bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Posledná pieseň

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 02.06.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Posledná pieseň

Keď sa sedemnásťročnej Veronice Millerovej (Ronnie) rozviedli rodičia a otec sa odsťahoval do Wrightsville Beach v Severnej Karolíne, jej život sa obrátil naruby. Tri roky nato stále cíti odcudzenie a zlosť na rodičov, najmä na otca. Jej mama sa však odrazu rozhodne, že všetkým prospeje, ak Ronnie a jej mladší brat strávia leto u otca.
Ronnin otec, bývalý koncertný klavirista, si pokojne nažíva v plážovom mestečku, pohrúžený do maľovania umeleckého diela, ktoré sa má stať skvostom miestneho kostola. Zlostná rebelka Ronnie odmieta všetky jeho pokusy o zmierenie a vyhráža sa útekom do New Yorku ešte pred koncom leta. Čoskoro však stretáva Willa, miestneho lámača dievčenských sŕdc, o ktorom by si nikdy nepomyslela, že ju môže priťahovať, no keď sa pomaly prestáva brániť svojim pocitom, otvára sa najväčšej radosti a zároveň bolesti, aké kedy zažila.
Posledná pieseň je nezabudnuteľný príbeh o láske v jej nespočetných podobách – o prvej láske, láske medzi rodičmi a deťmi –, ktorý odhaľuje, ako najsilnejší ľudský cit dokáže zlomiť srdce a znova ho vyliečiť.

Detaily o knihe

Názov: Posledná pieseň

Originálny názov: The last song

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

PEkný príbeh (Barbora Paulovičová, 14.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Zisťujem, že aj napriek tomu, že som prečítla všetky "sparksovky", je ťažko hodnotiť ich. V skratke zhodnotím všetky pri jednej, náhodne vybratej. Vždy krásny príbeh, vždy pekná romantika a vždy slzy na záver. Pripravte si vreckovky a siahnite po Sparksovi

Milujem čítať knihy (Dominika, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý večer, odporúčam si prečítať knihu Posledná pieseň alebo The last song, Ja som sa k nej dostala cez film na nemenovanej televíznej stanici, veľmi ma mrzelo preto lebo som nepoznala celý príbeh.Film som začala pozerať od polovice. Ale moja drahá maminka sa na druhy deň vybrala somnou do kníhkupectva aby sme kúpili darček pre sestru k jej narodeninám.Predavačka nám ponúkla viacero kníh no mňa zaujala práve táto, ale vôbec som netušila, že som už pozerala film. Keď sestra otvorila darček hneď som si knihu vypýtala aby som mohla začať čítať. Sestra neváhala a knihu mi požičala. Tak som si sadala do kresla a začala ju čítať kniha je veľmi zaujímavá atak som ju dočítala ešte v ten deň. Každý po prečítaní sa ma na ňu pýtal. Tak som im odpovedala kniha je vynikajúca radím vám ju prečítať si. Nikto neváhala a hneď som na sociálnej sieti dostala správu od kamošiek že knihu chcú požičať. Ja som sa veľmi potešila a požičala som dokonca a učiteľke. Knihu autor napísal veľmi pekne hoci Vás môže dojať ale neváhajte a prečítajte si túto skvelú knihu. Ďakujem za vaše prečítanie :)

Neuveriteľná... (Veronika Cholevová, 11.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Každá kniha je v určitom zmysle slova výzva.. neviete ako vás ovplyvní, naladí, či vás rozosmeje alebo rozplače. A kniha Posledná pieseň je pre mňa stelesnením všetkého v jednom celku. Lásky, bolesti, hľadania a hlavná hrdinka mi pripomenula pár chvíľ, kedy som sa správala podobne. Dokonalejšie ako "neuveriteľná" sa táto kniha ani nedá opísať.

