ma zarazilo, čo sa ohohralo medzi Štvorkou a jeho dievčaťom. Tá zrada bola krutá. Celkovo som mala z knihy skvelé pocity, len škoda, že nepreložia ďalšie, ako ssom sa dočítala. :)

Výborná kniha (Kristína Martonová, 17.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je úžasná. Bratranec mi požičal jednotku a keď som ju prečítala, tak okamžite som si musela kúpiť túto druhú časť. Patria medzi moje obľúbené knihy, len škoda, že sa nechystajú preložiť ďalšie časti. Je to sklamanie. Nič iné mi neostáva, iba kúpiť si ich v angličtine. Každému tieto knihy odporúčam.

pokracovanie (Katka, 7.9.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Stale sa nechysta vydanie dalsej knizky? Sa mi nepaci tento postoj vydavatelstva, najskor vyjde jeden diel, potom druhy, vsetci sme namotany ako sa to skonci a nakoniec pokracovanie nic. na buduce si uz viac zvazim, ci si vobec kupim knihy na pokracovanie. Inak knizka je skvela, len ma sklamal pristup vydavatelstva.

3.kniha (Ivana, 4.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň , chcem sa opýtať či sa niečo nezmenilo ohľadom vydania pokračovania. Inak kniha bola skvelá čítala som je celú noc nemohla som sa od nej odtrhnúť.

3. kniha (peter h., 23.1.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásne nás namotali.Keď som dostal katalóg media klubu hneď ma zaujal názov 1. knihy. Dostal som ju pod stromček.O tri dni som letel kúpiť 2. časť.Potom som si zohnal film,no ten nebol až taký dobrý,ale ok.A potom bum-tretia kniha v slovenčine nebude. Bohužiaľ biznis je biznis,ale keď niečo začnú mali by to dokončiť,alebo vôbec nezačínať. P.S. potom som si od nich už žiadnu knihu nekúpil!!!Načo niečo začínať keď....

Pokračovanie (Miška, 20.11.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Neviete mi prosím povedať, kedy vyjde tretia časť v slovenčine?

Odpoveď (Bux.sk, 9.1.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, prvá a potom aj druhá časť nezaznamenala taký úspech, aby sa v nej pokračovalo. Verní fanúšikovia iste ostanú sklamaní, avšak veríme, že si vyberú z množstva ďalších skvelých príbehov.

CZ? (Beáta Kislerová, 2.8.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
a je pokracovanie aspon v cestine???

Nemôžem sa dočkať tretej časti ! (Lenka Macejová, 29.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha plná napätia, ktorá sa odzrkadlila na mojich nechtoch, ale tie som ochotná obetovať pre takúto super knihu. Osobne mi kniha Som číslo štyri prišla s troškou hluchých momentov no v Sile šestky som nestíhala čítať písmenka lebo strany utekali veľmi rýchlo ! Už dlho ma kniha takto nepohltila a teším sa aj na ďalšie pokračovania lebo Pittacus je v mojom rebríčku spisovateľov dosť vysoko ! :)

snáď sa spamätajú (Veronika, 2.1.2014) Odpovedať

nebude .. teda zatial nieje naplánovaná , odmietajú ju preložiť

Pokračovanie nesklamalo... (Adriána Brišová, 19.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
AJ táto kniha je rovnako dobrá ako prvá. Plná zvratov a nečakaných komplikácii. Nebola som moc nadšená keď som začala čítať a zistila že to nieje z pohľadu Johna ale sedmičky. Až neskôr som zistila že sa tieto dva príbehy navzájom miešajú a úžasne dopĺňajú. Na konci ma aj trochu mrzelo keď šestka nechala Marka (obyčajného smrteľníka) len tak pri Mogadoráncov. Som lae veľmi sklamaná tým, že som sa dozvedela že pokračovanie-- the rise of nine - zatieľ nebude preložené do slovenčiny. Veľmi ma to mrzelo lebo knihy ako táto tu nemáme každý deň...

Sila šestky (Daniela, 17.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som začala čítať včera a nedokázala som ju odložiť, kým som nepretočila poslednú stranu. Páni spisovatelia, ktorí majú toto na svedomí sú proste géniovia s obdivuhodnou fantáziu. Kniha sa číta ľahko a neskutočne rýchlo vás vtiahne do deja. Keď som čítala, že kniha je písaná z pohľadu sedmičky, bola som zdesená, ale nakoniec som si ju rýchlo obľúbila. Kniha je plná vysvetlení a zvratov a skutočne sa máte na čo tešiť, takže ak váhate, či ju kúpiť, tak ja ju rozhodne odporúčam.

