bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Eugénia Levanduľová zasahuje

Vydavateľ: SPN-Mladé letá (SPN-Mladé letá, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:128
Poradie vydania:1.
Posledné kusy na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 10.05.2024 02:57

Lepšia cena: 4,62 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 4,73 € (vrátane DPH)
Bežná cena:5,50 €
Ušetríte: 0,77 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Eugénia Levanduľová zasahuje

Vitajte vo svete Eugénie, dievčaťa s neuveriteľnou fantáziou! Je odvážna, geniálna, správne drzá a zároveň milá.
Knižka obsahuje tri príbehy. V jej živote sa objavujú nový priatelia, ale aj záhady, ktoré sa snaží vyriešiť. Ako si poradí so zlomyseľnými spolužiačkami v novej škole, keď sa jej rodičia presťahujú? Vybojuje si svoje miesto pod slnkom? A čo je to tá „čarovná choroba“ čo ju nečakane prepadne pri pohľade na pekného spolužiaka? A podarí sa jej zachrániť slávneho strýka Henryho z poriadnej kaše?
Knižka od známej speváčky zo skupiny Spice Girls je nabitá vtipom a doplnená veľmi milými ilustráciami, skvelými tipmi a kvízom. Na konci každého príbehu nájdete malé ponaučenie.

Detaily o knihe

Názov: Eugénia Levanduľová zasahuje

Objednávací kód NA315890

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Eugénia (Val, 29.11.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Útly paperback, u nás preložený v roku 2009 o_o, napísaný ryšavou členkou najpopulárnejšej dievčenskej popovej skupiny ´90. rokov, sme si s Pauli prečítali pred pár mesiacmi. Ako sa jej\nám páčil? Knižka obsahuje tri príbehy/kapitoly o hlavnej hrdinke Eugénii. V prvom príbehu sa zoznamujeme. Eugénia s rodičmi žila v Afrike a sťahovaním do Anglicka sa jej život komplikuje. Nový domov, žiadny priatelia, škola, kde je divnou cudzinkou… Druhý príbeh sa venuje zázračnej chorobe, ktorú prvýkrát zažíva každý na začiatku puberty. Ešte to mláďatká človeka netušia, ale táto choroba sa prejaví až niekoľko krát za život :) V závere knižky zažijeme dobrodružstvo s Eugéniou a jej strýkom. Ide o celkom napínavý zážitok. Stránky sú obohatené o čiernobiele ilustrácie Riana Hughesa. Po každom príbehu je pár strán, niečo ako Eugéniin zápisník, či denník a ´Skvelý tip´ k príbehu. Na konci knižočky nájdete malý kvíz, ktorý sa zameriava na pozornosť čitateľa. Čo je veľké plus, na zadnej strane obálky sú obrázky tvárí postáv s ich menami. Keďže postavy nám boli na začiatku neznáme, mohli sme im priradiť tváre už pri prvej zmienke o nich… skvelá pomôcka. Najmä mená dievčat a chlapcov zo školy sa nám neplietli. Geri používa jednoduchý jazyk starších detí, sú použité väčšie písmenká a aj v príbehoch by sa nejedno dievča, aspoň sčasti, mohlo nájsť. Na knižke Mladé letá neuvádzajú vekové odporúčanie, ja by som však knižku nechala na malé žabky, aby si ju prečítali samy, čiže okolo 7 rokov a viac…11 ročné slečny už ale čítajú, myslím, iný typ knižiek :D

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem plus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x