bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nevinní zmätkári

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 27.04.2024 02:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 4,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nevinní zmätkári

Smiech je korením života. Vie o tom aj rozprávač príbehu – dvadsaťjedenročný Alex. Ani nevie ako a vhupne s priateľmi do množstva bizarných, komických situácií. S vidinou ľahkého zárobku sa Alex podujme doučovať Xéniu, dcéru miestnych zbohatlíkov. No už pri prvej návšteve honosnej vily vyvolá škandál – prichytí totiž domácu pani s mladučkým susedom. Zmätok v Alexovej duši vystupňuje aj Xénia – je totiž nielen krásna, ale aj bystrá. Alex sa, pravdaže neštandardne, zoznámi s Tinou. Nečakane ho zasiahne Amorov šíp, ale dokáže udržať na uzde vášeň, ktorú pociťuje ku Xénii?
Autor s iróniou a nadhľadom opisuje každodenný život mladých ľudí, ich starosti, pohľad na život a dospelých, prvé lásky, skúsenosti s alkoholom či bujaré žúrovanie.
Príbeh Nevinných zmätkárov je plný situačného a konverzačného humoru. Jeho aktérov si obľúbi každý, kto má rád mladosť a život.

ČITATELIA WWW.MAMTALENT.SK O KNIHE

• Palec hore – vtipné, milé, netuctové. Napísané s výbornou znalosťou rodného jazyka...
Dark

• Perfektne prepracovaný štýl, krásne sa pri ňom oddychuje. Naozaj som mala po celý čas pocit, že stojím vedľa Alexa a prežívam spolu s ním jeho peripetie. Páči sa mi, ako sa autor vie pohrať so slovíčkami. A jeho humor – to je niečo
úžasné!
Soňa Glendová-K.

• Čaro tejto prózy spočíva aj v tom, že text vyznieva, akoby ho napísal ostrieľaný šedivý spisovateľ, no zároveň je predýchaný mladým duchom... Výborne!
Marcel Páleš

Dostupné verzie titulu

Nevinní zmätkári Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Nevinní zmätkári

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Výborná (Alena Precechtelová, 2.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nevinní zmätkári napísal Marek Zákopčan pravdepodobne ako svoju prvotinu , lebo knižka vyšla v r. 2010 . Na knižke je označenie mamtalent.sk- dáme vám šancu . Marek túto šancu využil , Že má talent , to je stopercentná pravda. Poriadne som sa pri knižke nasmiala . Keby som si zapisovala myšlienky a nápady napísané v tejto knižke , tak by som zaplnila asi slovník . Marek skladám pred Tebou klobúk. Ty vieš, že poznám Tvoje knižky veľmi dobre , len som nevedela, že svoj talent si využil ako mladý študent . Knižku odporúčam nielen milovníkom humoru . Neviem či ju dostanete kúpiť, ja som ju zohnala z druhej ruky. No verím, že ju budú mať v každej dobrej knižnici na požičanie

Kniha ma dojala k slzám (Andy B., 8.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najhumornejšie podaná kniha akú som kedy čítala. Vrele odporúčam aj ďalšie od Mareka, ktorý píše čoraz lepšie a lepšie. ODPORÚČAM všetkými desiatimi :)

Genialita (Jakub Dzimko, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mareka som poznal dlhšie a jeho Mesto tieňov ma veľmi oslovilo a tak som jedného dňa natrafil na Zmätkárov.. Obálka nebola nič moc, predsa len ružová a dvomi postavičkami, ale predsa som si ju kúpil.. A neoľutoval som :-) Kniha je úplne najväčšia odychovka pri ktorej som sa nasmial viac než dosť... Je písaná takým spôsobom, že máte pocit, že buď ste jedným zo "Zmätkárov" alebo ste niektorú z príhod už v minulosti zažili... Už teraz sa teším na "dvojku", ktorá verím, že bude ešte lepšia ako "jednotka" :-)

Kniha - super :) (Michaela Fedorová, 30.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
K tejto knihe som sa dostala náhodne, len som k nej tak raz zablúdila, a zaraďujem ju k jednej z tých ktoré ma pobavili najviac. Od vtedy patrí Marek Zákopčan k mojím obľúbeným autorom. Kniha sa čítala ľahko a už dlho som sa pri knihe tak nenasmiala. Skvelé, pre hlavných hrdinov často komické situácie ma neskutočne pobavili. Vedela som si predstaviť asi ako sa v niektorých situáciach cítia čo mi len pridávalo úsmev na tvári a nie všetky situácie mi boli cudzie. Príbeh vôbec neskončil ako som predpokladala aj keď chvíľu to tak vyzeralo a koniec ma fakt ohúril lebo už dávno som sa nestretla s takýmto "koncom". Teším sa na ďalšie Alexove príhody. :)