Posledná pieseň (Barbora, 28.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľká Kniha, spisovateľ s veľkým P. Tento príbeh je neuveriteľne uveriteľný, zaujímavý, fantasticky prepacovaný, proste skutočný...Opisuje to, čo sa mnohým stalo - prišli kvôli dlhotvrajúcej chorobe o svojho blízkeho a táto strata strašne bolela...no je to súčasťou nášho života - smrť. Príbeh určite chytí za srdce, je dojímavý, skoro celý čas som preplakala. Skutočne odporúčam, tento spisovateľ píše uveriteľne, zo života, kniha vám určite veľa dá a nebudete ľutovať. Odporúčam pozrieť aj film, super.

Láska a jej nespočetné podoby ;) (Erika "Erčíí" Dluhošová :), 23.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha predstavovala posledný dielik, ktorý dokonale zapadol do mojej "malej" zbierky kníh Nicholasa Sparksa. Tak ako ostatné, ani táto kniha nesklamala, práve naopak - prekonala všetky očakávania. Je to príbeh, ktorý Vám otvorí srdce, zaplaví myseľ a pokropí líčka; príbeh, vďaka ktorému si nejeden z nás uvedomí, že láska je ten najsilnejší cit, ktorý v sebe ukrýva každý z nás; príbeh, ktorý je dôkazom toho, že medzi láskou a nenávisťou je veľmi tenká čiara. Priateľstvo, láska, zrada, odpustenie a v neposlednom rade i bolestivý odchod - skutočnosti, ktoré položia na kolená mnohých ľudí, nie však Ronnie, dvadsaťročnú hrdinku tohto skvelého románu. Dievča, ktoré v malom severokarolínskom mestečku nájde lásku hneď dvoch mužov - Willa, príťažlivého mladíka s oslnivým úsmevom a svojho otca - muža, ktorý pre ňu píše Poslednú pieseň. Z dospievajúcej rebelky sa stáva mladá žena, ktorá hľadá odpovede a nachádza návod na šťastný život: "Prejdi utrpením a nájdeš zmysel života". Posledná pieseň je viac ako len príbeh. Ukazuje nám, že i tá najväčšia bolesť nás dokáže posilniť, že i nenávisť sa dokáže premeniť v lásku a že každý si v živote zaslúži druhú šancu. Nemusíte byť romantik, aby Vás tento príbeh rozplakal. Stačí, ak máte srdce na správnom mieste a pôjde to samo...

Príjemné čítanie, odporúčam :) (E. Bartóková, 4.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Minule som blúdila v kníhkupectve a našla som túto knihu, váhala som či ju kúpiť, ale nakoniec som si ju predsa len kúpila a neľutovala som. Úžasný príbeh, plný intenzívnych pocitov, dej sa mení z minúty na minútu a žiadna čitateľka ho neprečíta bez sĺz.

Príjemné prekvapeni (Klaudia, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nedá sa to ani opísať! Kniha bola naozaj nádherná, zaujímavo písaná, opäť veľa emocií,... Len ma oproti knihe dosť sklamal film, ktorý nebol ani zdaleka d´taký úžasný ako kniha, ozaj veľký rozdiel :/

:D (Martina, 31.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Opäť sa ukázalo že Sparks nesklamal. Kniha plná dojených situácií vykresľujúca vzťah otca a dcéry ktorí sa nikdy poriadne nepoznali. A popritom ešte stíha riešiť aj ľúbostný motív. Páčilo sa mi na nej úplne všetko. Plná úsmevných chvíľ ale aj takých pri ktorých sa nedalo neplakať. Som hrdá na to že som ju mohla čítať.

