bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Príbeh čarodejnice

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Príbeh čarodejnice (1.diel z 3)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 06.05.2024 02:56

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Príbeh čarodejnice

Vedkyňa Diana Bishopová si počas výskumu v oxfordskej Bodleianskej knižnici nevedomky vyžiada zakliaty alchymistický rukopis. Diana pochádza zo starobylého, významného čarodejníckeho rodu, no sama nechce mať nič spoločné s čarodejníctvom, zanevrela naň po smrti svojich rodičov. Preto po zbežnom nahliadnutí a pár poznámkach vráti knihu do skladu. Jej objav však spôsobí nebývalý rozruch vo svete bytostí a do knižnice sa nahrnie horda démonov, čarodejníc a upírov. Diana totiž náhodou natrafila na žiadaný, stáročia stratený poklad – a je jediná, ktorej sa podarilo prelomiť jeho zaklínadlo.
Debutujúca spisovateľka Deborah Harknessová napísala fascinujúcu knihu s prvkami histórie a mágie, romantiky i napätia. Diana je odvážna hrdinka, ktorá nájde rovnocenného partnera v úctyhodnom upírovi Matthewovi Clairmontovi. Ich spojenectvo postupne prerastie do intímneho vzťahu, porušujúceho dávne tabu. Bytosti sa nesmú medzi sebou sobášiť, aby neoslabili svoju moc, inak ich neminie krutý trest... Ako mu uniknúť a pritom sa pokúsiť o odhalenie tajomstva rukopisu, ktorý na svojich stranách sľubuje kľúče k poznaniu záhadnej minulosti aj neistej budúcnosti?

Z anglického originálu A Discovery of Witches (Viking, USA) preložil Martin Štulrajter.

Detaily o knihe

Názov: Príbeh čarodejnice

Originálny názov: A Discovery of Witches

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Škoda pokračovania (Petra Zmatková, 12.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
V prvom rade, celkom by mi stačil tento diel, druhý bol zbytočný a tretieho sa už asi nedočkám. Celkom zaujímavá séria o tom, že zrnko pravdy je asi vo všetkom. Zaujímaví upíri a čarodejnica, čo nečaruje... Odporúčam :)

Výborná kniha (Natália Tabačárová, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na knihu som narazila, keď som si vyberala svoj darček na Vianoce. Názov "Príbeh čarodejnice" ma zaujal, veď koho aj nie? Prezrela som si obsah a keď som si prečítala, že sú tam aj upíri, povedala som si, že tu knihu musím mať. Mňa veľmi fascinuje svet týchto nadprirodzených bytostí, o ktorých si myslíme, že vieme všetko a pritom nič.Každopádne našla som ju pod stromčekom :D Knihu som prezerala asi z každej strany, voňala strany (nie je nič lepšie ako vôňa novej knihy). Trošku som sa sklamala keď som si prečítala na obale vetu " Mágia zakázanej lásky medzi upírom a čarodejnicou v hlbinách času" vtedy som si pomyslela ( ďalšia romantická kniha za maskou tajomných bytostí).Ale nedalo mi (aj keď nemám rada romantické knihy) nezačať ju čítať. Pustila som sa do nej a nevedela som sa odtrhnúť najviac ma bavili príbehy z minulosti. Príbeh je o dospelej Diane, ktorá je čarodejnica,ale nechce využívať svoju moc, lebo si myslí, že kvôli tomu jej zabili rodičov. V knižnici stretne vedca Matthewa a spolu hľadajú starý alchymistický rukopis... Som šťastná, že som ju začala čítať, odporúčam ju všetkým čo majú radi túto tému, (nakoniec tej romantiky tam nebolo až tak veľa :D) je to skvelá kniha.

vznikajúca (Monika, 25.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
práve som dočítala túto knihu, zaujala ma od začiatku, veľmi pekný príbeh, nielen o láske. páči sa mi že hlavné postavy nie sú teentegery, ale vedci, kniha je plná detailov, autorka pekne prepracovala príbeh a vzťah medzi upírmi, čarodejnicami a démonmi. v knihe boli aj pasáže ktoré ma trošku nudili ale poslednú tretinu knihy som doslova zhltla :) otvorený koniec má núti kúpiť si druhý diel som zvedavá ako dopadne cesta hlavných hrdinov do minulosti. veľmi sa mi páči autorkina myšlienka s domom ktorý si vyrobí miestnosť keď má prísť želaná návšteva a v podstate riadi život svojich obyvateľov. knihu odporúčam nadšencom nadprirodzených kníh.

