bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Prekliatie vlkov (Nočný tieň 2)

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Prekliatie vlkov (Nočný tieň 2)

Magický svet, ktorý vo svojom románe vytvorila americká autorka Andrea Cremerová, je krásny, ale aj nebezpečný. Má nemenné, prísne zákony a život sa odnepamäti riadi podľa nich. Dobro a zlo však zvádzajú nikdy sa nekončiaci boj...

Koľko skúšok prežije láska?
Keď sa Calla Torová preberie v dúpäti svojich zarytých nepriateľov Stopárov, nepochybuje, že jej dni sú spočítané. Jej vynútený svadobný obrad s alfa samcom Renom sa skončil katastrofálne. Calla Rena aj vlastnú svorku opustila a záhadného priateľa Shaya v strachu o jeho život premenila na vlka. V knižnici na Panstve jarabín, v dome Shayovho strýka, ich však obkľúčili a Calla sa ocitla v rukách nepriateľských Stopárov. V omámenej mysli si zachovala obraz Shaya, ako ho, vo vlčej podobe a bezvládneho, odnášajú Ochrancovia nevedno kam. Callina situácia sa zdá beznádejná, ale potom jej Stopári dajú lákavú ponuku – okrem odhalenia tajomstva súvisiaceho s dávnou minulosťou by Calla mohla nielen zachrániť svoju svorku a brata, ale aj muža, ktorému ušla spred oltára. Všetko však musí dobre zvážiť, pretože za ponukou sa skrýva množstvo nástrah spojených so smrteľným nebezpečenstvom. Naozaj stojí bývalý snúbenec Ren a priatelia zo svorky za také riziko? Je Shay naozaj ten, koho by si mala vyvoliť, bez ohľadu na to, čo sa udeje? Rozhodnutie nie je ľahké, ale Calla prvý raz v živote drží v rukách kľúč od vlastnej budúcnosti – a najmä od pravej lásky.

Z anglického originálu Wolfsbane (Philomel Books, A division of Penguin Young Readers Group, The Penguin Group USA) preložila Diana Ghaniová.

Detaily o knihe

Názov: Prekliatie vlkov (Nočný tieň 2)

Originálny názov: Wolfsbane

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Supeeeeer! (Dominika Zabakova, 8.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to výborna kniha, ja som ju doslova "zhltla" aj s obalom autorka vložila do tychto knih užasnu fantaziu a tvorivosť :-D Keď sa do toho pustite nebudete vedieť prestať, možno že sa vm skotula par slzičiek po ličku inokedy sa budete usmievať a budete mat chuť skakať až po plafon :-D (ako ja). Užasna kniha aj prva cast odporucam precitat si :D už som si kupila aj pokračovanie tešim sa keď to začnem čitat.

Prekliatie vlkov (Ivana Hudáková, 5.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Druhý diel tejto trilógie bol taktiež skvelý. Calla so Shayom sa ocitnú v rukách Stopárov a uzavrú s nimi spojenectvo. Spoločne zachránia niektorých členov Callinej svorky. Bolo to ozaj napínavé, pútavé v niektorých pasážach sa to tak zamotalo, že som nevedela komu veriť, na koho stranu sa prikloniť a komu držať palce. Bolo to fakt super.

:) (Lucia, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
tak ako som ocakavala - skvele pokracovanie prveho dielu. hltala som stranku za strankou :) urcite vrelo odporucam :)

Prekliatie vlkov (Alexandra Halmová, 7.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Utieklo to strašne rýchlo a mám pocit, ako keby sa nič nestalo, pritom sa udialo toľko vecí. Buď prebiehala nejaká akcia, alebo sme sa dozvedali skutočnú pravdu z dejín Strážcov, Ochrancov a Stopárov. Hneď na začiatku som bola zmätená veľkým počtom nových postáv (keď som si už v prvej knihe myslela, že som vyhrala, keď som zapamätala mená všetkých vlkov), na úplnom konci zase sklamaná neexistenciou takpovediac veľkého finále, keďže posledná strana sa končí vlažne - aj keď finálnej bitky sme sa už predtým dočkali.

