bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zmätok v srdci

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zmätok v srdci

Radosť z očakávania prírastku do rodiny Filipa a Lujzy Holanovcov zatieni Filipova tragická smrť. Lujza ostáva sama v šiestom mesiaci tehotenstva. Po smrti manžela sa musí vyrovnať nielen s nečakanou samotou, s ťažkosťami súvisiacimi s nenarodeným dieťaťom, ale aj s odmietavým prístupom svokrovcov. V čase, keď sa rozhodne radikálne riešiť problém s Filipovými rodičmi, stretáva rozvedeného zubného lekára Adriána. Ten jej pomôže prekonať ťažké obdobie pred pôrodom i prvé mesiace po ňom, vyrovnať sa s nevšímavosťou svokrovcov, ba aj zvládnuť nečakané odhalenie, že manžel mal krátko pred smrťou milenku.
Lujza k Adriánovi začne cítiť viac než len vďačnosť a obdiv. Hoci ju prenasledujú výčitky, že nový vzťah prišiel príliš skoro po manželovej smrti, nevládze vzdorovať vlastným pocitom. Všetko vyzerá nádherne, ich láska sa prehlbuje, ale iba do chvíle, keď si vážny zdravotný stav Barbory, bývalej Adriánovej manželky, vyžiada dennodennú starostlivosť. Barborin nečakaný vpád do Adriánovho života pomieša vzťahy a zahrá sa s citmi všetkých zúčastnených.

Dostupné verzie titulu

Zmätok v srdci Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Zmätok v srdci

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Kniha na upršané popoludnie (Júlia Kleinová, 17.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Začiatok i keď smutný ma zaujal a strhol k čítaniu ďalej. Je to jednoduchý, ale reálny príbeh, aký sa môže prihodiť komukoľvek z nás. Nesie posolstvo nielen o láske medzi ženou a mužom, ale aj o materinskej láske. O dôležitosti rodiny, o hľadaní a túžbe po šťastí.Dokazuje, že ani smrť nebýva konečná a smútok nekonečný. Páči sa mi pútavý a nenáročný štýl autorky a záver bol prekrásny i keď kapitola pred ňou sa mi zdala dosť rýchlo a stroho ukončená. Odporúčam každému,kto potrebuje pri knihe zrelaxovať.

Výstižný názov knihy. (Monika Hrinková, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Znovu som po čase dala šancu knihe od slovenskej autorky a prvých asi 50 strán som bola trochu rozčarovaná. Aj napriek tomu, že to bol smutný opis straty životného partnera mladej tehotnej ženy, nemohla som sa ubrániť pocitu, akoby som sa s tým už niekde stretla. Áno, podobný začiatok mal pred pár rokmi český seriál Poisťovňa šťastia. Aj v ňom sa pri hrobe okrem tehotnej mladej vdovy vyskytla sokyňa, ktorá trochu zastrela zidealizovaný obraz mŕtveho manžela. V seriály však už táto postava, ak si dobre spomínam, nebola ďalej rozvinutá, v knihe Zmätok v srdci ale celkom zaujímavo dotvárala líniu deja. Na príbehu Lujzy autorka pútavo vykreslila, že niekedy smrť nemusí znamenať koniec. Niekedy láska môže vyjsť aj (alebo až) na druhý krát. No a niekedy si vyberáme osud my sami a niekedy si osud vyberá nás. V Lujzinom prípade, aj keď za tragických okolností, odpútanie sa spod dračích pazúrov chamtivej a neľudskej svokry bolo tým najlepším riešením, ktoré ju postretlo. Predtým dokázala skoro nemožné – a to byť šťastná dokonca aj v jej neprajnom tieni, kým mala po boku milujúceho manžela. No mala ho aj v skutočnosti, alebo to bola len ilúzia? A potom vstúpil do jej života Adrián a s ním láska, v ktorú už nedúfala, ale zároveň aj ďalší zmätok do jej srdca. Tak ako ju rozžiaril nádejou, naplnil ju aj neistotou, súvisiacou s neuzavretým vzťahom k nevernej exmanželke, s ktorou ho spájali okrem syna aj spoločné spomienky a neujasnené city. Kniha nerieši žiadne rozvláčne opisy, ani vyumelkované dialógy, namiesto toho ponúka príjemný jednoduchý príbeh. Netrpezlivo som očakávala koniec knihy (nie z toho dôvodu, ako pri niektorých nezáživných príbehoch, keď sa neviete dočkať kedy to skončí), tu som bola zvedavá ako to skončí. A záver sa vydaril. Príjemné a nenáročné víkendové čítanie, ktoré si dokážem predstaviť spracované do filmovej podoby avšak nie do nekonečného seriálu, premnoženého na každej televíznej stanici, ale ako oddychová večerná „jednohubka“. Ak máte práve po náročnom pracovnom dni, alebo riešite ako zabalzamovať ubolenú nervovú sústavu po nekonečnom maratóne okolo drobizgu a domácnosti – siahnite po tejto knihe a vychutnajte si ju :-)