Absolútne úžasná (Zuzana, 9.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha bola úžasná. Mala okolo 500 stran, čo považujem za veľké plus. Dej bol skvelý, zo začiatku som netušila ako sa bude odvíjať. Jeho koniec ma vcelku prekvapil, už sa nemožem dočkať kedy sa mi dostane do rúk pokračovanie.

:) (Michaela Pavľáková, 30.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha sa mi veľmi pačila. :)

:) (Michaela Pavľáková, 30.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelá knižka :) naprv som sa moc nenadchla, ale potom som nevedela prestať čítať.

Výborná (Zuzana Užovičová, 14.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dostala sa mi do ruky len náhodou, ale nelutujem. Veľmi dobrá svieža oddychovka. Teším sa na druhú časť.

100% moja obľúbená kniha :) (Zuzana V., 5.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Konečne je tu poriadna kniha! Je to kniha, kt. nemá 150 strán - ako niektoré majú, pretože im ide iba o to, aby ich niekto vôbec čítal a aby sa neunudil k smrti. Taktiež je tu konečne hlavná hrdinka dospelá žena - wau, to je veľmi výnimočné, pretože teraz letia 16-17 ročné dievčatá, kt. nevedia čo so sebou. Taktiež milujem knihy, kt. majú čo dočinenia s dobou pred 21. storočím :P Túto knihu som stiahla neuveriteľne rýchlo (už mám prečítanú aj dvojku), takže som veľmi milo prekvapená, že som sa počas 552 strán nenudila, nikdy sa dej nevliekol, skoro stále bol napínavý. Túto knihu odporúčam a aj nasledovne Tieň noci :)

Môže byť! (Lucia Vajsová, 2.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Ja osobne uprednostňujem dobré detektívky pred fantasy a romantické "čmárance" mi málokedy niečo povedia... Túto knižku som dostala na vianoce a hneď som ju aj založila do police "navždy neprečítané". Okolo Vianoc som však nemala čo čítať a nejak mi padla do oka práve ona. Začiatok nebol nič moc a chcela som ju znova položiť do police- NAŠŤASTIE som to neurobila! Bola po dlhšej dobe príjemným osviežením. Do konca som ju doslova zhltla za jeden večer. Teším sa na pokračovanie =)

Zaujímavé :) (Mária Turčíková, 23.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Zo zaciatku par stran ma to nechytilo no ale som sa donutila precitat aspon kusok, ked som to uz kupila a vobec NELUTUJEM!!!, fakt ma to chytilo do noci som to citala ako kazdu, ktora je uzasna, boli tam zaujimave veci z lit.,chem.... cize to nebol iba pribeh, som to nechcela ani docitat som viac a viac spomalovala lebo som vedela, ze este tu neni pokracovanie no v kazdom pripade sa tesiim na nan tesim :)

láska (Emily, 19.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
príbeh zakázanej lásky medzi čarodejnicou a upírom... niekto si pomyslí, že je to rozprávka pre dospelých, ale čo ak tieto bytosti medzi nami skutočne sú?

dnes (katarinka, 13.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
dnes som začala čítať túto knihu, dúfam že vaše odporúčania sa naplnia :)

Ooooo... (MD, 10.3.2013) Odpovedať

Čarovný príbeh lásky dvoch bytostí popretkávaný nitkami hystórie - už sa neviem dočkať ďalších častí

:) (Lucia, 8.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Z knihy som bola nadsena aj ked ma miestami trosku vyrusoval odborny opis ktoremu som nerozumela ale knizku vrelo odporucam a tesim sa na pokracovanie :)

Príbeh Čarodejnice (Nikolet, 3.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Fantasy knihy až tak moc nečítam, možno jednu za pol roka si prečítam. Avšak po prečítaní o slečne Bishopovej sa neviem dočkať na pokračovanie. Kniha ma veľmi bavila.