Úžas... (Patrícia, 30.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Do tejto knihy na ktorej obale je vyobrazovaná Miley Cyrus sa mi najprv veľmi nechcelo, no začala som ju čítať a nevedela som sa od nej odtrhnúť. Zobrazuje lásku vo všetkých podobách, vtipné hlášky a momenty a ako býva zvykom u Sparksa, dokáže sa dokonale vcítiť do osôb. Kniha vo mne aj po prečítaní zanechala silné emócie a pri konci som sa nevyhla slzám. Keby som ju mala ohodnotiť počtom hviezdičiek, bolo by to osem z piatich.:)

Všetko má svoj dôvod (Dominika Chrastová, 29.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Posledná pieseň. Kniha, po ktorej som siahla najmä preto, že ju napísal N. Sparks. Jeho meno mi vždy zaručuje krásny príbeh nabitý emóciami. Ani tentoraz som sa vo svojich očakávaniach nesklamala. Dej sa začína jednoducho. Rebelské dievča je nútené zostať s bratom počas letných prázdnin u otca. Postupne sa ale začínajú odhaľovať tmavé zákutia životov postáv. Ronnien napätý vzťah s mamou, Jonahove zdravotné problémy a šikana v škole, Willovo zlé svedomie, Blazina posadnutosť Markusom, Steveho ubúdajúci čas... Verím, že všetko, čo sa nám v živote deje, má svoj dôvod. Táto viera ma v ťažkých okamihoch napĺňa nádejou, že sa raz na mňa opäť usmeje šťastie. Uisťuje ma v tom, že bez smútku a bolesti, by sme nevedeli, čo je radosť. Táto kniha sa riadi presne týmto pravidlom. Bez neho by na jej konci nevznikol happy end. Budúcnosť hlavných postáv by nenabrala šťastný spád. Moment, kedy Ronnie hrala svojmu otcovi poslednú pieseň, bol pre mňa najkrajším a najdojímavejším z celej knihy. Tak sa uzavrel vzťah otca a dcéry, vďaka tej piesni našiel Steve pokoj a získal odpovede na otázky, ktoré mu zamestnávali myseľ. A Ronnie sa konečne prestala strániť toho, čo jej bolo celý život súdené. Tým je hra na klavír a Will.

úžasná (Michaela Mészárosová, 19.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
nádherná tak ako všetky od Sparksa

Skvelý Sparks (Lucia K., 16.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihy od Sparksa sú úžasné, a Posledná pieseň je toho príkladom. Hoci som najprv videla film, takže som dej poznala, aj tak som sa nevedela od nej odtrhnúť. Krásne spracovaný príbeh lásky v rôznych podobách, nielen medzi mužom a ženou, ale aj medzi otcom a dcérou.

DOKONALOSŤ!! (Petronela Pavlíková, 4.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Poslednú pieseň som videla v sfilmovanej forme a následne na to sa mi dostala do rúk jej knižná podoba. S očakávaním som sa pustila do čítania, aj keď ma film na základe kladných recenzií nezaujal. No myšlienky Nikolasa Sparksa mi nedovolili pustiť knihu z rúk. Príbeh je plný emócií, nesmierne podmaňujúci i kruto úprimný. Romanticky hreje, ale aj žalostne narieka. Odhaľuje, ako najsilnejší ľudský cit dokáže ublížiť a znova liečiť. Žiaľ a bolesť, ktoré z príbehu sálali som cítila hlboko v srdci, akoby sa ma priamo dotýkali. Neúspešne som sa bránila slzám. Nicholas ma ako prvý autor dokázal rozplakať. Donútil ma zamyslieť sa nad vopred prehraným bojom s rakovinou, ktorá postupne pohlcovala Ronninho otca. Spolu s Ronnie som pochopila ako je mimoriadne dôležité, vedieť odpúšťať a porozumieť ľuďom, ktorí ma ľúbia. Nemožno pozerať len jedným smerom. Treba sa rozhliadnuť, pretože tam niekde ďaleko sa môže skrývať maličkosť, ktorá nás možnože raz a navždy zmení a rázne ovplyvní naše životy. Ronnine slzy mi stekali po lícach a rovnako ako ona, netušila som, čo bude ďalej. Pieseň, ktorú dokončila pre otca, som počula až dokým som dočítala poslednú stránku. Usmievajúc som zatvorila knihu, pretože rozprávkový koniec mi nedal inak.

