bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Scarlett, 2. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 04.05.2024 02:52

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Scarlett, 2. vydanie

Už roky patria srdcia čitateľov Scarlett O'Harovej a Rhettovi Butlerovi, hrdinom najslávnejšieho knižného bestsellera všetkých čias. Pôvodne končil príbeh románu Odviate vetrom vo chvíli, keď Rhett opúšťa svoju ženu po tom, čo stratili dcérku, priateľku Melaniu i vzájomnú lásku. V roku 1991 sa však koleso ich osudov opäť rozkrútilo. Alexandra Ripleyová sa podujala na neľahkú úlohu oživiť slávne literárne postavy i prostredie, v ktorom žili.
Scarlett sa odmieta zmieriť s tým, že ju Rhett opustil navždy - nemá o ňom nijaké správy a situácia je pre ňu o to ťažšia, že sa od nej po Melaniinom pohrebe odvrátili všetci známi. Ani Tara jej neprináša takú útechu, po akej túžila. Plantáž schudobnela a namiesto dôstojnej Ellen a žoviálneho Geralda O'Haru tam teraz hospodári Scarlettina hašterivá sestra Suellen so svojím čudáckym manželom. Pre Scarlett je najťažšou ranou smrť starej čiernej pestúnky, ktorá bola posledným spojivom s minulosťou. Odchádza z Tary, kde v Suelleninej starostlivosti zanecháva obe svoje deti, ktoré jej nikdy príliš neprirástli k srdcu, a vracia sa do Atlanty s cieľom opäť sa tam stretnúť s Rhettom. Bez pozvania pricestuje do starobylého Charlestonu, kde ju jej tety zoznámia s Rhettovou rodinou. Scarlett sa snaží krotiť svoju spurnú a nezávislú povahu a podrobuje sa prísnym konvenciám v nádeji, že ju uzavretá charlestonská spoločnosť prijme, a potom i Rhett hádam pochopí, že oni dvaja patria k sebe. Od manžela sa jej však dostáva len odmietanie a chlad, a hoci Scarlett využíva každú príležitosť, aby mohla byť s ním, stále sa jej nedarí dosiahnuť svoje. Nevzdáva sa však a je rozhodnutá získať Rhetta za každú cenu - aj keby ju to malo stáť život.

Detaily o knihe

Názov: Scarlett, 2. vydanie

Originálny názov: Scarlett

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nad očakávanie:) (miroslava pagáčová, 27.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mám doma všetky možné vydania Odviate vetrom v slovenskom aj anglickom jazyku. Prečo? Pretože Rhett Butler! Geniálny chlap, akého si potajomky želá každá žena. Zabudnite na Christiana Greya. Rhett! Jeho štýl reči, postoje a na tú dobu nadčasové názory. Pokroková myseľ a zvodné rýpanie. uštipačné flirtovanie a ten spôsob, akým dokáže zviesť každú ženu len jediným pohľadom či úsmevom. A Kniha Scarlett, pokračovanie, je naozaj skvostná. Bála som sa, čo iná autorka urobí, no zvládla to bravúrne! Príbeh vášnivej Scarlett, ktorá sa po návrate na Taru, po načerpaní síl z milovanej zeme odhodlá získať svoju lásku späť je nesmierne nádherný. Rôzne úskalia, či už Rhettovo odmietanie, vražda a neprajnosť osudu sú skvelou zápletkou skvelej knihy. Pre romantické duše ako stvorené. Určite odporúčam všetkým, ktorým sa Odviate vetrom zapáčilo :)

Skvelé pokračovanie (Lenka, 3.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Podľa mňa Alexandra Ripleyová vystihla atmosféru a charakter postáv skvelo. Táto kniha patrí medzi moje najobľúbenejšie, čítala som ju už viackrát a stále sa k nej rada vraciam. Určite preto odporúčam ak ste čítali Odviate vetrom a chýbal vám happyend siahnuť po tejto knihe. Súhlasím s predchádzajúcim názorom, že seriálová verzia Scarlet je hrozná a koniec knihy asi ani nedočítali..

Milá snaha o pokračovanie Odviate vetrom (Veronika, 25.7.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som si prečítala pre upokojenie mojej mysle z nehappyendového konca Odviate vetrom. Je to iná doba - to musím na obranu Ripleyovej napísať. Snažila sa románu vdýchnuť šťastný koniec a to sa jej aj podarilo. Síce kniha mala mnoho kritík ale bolo od pani Ripleyovej že sa snažila príbeh o Scarlett a Rhettovy pekne ukončiť. Bol to risk ale jej sa to celkom podarilo. Ale odporúčam prečítať pred videním serialu Scarlett ktorý je narozdiel od knihy nemožný. Len tak si pri čítaní zachováte pri predstanovaní krásnu tvár Vivien Leigh a Clarka Gabela. :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát deväť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Scarlett mlčala. Vedela, že má pravdu. Rhett využil jej momentálnu porážku, aby zopakoval pôvodnú otázku. "Čo chceš za to, Scarlett? Môžeš mi to pokojne povedať. Horšie stránky tvojej povahy ma nikdy neprekvapili."
Naozaj to myslí vážne, pomyslela si zúfalo. Všetky tie posedenia pri čaji, ktoré som si odtrpela, jednoduché šaty, ktoré som musela nosiť, trmácanie sa na trh každé ráno v studenej tme - všetko bolo nanič. Prišla do Charlestonu, aby získala späť Rhetta, a prehrala. "Chcem teba," povedala Scarlett celkom úprimne. Tentoraz mlčal Rhett. Videla len jeho siluetu a bledý cigarový dym. Bol tak blízko, keby bola urobila krôčik, mohla by sa ho dotknúť, tak veľmi po ňom túžila, až pociťovala fyzickú bolesť. Chcela sa skrčiť, aby ju zmiernila, udržala v sebe, aby nebola ešte silnejšia. Ale zostala sedieť a čakala, kým Rhett opäť prehovorí.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x