Príbeh čarodejnice (Vikinka, 4.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Začiatok knihy sa mi veľmi nepozdával skoro som ju odložila naspäť na jej miesto na poličke ale našťastie som to nespravila inak by som prišla o skvelý príbeh ktorý táto kniha nakoniec skrývala. Láska medzi Dianou a Matthewom. Diana je mladá inteligentná žena profesorka na fakulte ktorá sa beznádejne zamiluje do taktiež inteligentného profesora Matthewa má to však háči ako inak v takýchto zaláskovaných príbehoch Matthew je totiž upír a to som ešte nespomenula že Diana je čarodejnica ktorá sa s tým že je čarodejnica ale vôbec nestotožňuje. Prvá časť príbehu opisuje ich zblíženie a problémy s tým ako ich vzťah vezme rodina a priatelia a ja si rozhodne nenechám uniknúť pokračovanie tejto knihy ktorá v sebe spája lásku a napätie :)

Nemohla som sa od nej odtrhnúť!! (Michaela Brejdová, 26.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je skvelá.Nemohla som sa od nej odtrhnúť!Stále som sa k nej vracala.je to napínavé, pútavé a tajomné!Myslím si,že je to lepšia kniha než je Harry Potter.Vrelo odporúčam ľudom ,ktorí majú radi tajomné knihy!Keď som ju prvý krát zobrala do ruky veľmi ma nezaujala,ale hneď po prvej stránke to bolo už iné!

Upútala (Petra, 23.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
V prvom rade musím povedať, že v knihe bolo veľmi veľa chýb - tam chýba zvratné zámeno, tam je chybné písmeno, inde vôbec nie je... Pripadalo mi to ako dosť odfláknutá práca, akoby to niekto narýchlo robil, lebo bol v prese. Na druhej strane, príbeh bol skvelý. Čítanie ma bavilo a občas som túžila byť hlavnou postavou :) Musím však dodať, že autorka jej dala až príliš veľa magických schopností a spravila z nej niekoho absolútne výnimočného, miestami to bolo až neprirodzené. Ale aj tak neľutujem, že som si knižku kúpila a teším sa na pokračovanie.

Skvelá, nielen pre teens :) (Kristína S., 17.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už naozaj dávno som neprežila takýto pocit, dojem, pohnútku: Je príjemný jarný nedeľný večer a mne na návštevu príde kamarátka z môjho rodiska. Sadneme si na terasu, objednáme pivko, no pohodička najväčšia. Ako je teda možné, že po prvých minútach mnou šije nedočkavosť, kedy už budem môcť zaplatiť, rozlúčiť sa a (verte, takmer doslova) utekať domov, k rozčítanej knižke.. Je to knihou. Je to upírom. Je to čarodejnicou. Je to PRÍBEHOM.. A to je vlastne všetko, čo som potrebovala povedať :)

Čarodejnice,upíry,démoni (Kristína Klabníková, 9.6.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Z knihy mám rozporuplné pocity.Autorka má síce zaujímavý štýl písania a aj námet bol zaujímavý,ale aj tak som mala pocit,že ma kniha občas nudí.Občas som mala pocit,že kniha má v sebe až príliš veľa opisov,ktoré v nej nemuseli byť,takto sa to zbytočne len naťahovalo a ja som mala chuť knihu odložiť a nedočítať.Dlho mi trvalo kým som sa do knihy dostala a tá ma začala ako tak baviť.Dej postrádal pre mňa trošku viacej akcie (aj keď knihy bez nej sú tiež dobré)-tu však ak nejaká nastala,tak trvala len pár,potom skončila a zase sa to skĺzlo do opisov a trochu sa tváriaceho deja.Čakala som,že sa viacej objaví význam rukopisu a vecí okolo neho.Namiesto toho som čítala o tom ako sa Dianna zbližuje s Matthewom,že je proti pravidlám byť spolu atď Summa sumárum kniha nebola zlá,ale z toho námetu by sa dalo vyťažiť ešte niečo viacej.Za skúšku stojí niekoho nadchne,že sa nebude vedieť od nej odtrhnúť a niekoho nie:ten ju buď nechá tak alebo sa prekoná a prečíta ju dokonca.Po nadšených recenziách som čakala viacej,ale trošku som sa sklamala.