leto + vzťahy + vreckovky = táto kniha (Lenka Pupavová, 29.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nie každý má rád Miley, ktorá je hneď na obálke. No stačí si ako hrdinku predstaviť inú dievčinu :) Je to skvelé a emotívne čítanie :´( nielen o letnom zaľúbenom romániku ale o vzťahoch celkovo ... k priateľom, bratovi ale najmä k rodičom. ........ ja som sa nemohla od nej odlepiť :D .....a ešte jej otec robil vitráž zo skla nemaľoval ako je napísané hore :P

niečo úžasné..... (Stanka, 29.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Videla som aj film a čítala aj knihu proste užasný pribeh. Musím sa priznat že na konci knihy som až plakala. :P

Emociálna bomba (Tatiana, 23.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nádherný príbeh otca a dcéry, ktorý sa oplatí si prečítať.....emociálna bomba, chytí za srdce kohokoľvek. Odporúčam! :-)

Sparks nesklame nikdy (Zuzana Pažítková, 19.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Asi sa viacerí zhodneme, že N.Sparks proste knihy písať vie. Jeho diela dokážu rozplakať, prinútiť smiať sa, všetko prežívať s hlavnými hrdinami. A o to pri dobrej knihe ide. Nikoho prácu nechcem odsudzovať, to naozaj nie, ale myslím, že taká knižka ako Navždy: Nesmrteľní od A. Noelovej Poslednej piesni alebo hocičomu inému od Sparksa "nesiaha ani len po členky"!Krásna kniha rozhodne prekypuje emóciami. Jediné čo je na škodu (v mojom prípade) je, že som knihu čítala až po vzhliadnutí filmu a tak som mala spočiatku strach, ako to celé budem vnímať. A úprimne, pri filme som doslova revala ako malé dieťa a pri knihe sa to ešte vystupňovalo (aj keď som si myslela, že horšie to už byť nemôže). Autor píše naozaj krásne a pútavo a príbeh sa mi okamžite dostal pod kožu. Táto kniha v sebe nesie akési posolstvo, ktoré nám ukazuje aký je život vzácni a koľko rôznych nástrah na nás čaká. Úplne som Ronnie rozumela, od začiatku až do konca a Willa aj Steva som si veľmi obľúbila. Páčilo sa mi hlavne, že kniha je písaná z pohľadu viacerých osôb a teda môžeme sledovať emócie v rôznych podobách. Ku každej postave som si vytvorila nejaký svoj vzťah a myslím, že príbeh tejto knihy sa mi na ešte veľmi dlhú dobu nedostane z hlavy. Naozaj krásna kniha, nemôžem inak ako odporučiť. PS: nezabudnite si nachystať vreckovky :))

Kráááasa (Sabína Kašperanová, 13.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Užasná kniha...najprv som videla film ,ale ked som precitala knihu nemala som slov....krasny pribeh..krasne napisane :))))

Sparks nikdy nesklame (Marcela Mináriková, 12.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Štýl jeho písania je proste jedinečný. Nikdy som nečítala nič podobné jeho knihám. Sparks vždy dokáže vytvoriť dokonalý a pritom strhujúci román, ktorý čitateľa nemôže nudiť. Hoci priznávam, niekedy to trochu preháňa s opismi. Jeho knihy však vo mne vždy zanechajú nejakú stopu, čítala som už takmer všetky a práve Posledná pieseň sa mi páčila najviac. To, ako Ronnie znovu objavila lásku k svojmu otcovi bolo neskutočne dojímavé. Najprv som videla film, ktorý bol spravený skvelo, no niečo mi našepkávalo, že kniha bude lepšia. Vlastne, vždy je to tak. Každému túto knižku, a vlastne všetky Sparksove knižky odporúčam :)

