bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Biely tiger

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 20.05.2024 02:58

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Biely tiger

Indický román, ktorý rúca klišé ornamentálnej prózy s vôňou šafránu. Vzrušujúci pohľad na vzmáhajúcu sa svetovú veľmoc...

Hlavný predstaviteľ, ktorého v škole nazvali Bielym tigrom, je najskôr sluha, filozof, zločinec a nakoniec úspešný podnikateľ. I on je však len „nedopečeným“ mladým mužom, tak ako väčšina novozbohatlíkov tohto storočia. Jeho premena z nevinného vidieckeho chlapca na chladnokrvného zločinca je fascinujúco vierohodná.

Detaily o knihe

Názov: Biely tiger

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

krutá realita Indie (Rastislav Kačmár, 11.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Priznám sa, že knihy od ázijskch autorov nečítam často. Pri tejto som urobil výnimku a vôbec to neľutujem. Adigovo dielo ukazuje odvrátenú stranu indického ekonomického úspechu a perfektne opisuje krutú realitu kastovného systému a života v chudobných oblastiach Indie. Občas som sa pri čítaní až pozastavil nad tým, ako reálne, no bez moralizovania a hodnotenia (ktoré autor necháva na čitateľovi) sú popísané lokálne spoločenské pomery. Navyše, kniha je písaná zaujímavou formou výpovede hlavného hrdinu, vďaka čomu sa veľmi ľahko a príjemne číta.

"Fascinujúca" India (Maja, 11.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po tejto knižke som siahla, pretože ma India vždy fascinovala. Avšak táto knižka ukazuje "pravú tvár" Indie a myslím si, že zmenila môj pohľad na ňu. Na začiatku som mala problém, pretože mi prišla taká zvláštna, ale neskôr to už išlo veľmi rýchlo a koniec som len tak zhltla. V skratke možno povedať, že ide o boj za lepší osud. Hlavnou postavou je Balrám Halváí, príslušník nižšej kasty, ktorý má svoje sny a jednoducho nestačí mu len to, čo mu podľa kastového systému prináleží. Autor nám odhaľuje jeho vnútro, pohľad "na svet", jeho fungovanie, ale aj morálny úpadok, keď nehľadiac na následky ide po svojom. Odporúčam si ju prečítať.

Zaujímavá, vtipná a surová zároveň (Alžbetka, 23.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Príbeh, ktorý bez obalu ukazuje dve tváre Indie, ale aj samotného hlavného hrdinu, ktorý hľadá cestu z temnoty obyčajného dedinského života. Hľadá a nachádza aj za cenu, že na konci putovania na neho čaká úspech, vykúpený bahnom amorálnosti a stratou úcty ku všetkým a všetkému.

cez ňu spoznať Indiu (Emily, 19.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
vďaka tejto knihe sa dozviete viac o kastách, o tom ako je ťažké vyhrabať sa z tej svojej kasty a vystúpiť vyššie. Čo musí urobiť hlavný hrdina, len aby mohol žiť inak... knižná pecka!

príbeh ktorý motivuje, poučí a zaujme (Danka, 27.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelá kniha, z ktorej sa dozviete to, čo o Indiia živote v nej bežne na internete, v telke alebo časopisoch nenájdete.Okrem životného príbehu indického sluhu ma zaujali hlavne obšírne informácie o indických kastách, o spôsobe života v tejto krajine, o neuveriteľnej chudobe. Hoci príbeh nieje o smútku, často ma pri nej zamrazilo. Pointou pre mňa ostáva, že sa všetko dá, len treba chcieť.Kniha popri veľmi zaujímavom príbehu označujem aj ako motivačnú a povzbudivú.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x