bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Atramentová krv (2)

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Atramentová krv (2)

Nedostupný, fantazijný svet, o ktorom všetci snívali v Atramentovom srdci, sa stáva skutočnosťou. Prašnoprstova desaťročná mora sa končí, keď sa pomocou Orfea dostane do Atramentového sveta a stretne sa s milovanou Roxanou. Fenoglio sa medzitým usadil v Ombre a svojimi príbehmi sa usiluje pomôcť dobru a poraziť zlo, no nie vždy sa mu to darí. Príbeh sa mu pomaly vymyká z rúk a začína sa rozprávať sám...

Na veľtrhu detskej knihy v Lipsku po prvý raz udeľovali Medzinárodnú cenu mladých čitateľov, ktorú iniciovala nadácia Čítanie. V dvoch hlasovacích kolách 63 000 mladých čitateľov rozhodlo o prvenstve trilógie Atramentový svet, ktorú napísala Cornelia Funkeová.

Detaily o knihe

Názov: Atramentová krv (2)

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Úžasná kniha :) (Martina Kuchtová, 8.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasný príbeh, ktorý rozhodne nesklamal, príbeh plný dobrodružstva. Pri čítaní prvej knihy som si Atramentový svet mohla len predstavovať, no tu sa stal skutočnosťou, autorka sa so všetkým poriadne pohrala. Som zvedavá ako sa to všetko skončí, toto je séria, ku ktorej sa dá vždy vrátiť... Odporúčam vám si ju prečítať :)

Najlepšia... :) (Martina, 19.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďalšia nezabudnuteľná kniha od Cornelie Funkeovej.Každý väčšinou okmentuje knihu,ja by som najprv chcela okomentovať práve Corneliu.Je mojou najobľúbenejšou autorkou:) Vždy vymyslí originálny,neopakujúci sa príbeh,krásne píše,používa rôzne jazykové prostriedky,metafory..ktoré len pomôžu predstaviť si presne,čo sa odohráva,vžiť sa do príbehu.Postavy majú Vždy priestor,kde ich môžme spoznať a aby to nebolo dosť,každá kapitola je ozdobená peknými obrázkami,ktoré sama kreslí:)Myslím si,že by ju malo poznať viacero ľudí,no hlavne jej knihy,preto by som rada prispela týmto komentárom,aby som možno aj pomohla niekomu,kto sa nevie rozhodnúť,či si túto knihu prečítať,alebo nie :) Mám veľmi rada obal knihy,ktorý je síce jednoduchý no svojský a krásny..Možno by niekoho mohlo odradiť množstvo strán,ale som si istá,že ked sa do toho začítate,priali by ste si ešte viac! :D Kedže je to pokračovanie od Atramentovho Srdca,dej nadväzuje,pribudnú nové postavy,miesta,..Prašnoprst,alebo aj Tančioheň sa konečne dostane späť do svojho Atramentovho sveta a Meggie premôže túžba preskúmať tento nový,krásny svet,kde sú víly,čarovné lesy,vládcovia,poddaní.. No zistí,že bez rodičov jej je v tom novom,možno trochu nebezpečnom svete smutno,bojazlivo..Farid,ktorý si tak veľmi zaľúbil Prašnoprsta sa tam vráti s ňou.Rodičia,Mo a Resa sa o ňu boja,napokon sa tam dostanú aj oni,lenže neuniknú zlu a Moa zraní Mortola,ktorej syn zomrel vdaka Moovi.Veci sa zkomplikujú,no dobro vždy vyhráva :)Pri tejto knihe som sa zasmiala,poplakala si pri jednej veľmi smutnej časti:(,od začiatku až do konca ma čakali prekvapenia,a vždy potešenie,pred každou jednou kapitolou krásny citát z inej knihy!Ani raz som neoľutovala,že som si ich zakúpila,ponorila sa do atramentového sveta,obľúbila si postavy,proste odporúčam ju každému kto má rád fantáziu,možno trošku rozprávky,ale i napätie..Skvelo je tam zobrazené priateľstvo,rodičovstvo,to,že aj osamelí ľudia,ako knihomoľka Elinor,potrebujú niekoho iného koho by ľúbili než len knihy,odvaha,strach,láska,pomsta.. Krásna,úplne mi prirástla k srdcu :)

nádherné (Veronika, 9.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásne spracovaná kniha s ilustráciami autorky. Je to príjemné čítanie pre čitateľov každého veku. Po prečítaní prvej knihy som sa hneď vrhla na pokračovanie a už čítam Atramentovú smrť, čo je tretia a zároveň posledná kniha tejto fantasticky napínavej trilógie. Neľutujem ani sekundu strávenú pri čítaní a spoznávaní Atramentového sveta.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vlk?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x