úžasný príbeh ktorý chytí za srdce (Zuzana, 4.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha s úžasným príbehom. Film je takisto úžasný. Je skvelo napísaná, preto sa ľahúčko číta. Je to vlastne taký príjemný príbeh na čítanie, pri ktorom si oddýchnete. Síce v niektorých častiach pomerne dosť smutná, no každý si príde na to svoje. Preto vrelo odporúčam . Ja sa už chystám na ďalšie od tohto autora:)

:) (Dominika, 2.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Krásne vykreslený vzťah otca a násťročnej dcéry, ktorý nikdy nie je jednoduchý a už vôbec nie, keď v tomto vzťahu figuruje rozvod, ktorý každé dieťa znáša zle. Sparks to však zvládol s gráciou jemu vlastnou, krásne vykreslil charaktery hlavných postáv a spôsobil, že od tejto knihy som sa nemohla odtrhnúť, kým som ju nedočítala...:)

Neskutočný Sparks je asi väčší génius než Einstein (Christine, 2.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
O tejto knižke som sa dozvedela keď som zisťovala novinky o novom filme s Miley Cyrus a udrelo mi do očí, že je aj kniha a ja na to to musím mať. Krátko potom vyšla v slovenčine a hneď som si ju kúpila a odvtedy sa k nej stále vraciam. Jeho knižky sú neskutočne silné a osobné. Momentálne si plánujem zadovážiť Šťastlivca a prečítať, lebo tento chlap je neuveriteľný! Určite odporúčam všetky jeho knižky!

úžasná! (Petronela Pavlíková, 2.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krása ,-)) prvá knižka čo ma rozplakala.. Nicholas Sparks si u mňa spravil očko... nádhera ,-))

Skvelá kniha (Diana, 1.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nicholas Sparks je úžasný autor! Od neho som už čítala Nezabudnuteľnú cestu a práve teraz som dočítala Poslednú pieseň. A vôbec som neoľutovala. Knihu som si kúpila cez bux v akcii, ale dlho som si na ňu brúsila zuby =)Film som videla a tak som si povedal, že si musím prečítať aj knihu! Zaujímavý dej, postavy, dobrý štýl písania ... Veľmi sa mi to páčilo. ♥ Ronnie a Will ♥ Vrelo odporúčam

Dojímavý príbeh (Magdaléna Cs.) (Magdaléna Csenkeyová, 2.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nicholas Sparks je môj obľúbený spisovateľ a ani teraz ma nesklamal.Silný príbeh a najmä dojímavý koniec ma prinútil k slzám. Neskôr si Ronnie-hrdinka veľmi otca obľúbila. Rešpektovala ho, snažila sa mu pomôcť ako sa len dalo a dokonca si našla priateľa, ktorý ju podržal aj v najhorších časoch. Vymyslieť taký príbeh je určite náročné, ale Nicholas to zvládol na jednotku.Vďaka nemu si človek začne vážiť aj tie najmenšie detaily života. Film ako aj kniha bol citlivý,srdcervúci, ale knihu si s radosťou prečítam znova a znova.Príbeh nadchne určite každého.

kniha, ktorá rozplače (štefánia šenková, 23.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
V tomto románe Nicholas Sparks ukázal svoj talent asi najlepšie. Od štýlu písania, príbeh braný z pohľadu viacerých postáv, až po odkaz lásky. Poukazuje, že láska nemusí byť len medzi milencami, ale tá podstatná láska je medzi rodičmi a deťmi. Lebo silné putá nikto a nič nezničí.

Vynikajúca (Alexandra Szafianová, 14.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to jedna z mála knižiek ktoré ma naozaj rozplakali. Skvelý príbeh, vtipný a zároveň aj smutný. Veľmi sa mi páčilo aj prostredie, v ktorom sa príbeh odohráva. Pri čítaní si človek uvedomí,že by si mal vážiť svojich blízkych.

