bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







  • VÝPREDAJ

Odviate vetrom, 3. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:3.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 04.05.2024 02:52

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Odviate vetrom, 3. vydanie

Dramatický ľúbostný príbeh Scarlett O´Harovej a Rhetta Butlera z americkej občianskej vojny dojímal i provokoval celé generácie čitateľov a dodnes patrí k najčítanejším románom. Scarlett, krásnu, rozmaznanú, tvrdohlavú dcéru plantážnika vychovávajú ako pravú južanskú dámu, ktorá sa má podriaďovať prísnym spoločenským zvyklostiam a tradíciám. Jej výbušná povaha sa však proti týmto putám vzbúri, keď sa zaľúbi do romantického Ashleyho Wilkesa a rozhodne sa ho získať za každú cenu napriek tomu, že je zasnúbený s inou ženou. Keď sa Ashley ožení s Melaniou, Scarlett sa z trucu vydá za jej brata. Do ich života však zasiahne vojna. Ashley odchádza do boja. Scarlett s malým synom a Melaniou žijú v Atlante, kde do ich života opäť vstupuje arogantný kapitán Rhett Butler. Scarlett síce prijíma jeho dvorenie, ale lásky k Ashleymu sa nevie vzdať. Až keď Georgiu zasiahne vojna, Scarlett sa zmení. Z vrtošivého rozmaznaného dievčatka sa stane samostatná ctižiadostivá žena, ktorá robí všetko pre to, aby zachránila nielen svoju milovanú plantáž, ale aj životy svojich najbližších. Po smrti svojho druhého muža Franka sa vydá po tretí raz - na veľké prekvapenie a pohoršenie celej Atlanty za Rhetta Butlera. Začína sa ich búrlivé manželstvo plné nepochopenia, sporov a nedorozumení. Stále je tu totiž Scarlettina zakázaná láska k Ashleymu...

Detaily o knihe

Názov: Odviate vetrom, 3. vydanie

Originálny názov: Gone with the wind

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Prekvapivo úžasná kniha (Veronika, 25.7.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižku som si prečítala až po prezretí filmu a priam som sa do nej zamilovala! Opisy, charaktery, dej, zápletky... to všetko táto kniha obsahuje v najlepšej kvalite. Margaret Mitchellová dala do odviate vetrom celé svoje srdce ktoré už ani inú knihu nenapísalo. Je to kniha ktorá Vás po 60 stranách chytí a nepustí až do konca. Odporúčam! Nieje to niaká stará vykopávka! Má dej a chytí takmer každú vekovú kategoriu. A mimochodom aj film s Clarkom Gabelom a Vievien Leigh bo na svoju dobu aj túto dubu úžastný! :)

Romantika, ktorá osloví všetky generácie (Kristína Lengyelová, 23.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Musím povedať, že k tejto knižke som sa dostala až potom, ako som videla film. Aj keď nepatrím k tzv. staršej generácii, tento film ma natoľko zaujal, že som si povedala, že sa pustím do čítania knihy. Aj keď ma zo začiatku odrádzal veľký počet strán, pustila som sa do čítania. Dej sa odohráva počas občianskej vojny v Severnej Amerike v polovici 19.storočia. Scarlett O´Harová, rozmaznaná slečinka, ktorá dokáže zmanipulovať každého chlapa je tajne zalubená do Ashleyho Wilkesa. Ten však chystá zásnuby s Melanie, ktorú Scarlett nemá v láska. Do deja taktiež zasahuje aj Rhett Butler, šarmantný gentleman, ktorý ju ako jediný chápe a je ešte prefíkanejší a šikovnejší ako ona. Je do nej zamilovaný a neprestáva jej dvoriť. Ona s ním síce rada flirtuje, ale nedokáže sa zbaviť myšlienky na Ashleyho. Kniha nieje iba ľúbostným obrazom lásky dvoch dvoch ľudí, ale ukazuje nám aj, čo všetko prináša vojna. Myslím si, že každý si v nej nájde niečo čo má rád, čo ho zaujme a uchváti. Autorka, Margaret Mitchellová, je kvalita sama o sebe a už len to, že film získal osem Oscarov Vám može napovedať, že je to dielo, ktoré stojí za prečítanie :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vlk?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Chvíľku stála a pripomínala si niektoré podrobnosti, stromoradie tmavých cédrov, čo viedlo k Tare, trávniky porastené jazmínovými krami, ktorých zeleň sa odrážala od bielych múrov, trepotajúce sa biele záclony. A bude tam aj pestúnka. Odrazu zúfalo túžila za pestúnkou, ako túžievala za ňou, keď bola malým dievčatkom, túžila si položiť hlavu na jej široké prsia, túžila, aby ju hrčovitá čierna ruka pohladkala po vlasoch. Pestúnka, posledné puto s dávnymi časmi.
S odhodlaním svojich predkov, ktorí neuznávali porážku, ani keď sa im zaškerila do tváre, zaťato zdvihla bradu. Ešte môže získať Rhetta. Vedela, že môže. Nebolo chlapa, ktorého by nebola dostala, keď si to vzala do hlavy.
O tom všetkom porozmýšľam zajtra na Tare. Vtedy to už budem môcť vydržať. Zajtra si vymyslím, ako ho zase získať. Aj zajtra je deň.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x