bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Atramentové srdce

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 01.06.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Atramentové srdce

,,Anne, ktorá odložila dokonca i Pána Prsteňov, aby si prečítala túto knihu. Čo viac si môžete želať od vlastného dieťaťa?" Cornelia Funkeová
V roku 2003 Cornelia Funkeová prekvapila nielen čitateľov, ale aj kritikov. Atramentové srdce je zázračná rozprávka, je to napínavý román pre mládež, ale aj hlbokomyseľný dobrodružný román pre dospelých. Autorka očarúva čitateľa príbehom, ktorý je plný napätia, nápadov, prekvapivých zvratov, poézie a túžby. Na druhej strane neuhýba pred surovosťou, zloduchmi a smutnými príbehmi.

Detaily o knihe

Názov: Atramentové srdce

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

čarovná rozprávka aj pre dospelých (Michaela Dúcsová, 4.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Musím sa priznať, že som netušila, že táto kniha vôbec existuje, kým som raz nevidela film. Je to trilógia, druhú a tretiu časť som zohnala rýchlo, ale prvá mi dala zabrať:) Má "nálepku" svetový bestseller a tá jej právom patrí. Je to nádherný príbeh o knihách a pre tých, čo knihy milujú. To slovo sa tam skloňuje v každom páde. Meggie žije so svojim otcom Moom, ktorý má krásne povolanie. Opravuje knihy. Jednej noci sa u nich objaví zvláštny človek s ešte čudnejším menom Prašnoprst. A všetko sa točí okolo záhadnej knihy Atramentové srdce. Je nemožné ju zohnať, lebo všetky výtlačky ukradli. Mo má posledný a istý Kaprikorn má nielen preto o neho veľký záujem. Mo je totiž Čarojazyk a Kaprikorn má s ním desivý plán.... Potiaľto by to mohol byť akurát tak zaujímavý príbeh, ale do hry vstupuje prvok fantasy. Kaprikorn je totiž hlavná postava ukradnutej knihy a tiež Prašnoprst, ktorí sa odrazu ocitli v našom svete:) Príbeh sa mi veľmi páčil, hoci je určený aj pre mládež, podľa mňa však pre tú staršiu:) Je z neho cítiť lásku a úctu ku knihách a k múdrosti, ktorá je v nich obsiahnutá. Páči sa mi autorkin štýl písania a skladanie viet. "Na spisovateľa sa možno pozerať trojako: ako na rozprávača, učiteľa, alebo mága... ale prevažuje mág, kúzelník." Je to tak trochu temná, dobrodružná rozprávka. Určite odporúčam všetkým, ktorý sa radi stratia v krajine fantasy:)

:) (Michaela Pavľáková, 30.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krasna kniha, krasny pribeh, pekny dej ... odporucam kazdemu kto sa rad necha strhnut fantasy pribehom, nevadia mu cary, vily, skriatkovia :)

Atramentove srdce (Veronika Jurčišinová, 19.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tuto knihu, som obdrzala na svoje meniny a hned ako som ju dostala do ruk ,vedela som , ze pribeh ktory sa v nej odohrava ma zaujme, a tak sa aj stalo! Precitala som uz vela knih, a musim povedat , ze aj tato kniha ma nieco ,,do seba", i ked ako som citala niekoho komentar ,,chybala tam laska", bola tam naznacena, no autor sa jej mohol venovat aj trochu viac a tym by si urcite ziskal aj citatelov nad 15 rokov! Ale ako oddychova kniha , je velmi dobra, je v nej napatie, vtip, uz spominana laska ....a samozrejme vela ,,zloduchov"..:) Vrele ju odporucam kazdemu, kto chce vediet ake je mat postavu o ktorej cita vedla seba...

Perfektná (Martina Labancová, 11.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha sa hned po prečítaní stala mojou najobľúbenejšou.Štýl písania Cornelie Funkeovej je skvelí,postavy pekne premyslené a originálne,príbeh,ktorý ťa nenechá odložiť túto knihu.Krásne sa tam píše o knihách a ja ako ich milovník som si túto knihu veľmi zaľúbila.Má aj kresby,čo je dalšie plus.Som veľmi rada že má aj pokračovania. Odporúčam každému,kto má rád fantasy.