Skvelá (Ivana Hudáková, 25.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je úplne perfektná :) Napínavá, človek sa nemá kedy nudiť, má super dej s mnohými prekvapivými zvratmi. Jednoducho Vás namotá a Vám neostáva nič iné, iba čítať a čítať :) Dúfam, že vyjde aj posledná časť, niekde som čítala, že nemajú v pláne ju vydať, ale bola by to veľká škoda a myslím, že by sklamali nejedného čitateľa vrátane mňa, ktorí si obľúbili Johna Smitha, Šestku, Sama, Ellu a ďalšie úžasné postavy :)

Koniec sa blíži... (michaela, 5.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Strhujúce pokračovanie. Odplata sa pomaly začína. Všetky čísla sa schádzajú a sú pripravení bojovať. Šestka to však spočiatku nemá jednoduché. Jej mentorka sa rozhodla zabudnúť na svoje poslanie. Lenže Šestka sa nevzdáva a bojuje o svoje poslanie. A ani John to nemá ľahké. Po strate mentora musí čeliť novým veciam sám len So Samom a ďalšou vyvolenou. Spolu však majú jedno poslanie a sú ochotní spraviť čokoľvek aby ho splnili. Neľahká cesta sa ale blíži ku konci. 3koda len, že posledná kniha ešte nevyšla v slovenčine. Veľmi by som si priala, aby sa to uskutočnilo.

Sila sestky (Dominka, 27.12.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Chcela by som sa opýtať, kedy bude ďalšia časť preložená do slovenčiny a či ju bude vôbec Ikar vydávať. Už som videla tretiu časť na trhu, avšak len v aj. Bola by veľká škoda, keby ju Ikar nevydal. Čítala som prvé dve časti a boli úžasné.

Super kniha (Janka Ľudviková, 26.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasne prepracovaná kniha, všetky detaily, to ako sa mieša dej so 7 a Johnom, ako sa z Elly "vykľuje" desiatka... proste super :D Jednoznačne odporúčam a neviem sa dočkať pokračovania :D

Úžasná druhá časť! (Kika Poloncová, 22.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi zaujímavo a pútavo napísané! Nemohla som sa pokračovania dočkať lebo Som číslo štyri bolo perfektné! som rada, že autori opísali aj život čísla 6,7 a 9 a zapojili desiatku. Strašne sa teším na tretiu časť a dúfam, že bude preložená do slovenčiny.

super (Radka, 5.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to velmi dobra kniha,ale aj tak mi pripada ,,Som číslo štyri" lepšia.

Dokonalé (Blanka Bieliková, 27.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som rada, že druhý diel nepokazil líniu a že je tak prepracovaný, ako som ani nasnívala... Úžasné dielko, odporúčam obe knižky, sú naozaj výborné!

Prekvapivo dobré! (Libor Slaninka, 17.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vlani ma volal kamoš na film Som číslo čtyri, ale nejako ma to neoslovilo, napokon som nešiel. Štvorka ma však dohonila:), dostal som ju na narodky, tak som začal čítať. Doslova som ju zhltol a len čo vyšla Sila šestky, pustil som sa aj do nej. Páni, je to paráda. Teraz ľutujem, že som už vtedy nešiel na film, hoci asi nebude taký dobrý ako kniha. Sila šestky je opäť napínavá, plná zvratov, žiadna tuctová fantastika ako by sa dalo čakať...a akú som asi aj ja čakal. Niekedy nie je dobré nechať sa ovplyvniť predsudkami, utvoriť si názor ešte skôr ako preň získate nejaké argumenty - tak som minulý rok "odsúdil" štvorku, no aj tá, aj Sila šestky ma fakt milo prekvapili. Zaujímavá téma, dobre napísané, nenudíte sa a toto je jedna z kníh, kde takmer nestíhate prevracať stránky. detailne prepracovaný dej, výborne opísané postavy a svet, v ktorom zabudnete na okolie a povinnosti. už teraz sa teším na tretí diel, ktorý by vraj mal vyjsť teraz v auguste, ale kým ho preložia do slovenčiny...no, dúfam, že to bude skoro:-)

Úžasné pokračovanie... (ján hlodák, 1.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je veľmi zaujímavá a pútavá. Je pravda, že sa deje miešajú z príbehom 7-ičky a Johna, no dokonale to do seba zapadá... nemôžem sa dočkať 3. časti. Vrelo odporúčak všetkým sci-fi milovníkom... :)
Všetky komentáre (21)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Zažal som si ruky a vytrysklo z nich svetlo, ktoré sa pokojne mohlo porovnávať s tým, čo ešte pred chvíľou prúdilo zhora. Obe helikoptéry boli celkom zničené. Valil sa z nich dym a padali k zemi. Nevedel som, čo s nimi urobila tá tvár, no ja so Šestkou som musel zachrániť ľudí na palube.
Ako sa rútili nadol, tou vzdialenejšou myklo a začala stúpať. Šestka sa ju snažila zastaviť, no nebol som si istý, či to dokáže. Bola priveľmi ťažká; ja by som ju určite neudržal. Zavrel som oči. Spomeň si na pivnicu v Athens – ako si v nej zastavil tú guľku, vravel som si. Presne to som urobil aj teraz. Na diaľku som prehmatal všetko v interiéri – ovládanie, zbrane, sedadlá a troch mužov, čo na nich sedeli. Zdrapil som ich a vo chvíli, keď sa pod padajúcim strojom začali lámať stromy, som ich všetkých vytiahol von. Vrtuľník s rachotom dopadol na zem.
Šestkin sa zrútil zároveň s mojím. Výbuch siahal až nad stromy – dve ohnivé gule, čo unikli z dokrútenej ocele.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x