bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Mucha

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:312
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

Lepšia cena: 12,56 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,86 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,95 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,49 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Mucha

Rok po nežnej revolúcii bolo v Našom Meste založené samostatné oddelenie vrážd, ale vraždilo sa aj dovtedy, aj za socíku, aj v prechodnom období roku 1990. Kriminalisti zápoliaci so starým „závratným“ počtom vrážd, až päť ročne, si odrazu museli zvykať na prídel dvadsiatich, po niektoré roky až tridsiatich prípadov a s nárastom brutality, o akom sa im zatiaľ ani nesnívalo. Jednou z nich bola aj vražda mladého dievčaťa. Nebola dcérou žiadneho skorumpovaného politika, žiadneho multimiliónového otecka, nebola ničím zvláštna, iba taká obyčka. Ibaže ju jedného dňa našli pri jazere v lesoparku zavraždenú. Mladé a pekné dievča. Zaživa, teraz už nie. Niekto jej zviazal ruky za chrbtom vlastnými pančuchami, zaškrtil ju a možno aj znásilnil, ale to sa už zistiť nedalo. Telo sa už začalo rozkladať a všetky stopy zmizli. Krauz a jeho kumpáni začínajú od nuly, ako už veľakrát predtým a veľakrát potom. Niečo im ale predsa len ostalo, malá, takmer nepostrehnuteľná stopa, ktorú po sebe zanechala mucha. Uvidíme, či to bude stačiť na vyriešenie tejto záhady.

Detaily o knihe

Názov: Mucha

Objednávací kód NA316973

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Najlepšia Dánovka (Daniela Starove, 6.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako milovníčka Dánoviek musím povedať, že táto kniha bola pre mna neskutočným prekvapením a zážitkom. Príbeh sériového vraha, ktorý teda nie je vymyslený ale je postavený na skutočných udalostiach sa mi dostal veľmi rýchlo pod kožu. Autor prepája brutalitu s vedeckými poznatkami a z časti aj zaujímavosťami zo sveta vraha. Na túto knihu nadväzuje kniha Mucholapka a pre mňa sú práve tieto dve diela od Dána to najlepšie.

D.Dán (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super dej, do ktorého sa plne ponoríte, až kým ku koncu nepreplávate celou knihou. Parádne čítanie.

Vynikajúci slovenský autor! (Petra Valášková, 31.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Bola to moja prvá knižka od D. Dána a musím povedať, že som hrdá, že máme takéhoto slov. spisovateľa. Jeho detektívka bola na úrovni Nesboa, čo ma príjemne prekvapilo, ba čo viac, na niektorých miestach som sa dobre zasmiala. Policajti boli vykreslení presvedčivo, čo sa týka ich pracovných návykov aj slovníka. Hodilo sa, že sa do prípadu zamiešali aj lesníci, oživili príbeh. Prípad bol zaujímavý, s prekvapivým záverom, ako má v správnej detektívke byť. Plánujem si prečítať aj ďalšie knižky od tohto autora.

nebezpečne blízko (Rastislav Kačmár, 4.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Aj keď nie som veľkým fanúšikom krimi, Dánove knihy mám veľmi rád. Nie len kvôli tomu, že sa čítajú ľahko a rýchlo, ale najmä kvôli tomu, že sa odohrávajú na Slovensku. Bývalý vyšetrovateľ píšuci pod pseudonymom prichádza s prípadmi, ktoré sa naozaj stali. Pri predstave, že sa činy, ktoré Dán opisuje v knihách odohrali v prostredí, v ktorom žijem, mi prechádza mráz po chrbte. Navyše, Dán má skvelý rozprávačský talent. Z diel, ktoré som mal možnosť čtať, ma práve Mucha zaujala najviac. Príbeh je od začiatku zamotaný, postavy sú veľmi zaujímavé a záver je priam desivý. Mucha ma jednoznačne presvedčila, aby som siahol aj po ďalších knihách od tohto autora.

kniha (Veronika Kašubová, 11.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihy od Dominika Dána vždy prečítam jedným dychom, často mi stačí len jeden deň. Zatiaľ som čítala len tri knihy, mám pocit, že na seba nadväzujú, takže mi občas niečo unikne (hlavne mená) ale neľutujem :)

Mucha (Mária Kalincová, 23.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Mucha bola prvá kniha od Dána, ktorá sa mi dostala do rúk. Pôvodne si ju od kamaráta požičal manžel, ale nakoniec som ju ja prečítala skôr :-). Páčila sa mi, mala tú správnu zápletku, dávku napätia, zvratov...Do poslednej chvíle som nebola celkom presvedčená o tom, kto je páchateľ... Oceňujem, že príbeh je slovenský, z prostredia čitateľovi dobre známeho, akurát mne vadili používané vulgarizmy, ale je to jazyk dnešnej doby a do toho prostredia a "partie" jednoducho zapadol... Naozaj pútavé čítanie, a keď budem mať možnosť, určite si prečítam aj ďalšie knihy od D. Dána. Odporúčam :-)

super čítanie (Martina, 22.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu mi požičal môj známy a už ju prečítala polovica rodiny, dokonca aj tí, ktorí knihy vôbec nečítajú. Neviem sa dočkať, kedy budem mať v ruke ďalšiu z jeho kníh.

Prvá, ktorú som čítala od Dána (Zuzana Francúzová, 24.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Muchu som čítala ako prvú spomedzi Dánových kníh. Zďaleka to však nebola moja prvá detektívka, preto si myslím, že mám s čím porovnávať. Hlavná zápletka je dobrá, ale to nepovažujem za nič osobité, pretože existuje mnoho autorov, ktorí dokážu vystavať pútavú kriminálnu zápletku. Čo je však u Dána jedinečné, je skutočnosť, že píše o slovenskom prostredí so slovenskými reáliami (spoznáme systém vyšetrovania slovenských kriminalistov, problémy s ktorými sa boria alebo myslenie slovenských zločincov). Stretneme sa s partiou detektívov, z ktorých každý trpí nejakými ľudskými neresťami, ale všetci majú jedno spoločné - zmysel pre spravodlivosť a snahu dostať zločinca za mreže. Spravodliví detektívovia však tiež nie sú výnimoční.... Výnimočné (a pre Dána charakteristické) sú rozhovory vraždárskej partie - plné humoru, štipľavých poznámok a dvojzmyslov. Možno vám pripomenú (tak ako mne) diskusie s dobrými kamarátmi, v ktorých nie je cieľom dozvedieť sa niečo nové, ale dobre sa zabaviť. Čo však viem určite, je skutočnosť, že tieto diskusie dokážu knižné postavy neskutočne oživiť. A toto Dán dokáže tak ako nikto iný....

Fajn (Juraj Teplický, 5.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
To je celý Dominik!Majstrovský vystavaný príbeh, ktorý čitateľa vtiahne do deja a udrží v napätí až do konca.A najlepšie na záver.Koniec zostal otvorený, dúfam že to autor urobil zámerne a ponúkne nám pokračovenie.
Všetky komentáre (9)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x