bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Chování nočních motýlů

Vydavateľ: Knižní klub (EUROMEDIA GROUP, a.s.)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 26.04.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Chování nočních motýlů

Ginny, osamělá stará žena, dožívá bez rodiny a přátel v rozlehlém a chátrajícím viktoriánském domě. Po sedmačtyřiceti letech se k ní nečekaně vrací mladší sestra Vivien a s ní nechtěně i Ginniny vzpomínky na rodinnou minulost. Pro Ginny to byl život na jedné straně strávený v izolaci a nepochopení a na druhé zcela naplněný vědeckým bádáním, neboť jej zasvětila pomoci svému otci Cliveovi – uznávanému lepideptorologovi. I díky tomu Ginny své líčení událostí a konfliktů, které se odehrály v jejich rodině a které měly leckdy tragické následky, hojně a s radostí prokládá popisy chování nočních motýlů a jejich srovnáváním se životem lidí. Způsob, jakým Ginny podává skutečnost, však postupně odkryje její schopnost zkreslit realitu a přetvořit si ji podle svého. Poté co Ginny získá pocit, že Vivien ohrožuje její verzi minulosti, rozhodne se pro radikální řešení – a inspiraci k jeho uskutečnění načerpá ze svého vědeckého výzkumu.

Detaily o knihe

Názov: Chování nočních motýlů

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Podľa obalu sa niekedy oplatí (Barbora Valášková, 17.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha ma zaujala na prvý pohľad, ako sa hovorí. Nedám často na obal, ale v tomto prípade som urobila výnimku. Knihu som začala čítať bez informácií z prebalu a neustále som čakala, čo bude. Dej knižky je ležérny, zasadený do starého domu v dvoch časových líniách. Rozprávačom je hlavná postava Ginny a základom knižky sú jej spomienky, inak povedané "vtedy a dnes". Jej pokrútené predstavy v kombinácií s chovom motýľov vytvára zaujímavú knihu, kde čitateľ postupne cez jej sestru odhaľuje realitu a rodinné vzťahy. Pre mňa nezabudnuteľne zvláštna kniha, ktorá stojí za prečítanie.

Netradicne citanie (Bea, 16.12.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
nuz, na mna trosku tazsia psychologicka kniha. dej je tam len minimalny, zamerany na vykreslenie vztahov medzi clenmi jednej rodiny. je to vsak vsadene do velmi pekneho prostredia a do rodiny vedca (co mna zaujalo najviac). viackrat sa tam porovnana spravanie nocnych motylov so spravanim ludi, co je nepochybne velmi zaujimave. ale chybalo mi tam viac dialogov. celkovo je to naozaj dobra kniha, len nie pre dejovo zameranych citatelov.student psychologie by si ju rozhodne vychutnal viac :-)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x