Úžasné, úžasné, úžasné (Barbora Bujková, 6.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Och tak úžasnú knihu som už riadne dlho nečítala a film je takisto úžasný...odporúčam

N. Sparks je proste Pán Spisovateľ (Nika, 30.4.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Doma mám už tri knihy od Nicholasa Sparksa, a ešte som nikdy neoľutovala, že som si niektorú z nich kúpila. Inak to nebolo ani s týmto dielom. Keď som si najprv prečítala obsah, pomyslela som si, no môže to byť dobré, no neočakávala som toho až tak veľa. Ale opak bol pravdou. Nebola som schopná odtrhnúť zrak od stránok. Uchvátili ma hneď po prvých riadkoch. NS je Pán Spisovateľ a ani teraz nesklamal. Kniha je úžasným obrazom toho, že mnohokrát to čo by sme si mali najviac vážiť, zavrhneme do čiernej diery a to, aké senné to bolo, si uvedomíme až keď je už neskoro. Veľmi ma nadchlo ako to leto zmenilo Ronnie. Ako zmenilo jej osobnosť. Z rebelky ktorá opovrhovala svojím otcom, hromu na klavíri a vlastne takmer celým svetom, sa stala milujúca, empatická dáma ktorá si váži každú maličkosť. To ako sa menil z dňa na deň jej vzťah s otcom, je veľmi pekne napísané. Dramaticko nečakaný koniec čítateľa možno prekvapí ale neodradí od čítania. Práve naopak. Teším sa na novú knihu od NS - Správa vo fľaši. Už mám pre ňu miesto na poličke. Takže Poslednú pieseň vrelo odporúčam každému čítateľovi :)

pekná kniha (S. Adamčíková, 29.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Od Nicolasa Sparksa som čítala už dve knihy -Milý John a Šťastlivec /obe sa mi veľmi páčili/ preto som bola pred čítaním tejto knihy plná očakávaní. Poslednú pieseň som dnes so slzami v očiach dočítala a musím napísať, že som prežila krásny čitateľský zážitok. Stránky knihy sú plné emócií- kladných aj záporných a zanechajú v duši hlboký dojem. Príbeh o problematike rodičovských vzťahov a takisto prvej lásky je krásny, písaný veľmi "ľahučkým štýlom", dobre sa číta. Viem, že je Posledná pieseň aj sfilmovaná ale rozhodla som sa, že film si nepozriem, nenechám si pokaziť dojem z krásnej knihy. Vrele odporúčam.

Sparks (Simona, 29.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
od tohto spisovateľa som nečítala žiadnu knihu, ale videla som obidve knihy sfilmovane - aj Najkrajsia piesen, Drahy John i Zapisnik jednej lasky a musim povedat, ze ak bude aj kniha taka, tak to musi byt citanie na 1*.

odporúčam (Katarína, 26.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
odporúčam túto knihu dobre sa číta :) pri nej som si uvedomila že človek nikdy nevie čo sa kedy môže stať! dnes je tu a zajtra už nemusí! odporúčam prečítať

Posledna piesen (zofia, 7.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tato kniha je uzasna.Velmi ma oslovila, pretoze aj mne zomrel otec v tom case.Krasny dojimavy pribeh.Este by som chcela vidiet film.A musim podotknut,ze piesen k filmu od Miley Cyrus je tiez velmi emotivna.Kniha je citliva,nostalgicka a vychovna.

Niečo pre rebelantov :) (Katarína Hugyárová, 5.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je pre rebelujúcich teenegerov ako stvorená. Veľmi pekne ukazuje vzťahy, komplikovaný vzťah dcéry a otca a pominuteľnosti človeka. Všetci sme si presli rebéliou a možno aj ľútostou k tomu ako sme ublížili svojim blízkym potom. Veľmi pekne a dojímavo napísaný príbeh, kde sa prelína aj prvá láska. Vrelo odporučam. A nachystať si aj vreckovky, ku koncu som cez slzy ani nevidela :(

Znova skwelý (Nika, 28.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jeho knihy ma fascinujú :) Táto ma úplne dostala. Je to niečo úžasné. Odporúčam.

