bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Šok, 2. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Šok, 2. vydanie

Dve študentky, Deborah Cochranová a Joanna Meissnerová, si všimnú v univerzitných novinách inzerát, ktorý sľubuje, že vyrieši ich finančné problémy. Luxusná, profitujúca klinika na liečbu neplodnosti hľadá darkyne vajíčok. Deborah a Joanna si zaumienia, že urobia dobrý skutok – pomôžu neplodným párom a ešte si aj zarobia peniaze. A hoci sa objavili chýry o zmiznutí spolužiačky, ktorá sa zúčastnila na podobnom darcovstve, dvojica priateliek sa nedá odradiť.
Na klinike ide všetko hladko. Deborah sa veľmi zaujíma o postup, ktorý vyvinul doktor Spencer Windgate, charizmatický odborník na neplodnosť. No zvedavosť vedie mladé ženy k tomu, že o osude svojich darovaných vajíčok chcú vedieť viac. Klinika zahalená závojom tajomstva ich zláka, aby sa tu zamestnali a pokračovali vo svojom pátraní. Pracujú pod cudzím menom a čoskoro odhalia strašné ciele výskumu doktora Windgata, pričom vystavia svoju bezpečnosť aj život obrovskému nebezpečenstvu.

Z anglického originálu Shock (G. P. Putnam’Sons, New York 2001) preložil Patrick Frank.

Detaily o knihe

Názov: Šok, 2. vydanie

Originálny názov: Shock

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

napätie zaručené (Jane, 21.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Robin Cook píše veľmi dobré knihy, ak poznáte jeho tvorbu, táto vás nesklame. Ja osobne som všetky napínavé situácie hrdiniek Joanny a Debrah-y prežívala so zatajeným dychom - od odvážneho pátrania po tom, kde skončili ich darované vajíčka pre ženy, ktoré chcú podstúpiť umelé oplodnenie, až po útek z kliniky cez šachty, len čo zistili, že na klinike o.i. prebiehalo klonovanie ľudí. Normálne sa moje srdiečko rozbúchalo o niečo rýchlejšie, tak som sa vžila do pocitov mladých žien. Ak očakávate napätie a akciu, určite neoľutujete..Hoci..jedno malé mínus by som pripísala záveru knihy. Je príliš rýchly, máte pocit, že po jednotlivých, detailne rozpísaných kapitolách, by ste uviedli rovnako dlhší, podrobnejšie rozpísaný záver..K nemu však dôjde veľmi rýchlo. Obsah a hodnotu diela to samozrejme nepokazí, ale pri dočítavaní knihy skrátka cítite, že by ste ešte uvítali zopár strán.

:) (dana zimova, 6.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvela knizka, dostala som spolocne s dalsimi na Jeziska, no az po dopisani diplomovky som si dovolila s cistym svedomim siahnut aj po inych knihach... Vzdy som mala rada knihy detektivneho charakteru a taktiez knihy z lekarskeho prostredia, preto niet divu, ze som si autora velmi oblubila Kniha ma zaujala od prvych stranok, a kym som ju nedocitala nesla som ani spat...samozrejme som kazdemu naokolo referovala co za super dej citam a sestra mi hlasno zavidela a dusovala sa, ze ked docitam precita si aj ona..takze zavery som si nechala pre seba a necham si ich aj teraz...co vam vsak prezradim, ze urcite neolutujete a zazijete mnoho prekvapivych a napatych chvil

stojí za prečítanie (Tina, 13.3.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Typický Cook, napätie od začiatku až do konca. Kniha má spád, dobre sa číta. Odporúčam :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Deborah na ňu ešte chvíľu bojovne pozerala, no ako sekundy utekali, jej výraz zjemnel a zlosť sa z nej pomaly vytrácala. Hoci sa jej to vôbec nepáčilo, musela uznať, že priateľka má pravdu. Aj tak však bola poriadne sklamaná. Veď len pred pár minútami bol presvedčená, že má pred sebou sľubnú cestu, ako vyriešiť záhadu, na ktorú narazili. Intuícia jej vravela, že Windgatova klinika je zapojená do nejakého veľmi neetického výskumu, ktorý možno hraničí so zákonom.
Ako biologička dobre poznala niektoré hlavné otázky dňa. Vedela aj to, že kliniky umelého oplodnenia, ako bola tá Windgatova, operujú v prostredí, v ktorom prakticky neexistuje žiadny dozor. Zúfalí klienti od nich často vlastne priamo požadovali, aby skúšali aj nepreverené metódy a postupy. V takomto prostredí pacientkam vôbec neprekážalo, že sa z nich stávajú povestné laboratórne myši, a pokojne prehliadali všetky negatívne následky pre ne aj celú spoločnosť, len aby mali šancu porodiť vlastné dieťa. Takéto pacientky brali svojich doktorov ako polobohov, čo v lekároch podporovalo predstavu, podľa ktorej sa na nich nevzťahovali žiadne etické ani iné zákony.
„Je mi ľúto, že som neurobila viac,“ pokračovala Joanna. „Asi som ťa sklamala.“

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x