Čarodejnice,upíry,démoni (Ondřej, 5.7.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Možná, že je to překladem. V české verzi žádné nudné pasáže neobjevují. každopádně, je to můj názor =)

Pribech čarodejnice (MAJA, 4.6.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vrelo odporučam každemu kto ešte nečital tuto knihu.Je tak dokonole spracovana,až sa vžijete do deja ako keby ste tam boly vi sama.A to som už prečitala vela knich.

pekné (Viera Šimonová, 2.5.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Táto kniha vo mne vyvoláva zmiešané pocity... Na jednej strane autorka výborne zvládla opísať charakter jednotlivých postáv. Aj keď si myslím, že nebolo jej cieľom, aby hlavná hrdinka, ktorá študovala na prestížnych univerzitách, pôsobila naivne a niekedy až detinsky. Na druhej strane, na takú hrubú knihu by to chcelo viac deja. A to je problém!!! Keď sa objavil dej, vzápätí sa skončil - Dianu uniesla čarodejnica a mučila ju, ale v tej istej kapitole ju zachránili, ošetrili a previezli z Francúzska do USA. Aj napriek tomu, čo som napísala, hodnotím túto knihu 4 hviezdičkami. Príbeh je pekne napísaný, postavy si obľúbite (aj čarodejnícky dom) a otvorený koniec sľubuje zaujímavý druhý diel...

Úžasné dielo (Veronika Kmeťová, 11.4.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autorka prišla s fascinujúcou knihou, v ktorej sa mieša história, mágia, romantika a napätie. Ak zmiešame všetky tieto ingrediencie malo by nám vyjsť úžasné dielo. Čo sa aj podarilo. Kniha je výborne spracovaná, popretkávaná veľkým množstvom informácii, z rozličných oblastí. (Niektorých by tieto informácie mohli nudiť, mňa naopak fascinovali.) Ďalším plusom je vyzretosť postáv a úžasná rôznorodosť ich charakterov. Celý dej je do detailov premyslený a prepracovaný, vidieť, že autorka si s napísaním knihy musela dať obrovskú námahu a tá námaha priniesla ovocie. Jediným mínusom sú miestami až príliš dlhé opisy, ktoré spomaľujú dej. Tretia tretina knihy je asi najlepšia, dej plynie rýchlo a ani si neuvedomíte, že už ste na konci. A ten koniec… vynikajúco vydláždená cesta k druhej knihe, autorke sa podarilo udržať čitateľa v napätí. Pevne verím, že druhá časť bude rovnako dobrá ako táto, a možno aj lepšia. Jedno je však isté, v područí Deborah Harknessovej sa rodí séria, ktorá by mohla byť vynikajúca. Možno lepšia, ako všetky predchádzajúce. No nechajme sa prekvapiť. Vedzte, že knihu si buď obľúbite alebo ju po prvých stránkach odložíte, no potom sa pripravíte o pekný zážitok.

Bytosti, mágia, láska (Lenka Matejíková, 10.3.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Troma slovami z nadpisu by sa dal zhrnúť príbeh Deborah Harkness Príbeh čarodejnice. Ako prvé ma z knihy zaujalo prostredie obrovskej univerzitnej knižnice, v ktorom Diana (naša hlavná čarodejnica), nájde stáročia stratený alchymistický zväzok, po ktorom prahnú nielen čarodejnice, ale i démoni a jeden veľmi zaujímavý a tajomný upír. Čoskoro sa ukáže, že i napriek Dianinej urputnej snahe vytesniť zo života mágiu, je jediná, ktorej sa za tie roky podarilo prelomiť kúzlo rukopisu. Ukáže sa, že Diana už ďalej nemôže mágiu vytesniť zo svojho života... Diana je sympatická postava, ktorá sa od typických hlavných hrdiniek podobných románov líši hlavne vekom a tým, že školu navštevuje nie ako študentka, ale ako profesorka. Hoci sa charakterizuje ako silná a emancipovaná žena, autorka jej až príliš často prisúdila scény, v ktorých ju vynášajú do schodov, vysádzajú na koňa, ukladajú do postele, kúpu, obliekajú, hýčkajú, spievajú jej, aby zaspala... a vykanie si z jej milovaným, keď už spolu spávajú v posteli a obmäkčujú svoj vzájomný hnev bozkami, vyznieva trochu nepatrične. Príbeh čarodejnice určite má svoje klady i zápory. Na jednej strane stojí zaujímavý svet rôznych bytostí, ktorý sa riadi vlastnými pravidlami, čaro starých knižníc voňajúcich zašlým papierom a drevom (pri tejto predstave pracuje fantázia každého knihomoľa a srdiečko búcha trochu rýchlejšie túžbou byť uprostred políc). Na druhej strane pokrivkávajúci dej pretkaný miestami nudnými pasážami a zbytočnými odbočkami, ktoré knihe uberajú zo svižnosti a napätia a trochu rozpačitý štýl debutového románu. Napriek výhradám ide o zaujímavý príbeh so silným potenciálom, ktorý určite stojí za niekoľko večerov strávených prevracaním stránok tejto hrubej knihy. Predsa len, je to autorkina prvotina a preto sa patrí prižmúriť jedno očko nad tými niekoľkými nedostatkami. Sú bohato vyvážené zaujímavým svetom, čarovným prostredím a netradičným pohľadom na históriu.