Dávno som sa tak nenasmiala (Michaela Ducsová, 5.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na prečítanie knihy, mi stačili len dva večery. Priznávam, že už dávno som sa tak nenasmiala. Životné peripetie Alexa a jeho priateľov ma bavili na každej strane. Jednou z takých situácií bola napríklad doprava kontajnerom, smiala som nahlas pri myšlienke Alexa vezúceho sa v kontajneri. Páčilo sa mi kamarátstvo medzi Alexom, Peťou, Cucou a Tomášom... hoci ten mi miestami liezol na nervy:) Hlavne svojim správaním k ženám. Bolo to ľahké, oddychové čítanie nabité humorom a iróniou. Melódia z Káčerova, zvučka z Dallasu, Trma a Vrma, Kurník a Šopa... skrátka kopec vecí a situácií, ktoré ma rozosmiali. Teším sa na dvojku:)

Zmätkári (Ľubica Andaházyová, 14.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Veľmi zaujímavé čítanie. Keď sa mi kniha dostala do ruky, zhltla som ju za jeden večer. Najviac ma pobavili veselé príhody hlavného hrdinu, o ktoré v diele nebola núdza. Autor ma zaujal tiež štýlom písania. Pri knižke som sa vôbec nenudila. Odporúčam.

vydarená knižka :) (Danka, 8.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som brala ako ľahké oddychové čítanie, veď inak ani pestrý život mladého chalana a jeho priateľov nazvať nemôžem. Pobavila som sa hlavne na vtipných situáciách, ktoré by ma ani len nenapadli a pritom sa v reálnom živote môžu veľmi ľahko stať komukoľvek. Sem - tam som strácala prehľad v postavách, chvíľami sa ich nakopilo akosi viac takže som musela pátrať pár stránok späť kto a čo vlastne je ale dalo sa. Ako oddychovku na jeden - dva večery odporúčam :)

Zmätkári pre zmätkárov (Maja, 14.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
...túto knižku som si kúpila kvôli jej názvu, iste pozrela som sa aj na obsah, ale kedže ja som dosť veľký "zmätkár" tak názov ma presvedčil a musím povedať, že sa veľmi dobre číta, postavy sú zaujímavé, dej pútavý, do čítania sa človek nemusí nútiť, avšak miestami mi to prišlo veľmi prešpekulované, mala som pocit, že toho je niekde až veľa na jednu stranu...ale prevažujú pozitívne pocity z času stráveného pri tejto knižke.

Smiech... (Andrea Bugátová, 29.9.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pri čítaní textov na portály Mám talent som sa nikdy tak nenasmiala, ako pri Marekových Nevinných zmätkároch. Veľmi zlate podané so štipkou iróniou, s humorom, príbeh o láske, vášni, priateľstve, stretnutiach mladých ľudí... Už sa neviem dočkať, kedy mi to príde, aby som sa nasmiala s knihou v rukách. Marek - držím palce v predajnosti.
Všetky komentáre (9)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Osoba, ktorá vyzerala ako draho odetý bezdomovec, bola Nela Šimánková. Mejkap mala rozmazaný, celý jej zjav pripomínal skrachovanú televíznu hviezdu, ktorá sa nevie vymaniť zo svojej žiarivej minulosti, ťaživej prítomnosti a nejasnej budúcnosti. Páchla potom, alkoholom a cigaretovým dymom. V kútiku duše som mal z toho zvrátenú radosť, akoby to bola daň za to, že jej rodina je bohatá, namyslená, arogantná... a nešťastná.
„Čo s ňou spravíme?“
Tina mykla nezúčastnene plecom. „Napíšeme na lístok jej meno a adresu a prilepíme jej ho na čelo. Nejaký dobrák jej pomôže dostať sa domov.“
„Nemáš ju veľmi v láske, čo?“
„Ale iste, že ju mám rada. No iba z diaľky. Ako slnko. Nela je ako slnko. Len bez tepla.“
„Nemôžeme ju tu len tak nechať.“
„A kde ju teda necháme?“
Proti svojej vôli som sa uškrnul. Jej sarkazmus sa mi páčil.
Tina vytiahla telefón, bol som v tom, že ide niekomu zavolať. No ona zapla foťák a Nelu si odfotila. Až potom vytočila nejaké číslo.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x