bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Percy Jackson – More oblúd

Vydavateľ: Fragment SK (Vydavateľstvo FRAGMENT, s.r.o.)
Séria:Percy Jackson (2.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Percy Jackson – More oblúd

Percy Jackson si už zvykol na to, že nie je obyčajný chalan z New Yorku – ako syn boha mora Poseidóna patrí do dvoch svetov, ľudského aj mytologického, kde sa to hemží zákernými a krvilačnými obludami. A mnohé z príšer, ktoré donedávna poznal len zo starých gréckych bájí, ho teraz chcú pripraviť o život...Po nečekane pokojnom školskom roku sa v posledný deň pred prázdninami na Percyho zosype celá lavína problémov – hodina telocviku sa zmení na vybíjanú s ľudožrútskymi obrami, kamarát Grover sa dostane do problémov a Táboru polokrvných hrozí zničenie. A tak sa Percy a jeho priatelia vydávajú na ďalšiu nebezpečnú výpravu.

Detaily o knihe

Názov: Percy Jackson – More oblúd

Originálny názov: Percy Jackson 2: The Sea of Monsters

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Perseus Jackson <3 (Miriam Rajčová, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vrelo odporúčam Percy Jackson: more oblúd! Teraz to bude aj v kinách a mňa to tak chytilo, že som si hneď utekala kúpiť pokračovanie. ;) ....sa mi páčilo ako sa Percy nevzdal svojho brata napriek tomu, že je kyklop a vydal sa hladať spolu s ním a s Annabeth ich kamaráta Grovera a nezastavilo ho ani to more oblúd, ani obrovský kyklop, ktorý si chcel Grovera vziať za ženu, čo ma dosť pobavilo. :D ....mne sa to spočiatku nepáčilo, no aj tak som si povedala, že si ju kúpim a fakt ma prekvapilo, že je to také super! Ja čítam prevažne len fakt dobré fantasy, už som vyčerpala všetky dostupné možnosti, tak ma potešilo, že ešte niečo tak pútavé existuje. ^_^ 15.8. je to v našom kine, tak sa teším. ;)

Skvelá kniha :D (Adriánka, 13.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zlodej blesku sa mi veľmi páčil, ale More oblúd je ešte o trochu lepšie, hoci je dej veľmi jednoduchý a rôzne zápletky nie sú nijak zvlášť zložité. Za to napätie z dobrodružstva a rôznych súbojov medzi polokrvnými a príšerami je úplne fantastické. Ale zároveň tu sú aj veľmi vtipné scény, napríklad keď sa z Percyho stane morča, alebo keď o niečo neskôr Percy s Annabeth ukradnú loď piráta Čierna brada rovno pod nosom. A najviac ma dostal Grover v svadobných šatách, keď sa vydával za kyklopku. Skvele sa tu podarilo prepojiť mýtický svet s našou súčasnosťou, takže by ste u mnohých postáv ani nespoznali, že nie sú ľuďmi. Čo je skvelé a mládež sa môže ponoriť do tohto sveta a užiť si dobrodružstvo. Príbeh je síce prepracovaný, ale zároveň jednoduchý a obsahuje až príliš veľké náhody, ako keď sa Zlaté rúno nachádza na tom istom mieste, kde je väznený Grouver, takže to Percy môže vziať pekne pri jednom. Stretneme sa tu so starými známymi, ako je napríklad Cheirón, Dionýzos, niektorí členovia tábora polokrvných a Luke, ktorý je už zrejme nadobro na strane zla. Ale spoznáme aj nové postavy, mladého kyklopa Tysona, Hermesa (božského posla), pani KK a ukážu sa napríklad aj sirény. Záver tentoraz zostáva otvorený a čitateľ je tak napätý, ako to dopadne, a to nielen s Percym, ktorý Kronosa po niekoľkýkrát odmietol, lenže ten si vie poradiť a do ďalšieho dielu vyšle novú postavu, ktorá môže všetko rozhodnúť. . Len ma dostala, rovnako ako u minulého dielu, veľkosť písmen. Sú vážne veľa veľká, ale za to sa kniha číta veľmi rýchlo. Tipujem, že keby mala obvyklú veľkosť, tak sa hrúbka knihy o dosť zmenší, takže neviem, možno je to marketingový ťah, ale mňa by sadli menšie písenka. Ale inak je kniha po grafickej stránke veľmi dobre vykonaná a obálka je fantastická. Radosť pozerať a ešte väčšia u čítania. Percy Jackson - More netvorov je skvelé čítanie a pre mládež bude určite výborné, napínavé, moderné fantasy a veľkou dávkou humoru. Dokonca aj staršie čitatelia si v knihe určite niečo nájdu (asi ten humor, pretože dej bude pre nich zrejme veľa predvídateľný. Trúfam si povedať, že knihu môžu čítať úplne všetci.

Aah! :D (Niko, 16.11.2012) Odpovedať

Najprv som videl film, potom i knihu čítal a poviem Vám - úžasné napísaná. V knihe 12-ročný vo filme 16-ročný :D Proste, úžasný kontrast a Groove! :D A čo ma teší, kniha je založená na mytologii grécka, čo je jedna z mojich obľúbených tém. Scény v Panteone v Tennese boli úžasné. Hlavne s tou... príšerou :D Odporúčam :D

príjemné čítanie (Blanka Bieliková, 6.6.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tieto knižky sú napísané tak, že ich doslova zhltnete za jedno popoludnie. Ľahké, napínavé, zábavné, jednoduché aj nie, je to fantázia, mytológia, súčasnosť - podaná milou osobou a úprimne. Odporúčam.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát deväť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x