2.diel (Lenka Kučerková, 9.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
dobry den, chcem sa spytat ci bude aj 2. diel prelozeny do SK a kedy by mohol byt predpoklad. Dakujem

odpoveď (Katarína Ončáková, 13.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
dobrý deň, urobíme pre to všetko, no termín Vám zatiaľ neviem povedať.

odpoveď (Katarína Ončáková, 23.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, už máme termín 4/2013 :)

Absolutne super!!! (Lenka Kučerková, 9.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Absolutne skvela kniha, sice niekedy som bola prekvapena ako sa dej vyvija ale ma skvelo prekvapil. Este mam 50 stran pred sebou ale to zvladnej za den precitat pretoze ked zacnem s citanim neviem sa odtrhnut od nej a ked musim tak som velmi netrpezliva aby som mohla pokracovat dalej. Kniha ma doslova vtiahne do seba a ja cely dej prezivam ako by som to bola ja. Citam dost vela, mam uz aj doslova kniznicu doma ale az takto skvelu knihu som este necitala..doslova...mozno jednu ale to tiez cakam na 3 diel. najradsej by som bola kedy som mohla citat 2.diel ale bohuzial musim pockat..to je jedine minus...

Pribeh carodejnice (Jana Filakova, 27.2.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Velmi dobra kniha,odporucam.Urcite nikoho nudit nebude a urcite hned siahnu po dalsej casti,ale ja si na nu musim este chvilocku pockat.Uz sa na nu velmi tesim.Mna vtiahla do deja okamzite a je pisana putavo a tazko sa od nej odchadza.

Neskutočná kniha (Sandruš, 24.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som dočítala nedávno. Síce som si na začiatku myslela že ma to nechytí mýlila som sa. Dej je občas napínavý občas romantický a vtipný. Rýchlo vás pohltí a vy stále len čítate čítate a zrazu bum posledná strana. Kniha je písaná tak príjemne, že som ani nevnímala čo sa deje naokolo ale celkom som sa preniesla do deja. Všetko je dobre opísané, postavy, prostredie, osoby,kúzla.Dianine vtipné výroky ma dokázali veľmi rozosmiať :D Vrelo odporúčam každému a veľmi veľmi sa teším na pokračovanie. Dúfam, že bude čoskoro :)

recenzia (M.K., 2.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som čítala v angličtine, lebo mi ju požičala kamarátka. A hneď po prečítaní som si povedala, že ju musim mať aj ja v slovenčine.Zo začiatku sa mi zdala veľmi zdlhavá, takže sa nedajte odradiť, lebo pridete oveľa.Mala som pocit, že miestami to bolo prekombinované, ale to len zvačšilo napatie.Ja osobne si myslim, že na túto knihu sa nechýta ani Twilight a pod.Autorka sa naozaj vyzná v tejto téme a dáva si zaležať na každom detaile :) A važne v tejto knihe všetko sedelo ako puzzle :))) Takže všetci čo mate radi nadprirodzene bytosti neváhajte z tejto knihy budete mať zážitok. Neviem sa dočkať ďalšieho dielu....odo mňa 5 hviezdičok za krasny zažitok a prijemne stravený čas pri tejto knihe :))))

perfektné čítanie (Andrea Urbanová, 2.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Existuje veľa kníh s námetom o láske nadprirodzených bytostí a ľudí. Tiež existuje veľa kníh o zakázanej láske. "Príbeh čarodejnice" je niečo medzitým. S tým rozdielom, že to má aj zápletku (dokonca veľmi zaujímavú)a citové výlevy spisovateľky sa napriek téme držali na uzde.. ;) Kniha sa mi veľmi páčila. Jediné negatívum je, že druhý diel na seba nechá trochu čakať.. Ak sa nemýlim, tak v júli vyjde len v angličtine.. :( Odporúčam každému, kto má rad sci-fi, fantasy a tiež "mierne" ľúbostné knihy.. Takže palec hore a tešme sa na pokračovanie..