Mo, čítaj (Simona Bohunská, 7.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
ja som bola trochu oneskorená čo sa týka tejto knihy, ja som prv videla kúsok filmu, ktorý sa mi zapáčil. Neskôr som si zakúpila túto trilógiu. Kniha je fantasy a odporúčam ju ľuďom čo ľúbia fantasy, rozprávky, bláznov s veľkou mocou, ktorý aj tak dopadnu zle. Odporúčam ju aj preto, lebo tu prežijete veci, ktoré by ste chceli prežiť. Láska otca k dcére, dávneho priateľa s nadprirodzemou schopnosťou, uvidíte krásne Taliansko a spoznáte vzťahy medzi ľuďmi v rozprávke. Je to fantasia a vy budete musieť začať lietať, ako vás vtiahne medzi oblakov čarovna.

krásna (Lucia, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autorka vystihla najlepšie vlastnosti fantasy. Kniha splnila všetky moje sny o správne napísanej fantasy knihe. Najkrajšie podľa mňa je že priamo k hlavným postavam naviazala knihy. Celý dej sa točí okolo kníh a ich moci. Vynikajúci nápad stvoriť takú úžastnú knihu

krásna (Lucia, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autorka vystihla najlepšie vlastnosti fantasy. Kniha splnila všetky moje sny o správne napísanej fantasy knihe. Najkrajšie podľa mňa je že priamo k hlavným postavam naviazala knihy. Celý dej sa točí okolo kníh a ich moci. Vynikajúci nápad stvoriť takú úžastnú knihu

Najlepšia kniha (Jana Magdolenová, 19.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Raz som sa len tak prechádzala po kníhkupectve a všimla som si túto červenú knižku s krásnym obalom... Hovorí sa, nesúď knižku podľa obalu, preto som si prečítala tiráž a začala som si listovať... Oslovilo ma hneď prvých pár riadkov a povedala som si, že tú knižku si jednoducho musím prečítať. Odkedy som ju priniesla domov nepustila som ju z rúk, nevnímala som okolitý svet, skrátka som sa úplne ponorila do deja... Veľmi pekne napísaná, napínavá a s motívom s akým ste sa ešte nestretli- že kniha nie je len knihou, je to ďaľší svet a môžte sa stať jeho súčasťou. Prečítala som aj ďalšie dva diely, všetky ma nadchli rovnako a dovolím si tvrdiť, že nič lepšie som ešte nečítala. Verím, že si tieto knihy zamilujete rovnako ako ja :) PS: Videla som aj film, ale kniha je milión krát lepšia :)

Zaujímavé (Lucia Obstová, 11.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Zaujímavá kniha s príbehom, ktorý nie je nijak otrepaný...táto kniha sa mi páčila, pekne som sa do nej začítala a nevedela prestať...už na mňa čakajú aj ďalšie diely, tak dúfam, že budú aspoň rovnako dobré...odporúčam si prečítať

kniha o knihách, rozprávka nie len pre deti (Mária Macejová, 2.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
túto knihu som začala čítať až po pozretí filmu s rovnomenným názvom, ktorý sa mi veľmi páčil, keďže knihy milujem. a kniha je ešte omnoho lepšia ako film, autorka úžasne opisuje všetky detaily, a tak ak máte aspoň kúsok fantázie a predstavivosti, ocitnete sa priamo v príbehu. celkový dojem dotvárajú aj úryvky z rôznych iných kníh na začiatku každej kapitoly. takže odporúčam každému milovníkovi kníh a rozprávok. veď v dnešnej pochmúrnej dobe je únik mimo reality prostredníctvom knihy jedinečnou záchranou.

Kniha (roxy, 6.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to vlastne kniha o knihách, ktorá nemá chybu. Začína to príbehom a tým to aj končí. Nad každou kapitolou sa nachádzajú vety z iných kníh. A je vlastne aj film aj keď kniha je vždy len kniha. Takže do toho.

Kto má rád knihy, ten ju musí mať (Patrícia Remenčiaková, 9.3.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Ak máte radi knihy, radi ich opatrujete a znamenajú pre vás viac ako len kniha, ktorú prečítate a odložíte na poličku, mali by ste si túto knižku kúpiť. Veľmi pekný príbeh o knihách, aký majú zmysel a význam. Je to knižka pre deti, mládež ale aj pre dospelých. Kto má rád knihy, určite v nej nájde. Odporúčam

srdcovka (Veronika Ižáková, 29.2.2012) Odpovedať

Túto knihu som dostala k meninám a hneď ako som ju dostala, som bola nadšená a začala som ju okamžite čítať. Čítala som k nej viaceré komentáre, že je to kniha pre deti, ale myslím si, že pre dospelých je to perfektná oddychová kniha, je veľmi dobre napísaná, je v nej napätie, vtip, a aj laska ....a samozrejme veľa "zloduchov":) Vrele ju odporúčam každému, kto chce vedieť aké je mať postavu, o ktorej číta, vedľa seba...A úžasné je, že autorka vydala aj pokračovania na ktoré sa už nesmierne teším :)

zaujimava (Ivana, 5.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Velmi pekná kniha,zaujimavy dej a postavy, hned vas vtiahne do seba a zijete a predstavujete si veci o ktorých čítate,odporúčam určite knihu a nie film.Správny výber pre deti ale aj dospelých. A čo je tiež super, že to má aj pokračovanie...Dobrý darček pod stromček.

pekna kniha (jaroslava fikarova, 28.11.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
kniha sa mi pacila spravna fantasy + napetie az do konca videla som aj fil ale kniha je lepsia
Všetky komentáre (15)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x