Krása... (Petronela Pavlíková, 29.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
d sa vám páčila prvá časť, tak druhá vás úplne pohltí. Nie je velmi zameraná na trojuholník Calla-Shay-Ren aj ked sa tam objavuje. Kniha je akčnejšia a má rýchly spád. Velmi som si oblubila nové postavy ktoré sa v knihe objavili, hlavne ich humor :) 4hviezdičky davam preto lebo miestami mi vadilo ako Calla uvažovala samozrejme mala na to svoje dôvody, ale mne to velmi nesadlo. Kniha je napriek všetkému velmi krásna :

Skvelá kniha (Niko, 16.11.2012) Odpovedať

Druhý diel bol veľmi skvelý a neľutoval som, že som naň minul posledné úspory :) Krásne vyvrcholení dej a vynikajúce opisy Lietajúcej akadémie :) Odporúčam ju :)

výborná kniha (Adam, 6.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
táto kniha ma velmi oslovila má výborný dej páčia sa mi Stážcovia aj Ochrancovia. Príbeh má vela zaujímavých zápletok .Čítal som 1. a 2. diel a už sa neviem dočkať kedy si kúpim aj 3. diel . Toto je úplne iná kniha ako Súmrak ja si presne takto predstavujem ozajstného vlkolaka teda Strážcu . Už sa teším ako kniha skončí a hlavne na to ako skončia Ochrancovia .

:) (Denisa Bužiková, 1.6.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Druhé pokračovanie sa mi veľmi páčilo ako aj prví diel. Dej má dobrú myšlienku a zápletky tiež stáli za to. Preto túto knihu vrelo odporúčam :)

komu sa páčila1, 2 ho nesklame (Jana Suchá, 7.2.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
...komu sa páčila jednotka tak dvojka ho nesklame....nesklamala ani mňa..nové postavy, nové zvraty, nové situácie...skvelé...ale vadilo mi tu zas to isté čo pri 1tke- neviem si predstaviť ako vyzerajú postavy.....aj tie blbé rozhodnutia hlavnej postavy...

komentárik (Katarína Iványiová, 30.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi pekná a napínavá kniha. Všetko sa tak preplietlo a zauzlilo,že aj ja som bola zmetená:) Už sa neviem dočkať ďalšej časti :)

Prekliatie vlkov (Andy Kántorová, 23.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
No tak ako aj jednotka aj táto kniha ma vešmi zaujala. Bolo to totálne vyvrcholenie deja čomu dávam plus. Všetko sa zaplietlo a zrazu ste nevedeli komu veriť. Ako pravý čítateľ som sa úplne vžila do deja takže som všetko úplne prežívala. A cítila som všetky tie jej váhania aj som ich chápala. Podľa mňa to bolo super napísané a ešte krajšie sa to čítalo.

Super (Niki Kántorová, 23.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
No tak aj táto kniha bola super aý na to že niektoré veci ma nastorpro zmiatli. A ešte to neustále rozhodovanie a všetko.

fajn (Michaela Džuganová, 12.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
hlavna hrdinka ma vedela niekedy fakt nasrat ale inac fajn knihy :)

pekné (Terézia Holubčíková, 4.8.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Je to super- som zvedavá na tretiu časť. Už aby to bolo. Jemi tošku ľúto , že REN je teraz mimo hry. Ale verím, že sa to opraví. Ešte máme pred sebou celú dve časti.

Prekliatie vlkov (Ivana Kasajová, 10.7.2011) Odpovedať

priemerná kniha
Teraz sú všetky knihy na jedno kopito....len koli tomu že Meyerová mala úspech a tie knihy boli dobré... :-/
Všetky komentáre (15)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Do uší mi doľahol dupot čižiem na dlážke, ktosi skrútil kľučku a dvere sa otvorili. Stál v nich muž, ktorého som predtým videla iba raz. Mal husté vlasy farby čiernej kávy a ostro rezanú tvár s jemnými vráskami, pokrytú niekoľkodňovým sivočiernym strniskom, ktoré pôsobilo zanedbane, no príťažlivo. Tú tvár som naposledy videla, predtým ako ma omráčil rukoväťou meča. Zaostrila som zuby a z hrude sa mi vydralo vrčanie.
Otvoril ústa a chcel niečo povedať, no ja som sa premenila na vlka, prikrčila sa a zavrčala. Vycerila som tesáky a znovu zavrčala. Mala som dve možnosti: buď ho roztrhám na kusy, alebo popri ňom prebehnem. Budem sa musieť rozhodnúť v priebehu niekoľkých sekúnd.
Siahol si na pás, odhrnul dlhý kožený kabát a zovrel dlhú zakrivenú dýku.
Tak teda boj.
Zachveli sa mi všetky svaly, prikrčila som sa a sústredila sa mu na hrdlo.
„Počkaj.“ Odtiahol ruku od dýky a zdvihol ruky, akoby ma chcel upokojiť.
Zmeravela som, prekvapená jeho gestom. Trochu ma hnevalo, že si myslí, že ma tak ľahko upokojí. Zacvakala som zubami a šibla očami do chodby za jeho chrbtom.
„To ani neskúšaj,“ povedal a zaclonil mi výhľad.
Odpoveďou mu bolo vrčanie.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x