Príjemné a zaujímavé čítanie (Paulína, 8.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha, ktorá je jednoduchá zaujímavá pútavá a príjemná. Smutný začiatok no tým si tá kniha pripúta citatela. Je to príbeh v ktorom sa môže ocitnúť hociktorá žena sú tam pekne opísane vzťahy medzi ľudmi a záver si nechám pre seba takže Milé dámy odporúčami ČÍTAJTE!! :)

Skvela na relax (Beáta B., 14.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Veľmi dobrá kniha, ktorá si číta ľahko. Je to pútavé bez zbytočných opisov. Veľmi sa mi páčil záver :)

Zaujimava kniha (Jana Macková, 9.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma zaujala svojim tragickym zaciatkom a najmä okolnosti, ktore ho sprevadzali. Tehotna zena pride o svojho manzela, no silne na mna, ale to krasne zauzlovanie, vyvrcholenie a zaver uputali moju pozornost najviac. Mam rada stastne pribehy...

Zmätok v srdci (Klára H., 12.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi dobré čítaní, ľahké, relax. Veľmi dobre opísané medziľudské vzťahy.

Skvelá knižka (Terezia, 8.3.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prvá knižka p. Dedinskej ma dostala. Zaujímavý príbeh, taký skutočný. Určite si počkám na jej ďalšiu knižku. Uvidíme...

odporúčam (Emília, 1.12.2010) Odpovedať

0
Knižka je veľmi citlivo napísaná, dobre sa to číta.
Všetky komentáre (8)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je 0 deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Lujza?“ Adrián sa postavil. Pristúpil k nej. Z jeho pohybov vyčítala, že sa ju chystá objať.
„Nie! Adrián, nerob to. Mal by si odísť.“
„Odísť? Prišiel som za tebou, lebo som ťa chcel vidieť, porozprávať sa, byť s tebou – a ty ma vyháňaš?“ nechápal. Ruky mu klesli vedľa tela a s výrazom zbitého psa čakal na vysvetlenie.
Obišla ho a postavila sa chrbtom k oknu. Teraz nemôže cúvnuť. Buď sa Adrián spamätá a uvedomí si svoje pomýlené správanie, alebo je dnešný večer večerom konca jedného vzťahu.
„Nevyháňam ťa. Ale nevládzem viac počúvať o Barbore. Hovoríš, že si sa prišiel porozprávať, byť so mnou... a zatiaľ hovoríš stále len o nej.“
„Neviem, čo na to povedať...“
„Veď práve, to je ten problém. Nevieš, čo chceš, koho chceš. Ale ja nemienim hrať druhé husle, byť priateľkou na telefóne. Musíš sa rozhodnúť. Ujasniť si, čo vlastne chceš.“
„Asi máš pravdu. Pôjdem.“
Ubolene ju pohladkal pohľadom a odišiel.
Len čo zapadol zámok vo dverách, rozplakala sa. Zápalná šnúra zhorela a plameň sa tak dostal priamo do jej srdca. Zaplavila ju bolesť, strach, pocit straty. Klesla na stoličku. Plakala. Nebránila sa plaču. Nesnažila sa ho za každú cenu udusiť v sebe. Vedela, že Adriánov ústup je príliš silný spúšťač, aby sa mu vzpierala.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x