dalsi diel (adam, 27.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kedy vyde 2.diel ?

odpoveď (Katarína Ončáková, 23.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
4/2013 :)

výnimočná (Kristína Kristína, 16.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
momentálne kniha, ktorá ma vtiahla do sveta mágie, čarodejníctva, ale i zlých bytostí - oproti knižkám ako Upírske denníky, Twilight alebo Harry Potter je toto knižka pre ľudí, ktorí vyrástli z detského sveta fantázie, ale chcú byť v tom svete už dospelí...je to kniha, ktorá vás nenechá čítať riadok po riadku bez toho, aby ste premýšľali, táto kniha má zmysel, príbeh, lásku, mágiu, históriu, napätie a určitú záhadnosť, ale nepustíte ju z ruky, pokým nedočítate posledný riadok, v knihe sa prelínajú svety rôznych stvorení, ktoré sa snažia zblížiť inak znepriatelené bytosti, porušujúc tak dávne tabu - kniha je kľúčom k poznaniu záhadnej minulosti aj neistej budúcnosti

Perfektná! Odporúčam! (Mária Breštenská, 9.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som knižku objavila v kníhkupectve, trochu som váhala nad kúpou. Kúpiť? Nekúpiť? Nakoniec som po knižke predsa siahla. A moje pocity? Autorka perfektne vykreslila postavy, vytvorila veľa vedľajších charakterov, ktoré veľmi dobre dopĺňajú príbeh. Knižka je pritom písaná jednoduchým, prostým spôsobom, ktorý vás určite prekvapí. Pretože niečo také sa len tak nevidí. Napriek tomu, že je knižka vymyslená, hovorí o viacerým reálnych pravidlách života. A je len na vás, či ich nájdete. Ja som ich našla... Musím pochváliť aj slovenskú verziu obálky, ktorá je vážne podarená. Chválim, chválim, chválim!

vydarená kniha! (Michaela Töröková, 9.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvele napísaná kniha, ktorá nenudí. Počet strán nebol dôležitý, pretože Príbeh čarodejnice sa číta veľmi príjemne a rýchlo. Kombinácia histórie a súčasnosti, vedy a mágie a ich vzájomné prekrývanie, doplnené romantickým príbehom, ktorý sa rozvíja postupne a zároveň uveriteľne (a konečne sú hlavní hrdinovia dospelí! :) ), plus napätie v právnych dávkach dáva knihe výnimočnosť. Teším sa na pokračovanie.

Výborná kniha (Domčo, 18.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hlavnou hrdinky tejto Young Adult novinky je tridsaťsedem ročná historička Diana Bishopová. Konečne je to dospelá žena a nie „usoplená, dospievajúca puberťáčka“, ktorá sama nevie, čo vlastne chce. Knižku som si vybral podľa lákavej anotácie a veľmi dobrých recenzii na Martinuse (deväť ľudí z deviatich dalo knihe navyššie hodnotenie). Taktiež som si prečítal ukážku z jednej knižnej stránky, ktorá ma rozhodne zaujala, a preto som neváhal, a knižku si kúpil. Diana Bishopová vie, čo chce. Konečne prichádza kniha, s veľmi dobrou hlavnou postavou (to sa vidí len málo krát... nemotorná Bella, nerozhodná Ever, pojašená a vzdorovitá Darina, a ďalšie...). To by už snáď nebolo Young Adult, keby hlavná postava hneď na začiatku niečo „nespackala“ a dôsledky musela vyriešiť v druhej polovici knihy. Je zaujímavé pozorovať vzťah medzi Dianou a Matthewom. Prezradím len toľko, že im veľmi dlho trvalo, pokým si začnú tykať (profesionálny odstup na niekoľko stovkách strán). Hneď na začiatku pochopíte, že autorka má výnimočne vyvinutý štýl písania i napriek tomu, že knižka je autorkinou prvotinou. Postupne sa ale v knihe začínajú objavovať nudné a siahodlhé opisy, odklony od hlavnej témy, ktoré deju nijak nepomôžu. Povedal by som, že autorka tým knihu len zbytočne predlžuje, akoby bola platená od napísaných strán. Pokojne mohla mať knižka o dve stovky strán menej. Knižku by som zhodnotil takto: začiatok veľmi dobrý, potom sto strán, ktoré čitateľovi nič obzvlášť neprinesú, zaujímavý stred a veľmi dobrý, prepracovaný koniec. Knižka je písaná v prvej osobne z pohľadu Diany; a v dvoch kapitolách v tretej osobe, keď autorka opisovala iný „svet“ ako ten Dianin. Autorka vytvorila nový fantazijný svet, v ktorom mieša čarodejnice, upírov a iné fantastické bytosti. Takýto mišmaš sa niekomu môže pozdávať, avšak väčšinu čitateľov len viac zmätie. Miestami dej tak zamotávala, že som si niektoré pasáže musel prečítať viackrát. Obálka sa vydavateľstvu naozaj podarila (v tomto prípade nebol použitý pôvodný návrh, vydavateľstvo si vytvorilo svoj). Ku prekladu nemám výhrady, povedal by som, že bol tiež veľmi dobrý. Ako sme si u vydavateľstva IKAR už určite všimli, opäť skombinovalo tenké strany s extra malými písmenami, a tak knihu narvalo do pár centimetrov. Knižku by som celkovo ohodnotil veľmi dobre aj napriek tomu, že ma niektoré pasáže unavovali a nudili, ale boli v nej aj také, ktoré ma naopak bavili. Veď pred sa len – je to autorkin debut a autorka má vážne potenciál. Knižka sa doposiaľ prekladá do viac ako tridsiatich piatich jazykov po celom svete a pritom vyšla len začiatkom tohto roka.