vynikajúca (Simona, 24.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásna knižka, ktorá chytí za srdce. Najprv som videla film, čo nezvyknem, ale nakoniec ten ma ešte viac utvrdil v tom, že som tú knihu jednoducho musela prečítať. Nakoniec sa aj podarilo, požičala som si ju z knižnice. Musím sa priznať, že som knihu skoro ani nedočítala, pretože som nemohla prestať plakať. Naozaj krásna knižka, neviem čo viac k nej dodať, jednoducho srdcovka. Od autora som čítala ešte Drahý John a ani ten nesklamal, rovnako ako pri Poslednej piesni, aj tam som skoro stále plakala. Autor má talent, jeho príbehy sú vždy silno emotívne a získajú si podľa mňa každého.

perfektná (Jana Suchá, 21.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná kniha..prečítala som ju za 2 dni lebo som musela aj do školy chodiť..inak by mi to trvalo určite kratšie....skvelo napísaná..vyvolala u mňa radosť aj slzy....klobúk dole spisovateľovi...

jednoducho Sparks (Eva Rybárová, 23.8.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už som čítala nejaké príbehy od Sparksa, ale táto ich absolútne predčila. Skvelá kniha, krásny príbeh, napínavá, a keď som si pri nej aj poplakala, potvrdilo sa mi, že toto je autor, ktorý má úžasný dar na písanie. Trochu ma potom sklamalo filmové spracovanie, pretože to je síce tiež pekné, ale kniha je absolútne úžasná!!! Odporúčam, je krásna, je zážitok ju čítať a s dočítaním sa dostaví smútok, že už sa príbeh skončil... a nabáda opätovne sa ku knihe vrátiť. Kto ju ešte nečítal, siahnite po nej!

Silný príbeh (Claudia, 30.5.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha veľmi dojemná, často mi slzičky vyhŕkli.. nádherné myšlienky knihy a najmä sa veľmi dobre čítala, perfektný štýl písania. Určite to nebola posledná kniha, ktorú som si od tohto autora kúpila. Akurát sťahujem filmík a som zvedavá na ten rozdiel :) ale kniha úžasná, i keď niektoré pasáže som myslela, že ma prekvapia a dopadli presne tak, ako človek čaká a predvída - to jediné ma trošku na nej sklamalo, ale neodradilo.Ľúbim knižky s happy endom.

Opäť vynikajúci Sparks (Milan, 30.12.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak som si opäť pripomenul, prečo milujem knihy tohto autora...znova skvelý príbeh, citlivý, perfektné dialógy, neuveriteľná atmosféra a dojímavý záver. Kniha ako stvorená na toto vianočné obdobie a pekne som si ju vychutnal.

som rada... (Barbora J., 5.12.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
... že vydávate v poslednom čase dosť kníh od tohto spisovateľa. Píše pozoruhodné príbehy a dúfam, že si ich budem môcť aj prečítať časom... len tak ďalej!

... (Lucia, 9.11.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
..chceeem si ju prečítať..
Všetky komentáre (42)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

V cvičebni za klavírom často myslela na otca, ktorý kedysi hrával v tých istých miestnostiach. Pri západe slnka občas pomedzi budovy prekĺzol lúč a na dlážke zažiarili dlhé svetelné pruhy. Pri pohľade na ne Ronnie myslela na jeho okno v kostole a kaskády farebného svetla, ktoré videla v deň pohrebu.
Samozrejme, neustále myslela aj na Willa.
Väčšinou myslela skôr na leto než na ich krátke stretnutie pred kostolom. Od pohrebu sa jej neozval, a keď prešli Vianoce, začala strácať nádej, že zavolá. Spomenula si, že vravel čosi o prázdninách v zahraničí, no s každým ďalším dňom bez akéhokoľvek kontaktu čoraz viac váhala medzi istotou, že ju stále miluje, a beznádejnosťou ich situácie. Možno predsa len bude lepšie, keď nezavolá, pomyslela si, pretože čo sa už dá povedať?

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x