Absolútne perfektná (Slávka Baldoková, 23.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dlho som nečítala nič lepšie, úžasná kniha, ktorá ma okamžite dostala, vynikajúco napísaná, má štýl a autorka sa evidentne vyzná:-) Mystické, napínavé, také pútavé som to nečakala, vážne. Trošku mi to pripomínalo Kate Moss, ale tu aj s upírmi a démonmi. Tajomný alchymistický rukopis, čarodejnícki predkovia, zaklínadlo, v knihe je všetko - mystika, romantika, história. Autorka pozná fakty a príbeh starostlivo vyskladala, dala si na ňom záležať, aby všetko sedelo ako puzzle. Súmrak a podobné omáčky sú slabý odvar, toto sa možno pomalšie rozbiehalo, ale potom to nabralo grády. Vrelo odporúčam, nebudete sa vedieď odtrhnúť a už teraz sa neviem dočkať druhej časti.
Všetky komentáre (40)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Rozhodla som sa: budem sa správať ako seriózna vedkyňa a s Ashmolom 782 budem zaobchádzať ako s bežným rukopisom. Nebudem si všímať horiace končeky prstov, zvláštny pach knihy a jednoducho opíšem jej obsah. Potom sa rozhodnem, s profesionálnou nestrannosťou, či je dosť sľubná a oplatí sa ju skúmať dlhšie. Napriek tomu sa mi chveli prsty, keď som rozopínala malé mosadzné spony.
Rukopis vydal jemný povzdych.
Rýchlym pohľadom ponad plece som sa uistila, či je miestnosť stále prázdna. Jediný ďalší zvuk v čitárni bol hlasný tikot hodín.
Usúdila som, že radšej nezaznamenám „kniha si vzdychla“, zapla som laptop a otvorila nový súbor. Táto dôverne známa úloha – ktorú som vykonala už sto- alebo tisíckrát – bola rovnako upokojujúca ako úhľadné značky na mojom zozname. Zapísala som názov rukopisu, jeho číslo a odkopírovala jeho titul z katalógového opisu. Pozrela som si jeho veľkosť, väzbu a obidve som podrobne opísala.
Zostávalo ho už iba otvoriť.
Aj napriek uvoľneným sponám bolo ťažké nadvihnúť obálku, akoby bola prilepená k stranám pod ňou. Zanadávala som popod nos, na okamih som na ňu priložila otvorenú dlaň a dúfala, že Ashmole 782 jednoducho potreboval šancu spoznať ma. Položiť ruku zhora na knihu vlastne nebola celkom mágia. Zasvrbela ma dlaň, rovnako ako ma svrbela pokožka, keď sa na mňa pozrela čarodejnica, a napätie z rukopisu zmizlo. Potom sa už obálka obrátila ľahko.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x